ماهان شبکه ایرانیان

لخ لخ

لخ لخ از غذاهای محلی استان بوشهر است. این غذا به دو صورت درست می‌شود یکی با لیمو عمانی و دیگری با تمر هندی

لخ لخ از غذاهای محلی استان بوشهر است. این غذا به دو صورت درست می‌شود یکی با لیمو عمانی و دیگری با تمر هندی

مواد لازم برای 4 نفر:

ماهی (بهتر است از ماهی شیر یا قباد، هامور یا سنگسر سفید استفاده شود برای هر نفر حدود 200 گرم
سبزی ماهی که شامل شوید و گشنیز و مقدار کمی شنبلیله (حدود 500 گرم)
سیر یک بوته
پیاز یک عدد
برنج 4 پیمانه
تمر هندی که بهتر است از نوع سیاه رنگ باشد نصف یک بسته کوچک 200 گرمی یعنی 100 گرم
روغن و زردچوبه و فلفل ونمک به میزان لازم

طرز تهیه:

اول پیاز رو که نگینی خرد کردیم توی یک قابلمه نسبتا بزرگ تفت می‌دهیم.

سپس سیر را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه می‌دهیم و همزمان فلفل و زردچوبه نیز اضافه می‌کنیم.

حالا نوبت اضافه کردن سبزی‌های شسته شده و خرد شده است، سبزی‌ها را با مواد تفت می‌دهیم تا خوب سرخ شود.

با حدود 6 پیمانه آب گرم آب تمر هندی را شیره گرفته و پس از عبور دادن از صافی آب تمر را به سبزی‌ها اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم تا به جوش بیاید.

سپس ماهی‌ها را که از قبل پاک و تمیز کرده و نمک زده‌ایم شسته و به مواد در حال جوش خوردن اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم تا ماهی‌ها خوب بپزند. حالا ماهی‌های پخته شده را از ظرف غذا بیرون می‌آوریم و کناری می‌گذاریم.

برنج را به دیگ آب تمر و سبزی اضافه کرده و منتظر می‌مانیم تا آب برنج گرفته شود. شعلهٔ زیر برنج را کم کرده و ماهی‌ها را روی برنج چیده و دم کش را می‌گذاریم و منتظر می‌مانیم تا برنج دم بکشد.

توضیح در مورد اسم غذا اینکه لخلاخ از کلمهٔ عربی “لخلخه”گرفته شده و به معنای بوی خوش است. این غذا از سواحل عربی “خلیج همیشگی فارس” گرفته شده، و بیشتر در سواحل ایران جا افتاده است.

لخ لخ

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان