سرویس سبک زندگی فردا: مصرف قارچ خوراکی معمولا بی ضرر است، زیرا ویتامینها، موادمعدنی و آنتی اکسیدانهای مفیدی را برای بدن فراهم میکند. اما مصرف بسیار زیاد قارچ میتواند باعث ازدیاد برخی از موادمغذی در بدن شود که ممکن است برای سلامتی مضر باشد. در ادامه این مطلب را به نقل از سایت باشگاه خبرنگاران میخوانیم.
آهن
قارچ منبعی غنی از آهن است. برای نمونه 113 گرم از قارچ مورل، 14 گرم آهن دارد. لازم به ذکر است که بانوان روزانه به 18 میلی گرم آهن و مردان به 8 میلی گرم برای حفظ سلامت سلول های خونی و حمل اکسیژن در سراسر بدن نیاز دارند. همچنین براساس موسسه لینوس پاولینگ در دانشگاه ایالتی اورگان، بالاترین میزان مصرف روزانه آهن در بزرگسالان 45 میلی گرم است. مصرف 453 گرم قارچ مورل از حد مجاز مصرف روزانه آهن فراتر میرود و این درحالیست که افزایش بیش از حد آهن دریافتی موجب ناراحتیهای گوارشی و تجمع آهن در بافتهای نرم میشود.
فسفر
فسفر جزئی از سیستم اسکلتی بدن، پروتئین های سلولی و غشاء است. بدن روزانه به مصرف 700 میلی گرم فسفر نیاز دارد. مصرف بیش از 4 گرم فسفر در روز منجر به افزایش سطح آن در خون و انباشت کلسیم در اندامها می شود. قارچها مقادیر متفاوتی از فسفر دارند، به طوریکه 113 گرم قارچ مورل حاوی بیش از 200 میلی گرم فسفر است. همچنین با مصرف 453 گرم از این نوع قارچ، نیاز روزانه به فسفر از حد مجاز فراتر رفته و این درحالیست که مصرف 2 کیلو و 263 گرم از قارچ مورل در یک روز، باعث سمیت این ماده معدنی خواهد شد.
روی
قارچ حاوی روی است، این ماده معدنی در غشاء سلولی و یکپارچگی پروتئین ها نقش دارد. همچنین روی به بدن کمک می کند تا از ویتامین A و فولات استفاده کند. 113 گرم از قارچ مورل حاوی 2 میلی گرم روی بوده که معادل 20 تا 25 درصد نیاز روزانه بدن به این ماده معدنی است. مصرف روزانه بیش از 40 میلی گرم روی باعث ایجاد مشکلات گوارشی و در طولانی مدت منجر به کمبود مس میشود. همانند فسفر، مصرف 2 کیلو و 263 گرم از قارچ مورل در یک روز، بدن را با سطح بالا و خطرناکی از روی مواجه میکند.
فیبر
قارچ منبع خوبی از فیبر غذایی به حساب می آید. 113 گرم از قارچ Chanterelles بیش از 4 گرم فیبر دارد. فیبر غذایی به بهبود عملکرد رودهها کمک میکند. اما مصرف مقدار زیادی از فیبر در روز موجب یبوست و ناراحتیهای شکمی خواهد شد. رژیم غذایی روزانه باید حاوی 20 تا 35 گرم فیبر باشد. مصرف 453 گرم از این نوع قارچ ممکن است باعث عوارض گوارشی ناراحت کنندهای شود.