حلیم عدس خراسانی غذای محلی خراسان است.
مواد لازم:
ارزن بدون پوست – 1 پیمانه
گوشت چرخ کرده – 150 گرم
عدس پخته شده – نصف پیمانه
سیر – 5-3 حبه
پیازداغ – 2 قاشق سوپ خوری
جعفری ساطوری – نصف پیمانه
کشک – یک پیمانه
نعناع – 3 قاشق سوپ خوری
زعفران آب شده – 1 قاشق مرباخوری
نمک و فلفل – به میزان لازم
طرز تهیه:
در یک قابلمه پیازداغ را به همراه گوشت کمی سرخ میکنیم، سپس نمک، زردچوبه و جعفری را به آن اضافه میکنیم.
بعد از کمی تفت دادن مقداری آب اضافه میکنیم تا مواد همراه آب کمی پخته شود و به جوش بیاید.
سپس ارزن پوست گرفته را اضافه میکنیم تا با مواد کاملا مخلوط شود.
عدس پخته شده را اضافه میکنیم و چند بار هم میزنیم.
قابلمه را از روی حرارت بر میداریم و میگذاریم تا کمی خنک شود. سپس کشک را اضافه میکنیم و به آرامی مخلوط میکنیم تا کشک نبرد. بعد دم کش را روی قابلمه میگذاریم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا کاملا جا بیفتد.
در صورت سفت شدن میتوان مقداری آب اضافه کرد. (غلظت غذا باید مانند شیربرنج باشد)
روی آن را با مقداری زعفران، جعفری، کشک و پیازداغ تزئین کنید.