وب سایت همشهری شش و هفت: روز تعطیل، روز استراحت برای همه اعضای خانواده است. بنابراین خانم خانه باید از موهبت تعطیلات و آرامش آخر هفته، برخوردار باشد. از سوی دیگر همه ما دوست داریم تعطیلات را به تفریح بگذرانیم و بهترین تفریح، پیکنیک خانوادگی است، اما این پیکنیک قطعا نیازمند خورد و خوراک خوب درکنار گردش و تفریح است.
بهترین راهکار برای اینکه در درجه اول همه اعضای خانواده از تعطیلات لذت ببرند و دوم، غذاهای خوشمزه سهم سفره تعطیلاتمان باشد، باید آستینها را بالا زده و با آماده کردن غذای ساده و خوشخوراک، مهمانی خوبی را برای همه تدارک ببینیم.
دستورهای غذایی که در پی میآیند، همگی از این نوع و ویژه تعطیلات آخر هفته هستند. بخشی از این خوراکیها را میتوانید به سادگی در خانه تهیه کرده و همراهتان ببرید و بعضی دیگر را در همان محل برپا کردن چادر پیکنیک میتوانید به سرعت آماده کنید.
مرغ ذرتی
مواد لازم- سینه مرغ/ 500گرم
- آرد ذرت/ یک بسته
- پیاز/ یک عدد
- تخممرغ/ یک عدد
- پودر سیر/ یک قاشق چای خوری
- پودر پیاز/ یک قاشق چای خوری
- نمک/ به میزان دلخواه
- روغن کانولا/ 2قاشق غذاخوری
طرز تهیه1. فر را روی حرارت 180درجه سانتیگراد گرم کنید. سینه مرغ را پاک کنید. سپس آن را به قطعات کوچک مناسب قطعه کنید.
2. پیاز را پوست کنده، بشویید و خرد کنید. سپس تکههای سینه مرغ را همراه با پیاز و کمی نمک داخل قابلمه بگذارید.
3. در قابلمه را بگذارید تا تکههای مرغ نیمپز شوند. آنها را از داخل قابلمه درآورید و بگذارید کمی خنک شوند. داخل بشقاب، کمی از آرد ذرت، پودر سیر و پیاز را بریزید. آنها را با هم مخلوط کنید. اکنون تخممرغ را شکسته و زرده و سفیده را از هم جدا کنید.
4. سفیده را بزنید تاحدی که وقتی کاسه را کج میکنید، سفیده از کاسه نریزد. اکنون تکههای سینه مرغ را ابتدا به شکل دایره درآورید.
5. به آن یک خلال دندان بزنید تا باز نشود. سپس آن را داخل سفیده بزنید و بعد هم داخل مخلوط پودر بغلتانید. داخل پیرکس، روغن کانولا بریزید.
6. سپس سینههای آماده شده مرغ را داخل پیرکس بچینید. در پیرکس را بگذارید و بعد آنها را داخل فر بگذارید. نیم ساعت بعد، غذا حاضر است. بعد از آماده شدن آنها را درهوای آزاد بگذارید تا خنک شوند. سپس آنها را داخل کاغذ شیرینی گذاشته و در ظرف مناسب بگذارید و با خود به پیکنیک ببرید.
تعداد نفرات: 4نفر
نکته:
بهتر است محل نگهداری غذا خنک باشد.
ساندویچ فلفل شیرین، بادام زمینی و گوشتمواد لازم- گوشت گوساله/ 500گرم
- بادام زمینی خام/ 200گرم
- فلفل کبابی شیرین/ 300گرم
- کاهوی سالادی/ نصف یک عدد
- پنیر پیتزای ورقهای/ دو بسته
- پیاز/ دو عدد
- سیر/ یک گل
- پودر آویشن/ یک قاشق چای خوری
- نمک/ به میزان لازم
- نان باگت لقمهای/ به تعداد نفرات
طرز تهیه
1. گوشت را پاک کرده و بشویید. پیاز و سیر را پوست کنده، بشویید و خرد کنید.
2. سپس گوشت را همراه با پیاز و سیر خرد شده و کمی نمک بپزید.
3. فلفلها را بشویید. کاهو سالادی را پاک کرده و نیمی از آن را خیس کنید. بعد از 10دقیقه بشویید و بگذارید آب آن برود. کاهو را خرد نکنید.
4. بعد از اینکه بادام زمینی را از پوسته سخت آن بیرون آوردید، بادامها را در آب گرم خیس کنید تا پوست دوم آن نیز جدا شود. بادامها را بشویید.
5. بعد از اینکه آب آن رفت، فلفل کبابی را با بادام زمینی چرخ کنید. به آن پودر آویشن اضافه کرده و هم بزنید.
6. بعد از اینکه گوشت پخت، بگذارید کمی خنک شود. سپس آن را به شکل رشته رشته درآورید.
7. داخل نان ابتدا کاهو، سپس یک ورقه پنیر بگذارید. سپس رشتههای گوشت را قرار داده و روی آن نیز مخلوط چرخ کرده بادام زمینی و فلفل شیرین را بگذارید. لایه دیگر نان را روی آن بگذارید. ساندویچ حاضر است.
تعداد نفرات: 4نفر
نکته:
چاشنی این ساندویچ هر نوع سس دلخواه است.
میگوی سوخاری کبابیمواد لازم- میگو/ یک کیلوگرم
- پیاز/ یک عدد
- سیر/ یک گل
- تخممرغ/ یک عدد
- آب لیموترش تازه/ یک سوم فنجان
- پودر آویشن/ یک قاشق چای خوری
- آرد سوخاری/ یک بسته
- برش لیموترش تازه/ 10حلقه
- نمک/ به میزان لازم
طرز تهیه
1. میگوها را پاک کنید. آنها را بشویید. بگذارید آب آنها برود.
2. پیاز را پوست کنده و بشویید و خرد کنید. سیر را هم پوست کنده، بشویید و خرد کنید
3. . آب لیموترش را بگیرید. اکنون داخل آب لیموترش، آویشن بریزید. سیر، پیاز، نمک و آب لیموترش حاوی آویشن را داخل کاسه بریزید و میگوها را به آن اضافه کنید.
4. بگذارید یک ساعت میگوها داخل این مخلوط بمانند. در این فاصله، سفیده تخممرغ را از زرده جدا کنید. سپس سفیده را بزنید تا کاملا پف کند.
5. آرد سوخاری را داخل بشقاب بریزید. لیموترشها را بشویید و آنها را حلقه کنید. اکنون میگوها را تک به تک ابتدا داخل سفیده تخممرغ و سپس پودر سوخاری بغلتانید.
6. حلقههای لیموترش را نیز مانند میگوها به پودر سوخاری آغشته کنید. اکنون میگوها را به سیخ باریک (سیخ مخصوص دل و جگر) بکشید. در فواصل آنها هم حلقههای لیموترش را به سیخ میگو اضافه کنید. بعد از تمام شدن کارتان، سیخها را داخل نایلون بزرگ بگذارید و آنها را داخل یخدان قرار دهید.
7. اگر یخدان کوچک است، آنها را با نایلون داخل سینی بگذارید و روی آن، یخهای بستهای قرار دهید. در مقصد، آنها را کباب کنید.
تعداد نفرات: 4نفر
مرغ سوخاری آتیشی
مواد لازم
- ران و کتف مرغ/ یک و نیم کیلوگرم
- پیاز/ یک عدد
- سیر/ دو حبه
- آرد سوخاری/ یک بسته
- پودر آویشن/ یک قاشق غذاخوری
- تخممرغ/ یک عدد
- آب لیموترش تازه/ یک فنجان
دستور تهیه1. ران و کتف مرغ را تمیز کنید. سپس آن را بشویید و بعد از اینکه آب آن رفت، با چاقو قاچ کوچکی روی ران و کتف ایجاد کنید تا موقع پخت، کاملا مغزپخت شود. پیاز و سیر را پاک کرده، بشویید و خرد کنید.
2. آب لیموترش را بگیرید. سپس پیاز و سیر خرد شده، آب لیموترش و نمک را مخلوط کنید. تکههای مرغ را به مخلوط سیر ، پیاز و آب لیموترش اضافه کنید. هم بزنید تا کاملا تکههای مرغ با این مواد مخلوط شوند.
3. آرد سوخاری را با پودر آویشن مخلوط کنید. زرده و سفیده را از هم جدا کنید. سفیده را بزنید به شکلی که کاملا کف کرده و از ظرف نریزد.
4. سپس تکههای مرغ را از ظرف اول بیرون آورده و پیاز و سیر را از روی آن پاک کنید.
5. سپس تکههای مرغ را داخل سفیده تخممرغ بغلتانید. سپس آن را داخل مخلوط آرد سوخاری و آویشن بغلتانید. این تکهها را داخل ظرف مناسب قرار دهید.
6. وقتی به مقصد رسیدید، بعد از برپا کردن آتش، شبکه فلزی را روی آتش قرار داده و تکههای مرغ را روی آن بگذارید. تکهها را زیر و روی کنید تا مرغها بپزند.
تعداد نفرات: 4نفر
نکته یک:
اگر نگران مغزپخت نشدن مرغ هستید، میتوانید مرغ را به روش بخارپز، نیم پز کنید و بعد به آن آرد سوخاری را اضافه کنید؛ یعنی بعد از گذشتن دو ساعت اولیه برای طعمدار شدن مرغ، آن را با پیاز و سیری که مرغها را داخل آن خوابانده بودید، نیم پز کنید. بعد از اینکه کمی خنک شد، مراحل بعدی را انجام دهید.
نکته دو:
این غذا را میتوانید با برنج یا نان میل کنید، اما ترجیح براین است که با نان میل شود.
رل بوقلمون ایتالیایی مواد لازم- کالباس بوقلمون/ 500گرم
- کالباس سالامی/ 500گرم
- پنیر پیتزای ورقهای/ دو بسته
- کاهو سالادی/ نصف یک عدد
- تخممرغ/ 2عدد
- فلفل دلمهای/ دو عدد
- خمیر نان آماده/ 200گرم
- آرد/ 3قاشق غذاخوری
طرز تهیه
1. فر را روی حرارت 180درجه سانتیگراد گرم کنید. تخممرغها را بپزید. کاهو را پاک کرده، خیس کنید و بشویید. بگذارید آب آن برود.
2. سپس کاهوها را به شکل نواری کمی پهن، خرد کنید. کمی آرد روی تخته آشپزخانه بریزید. خمیر را با کمک وردنه باز کنید.
3. سپس آن را به اندازه دلخواه به شکل نواری برش بزنید. کمی آرد روی آن بریزید و بگذارید کمی دوره استراحت را بگذراند. در این فاصله، تخممرغها را رنده کنید. فلفلهای دلمهای را شسته و به شکل دلخواه خرد کنید. کالباس بوقلمون و سالامی را به شکل نواری و کمی کوچکتر از عرض خمیر به شکل نواری برش بزنید.
4. اکنون بهترتیب ورقه کالباس بوقلمون، سپس یک لایه پنیر و کاهو و بعد از آن رنده تخممرغ و فلفل و درنهایت برشهای کالباس سالامی را داخل خمیر نان بگذارید. اکنون نان را رل کنید.
5. کف ظرف پیرکس، آرد بریزید. رل را به شکل کامل یا تکههای برش خورده داخل پیرکس بگذارید.
6. سپس در پیرکس را گذاشته و آن را بهمدت 10دقیقه داخل فر بگذارید.غذا آماده است. بعد از اینکه آن را از فر بیرون آوردید، بگذارید رل خنک شود. سپس آن را داخل ظرف مناسب گذاشته و همراهتان ببرید.
تعداد نفرات: 4نفر
تارتلت گوجهفرنگیمواد لازم- گوجهفرنگی/ 500گرم
- گوشت چرخ شده/ 300گرم
- پیاز/ یک عدد
- پودر آویشن/ یک قاشق غذاخوری
- پودر فلفل سیاه/ یک سوم قاشق چای خوری
- پودر فلفل قرمز/ یک سوم قاشق چای خوری
- پیازچه خرد شده/ یک و نیم فنجان
- روغن کانولا/ دو قاشق غذاخوری
- نمک/ به میزان لازم
- فنجان خوراکی آماده/ دو بسته
طرز تهیه
1. گوشت چرخ را همراه با پیاز رنده شده و کمی نمک، بپزید. در فاصله پخته شدن گوشت، مواد دیگر را به این ترتیب آماده کنید. گوجهفرنگیها را بشویید. سپس آنها را با شکل حلقهای خرد کنید.
2. پیازچهها را پاک کرده، بشویید و بعد ازاین که آب آنها رفت، پیازچهها را ریز خرد کنید. بعد از اینکه گوشت نیمپز شد، پیازچهها را هم اضافه کنید. تفت بدهید تا پیازچهها بپزد.
3. بعد از اینکه تقریبا گوشت و پیازچه پخت، پودر آویشن، فلفل سیاه و قرمز را همراه با یک قاشق روغن کانولا به گوشت و پیازچه اضافه کنید و تفت بدهید. زیر شعله را خاموش کنید و گوشت را در ظرف بریزید و کنار بگذارید.
4. گوجهفرنگیهای حلقه شده را داخل ماهیتابه بگذارید و یک قاشق روغن باقی مانده را اضافه کنید. حرارت را کم کنید تا گوجهفرنگی نیمپز شود. گوجهها را از ماهیتابه بیرون بیاورید. اکنون داخل هر فنجان، ابتدا مخلوط گوشت و پیازچه را بریزید. یک عدد حلقه گوجهفرنگی را روی آن قرار دهید. فنجانها را داخل ظرف مناسب بچینید.
تعداد نفرات: 4نفر
نکته:
میتوانید روی هر فنجان را با کمی برگ آویشن تازه تزئین کنید.