خورش غوره بادمجان یکی از غذاهای محلی استان همدان است.
دستور شماره یک
مواد لازم:
بادمجان شش عدد
مرغ یا جوجه 800 گرمی یک عدد
غوره دو خوشه
گوجه فرنگی پنج عدد
پیاز متوسط یکی
نمک و ادویه
طرز تهیه: پوست بادمجانها را بکنید و از درازای آن در روغن سرخ کنید. پیازها را نیز پس از خرد کردن تفت دهید. اکنون قطعات مرغ را به همراه گوجه فرنگی خرد شده و زردچوبه و کمی نمک به همراه پیاز و آب بپزید. گوشت مرغ زودپز است و نیازی به پخت زیاد ندارد. حال بادمجانها و غوره را به قابلمه بیفزایید و بعد از کم کردن حرارت اجاق، اجازه دهید غذا 15 دقیقه بپزد. همواره پیش از کشیدن (سرو کردن) غذا، مزه آن را بچشید، دقت کنید بادمجانها خوب پخته باشند. این خورشت را میتوانید با چلو یا نان همراه کنید.
دستور شماره دو
مواد لازم:
بادمجان نیم کیلو
پیازمتوسط یک عدد
گوشت چرخ کرده دویست گرم
گوجه فرنگی ریز چهارعدد
رب گوجه فرنگی یک قاشق سوپ خوری
غوره پاک شده نصف لیوان
نمک فلفل زرد چوبه به مقدار دلخواه
طرز تهیه:
بادمجان راپوست کنده از طول نصف کرده نمک میپاشیم. بعد از دو ساعت میشوییم آبش راگرفته و سرخ میکنیم. پیاز را سرخ کرده زرد چوبه را اضافه کرده گوشت را در آن تفت میدهیم. گوشت وپیاز را کنار ظرف جمع کرده رب گوجه را تفت میدهیم بادمجانها را کنار آن میچینیم کمی فلفل وزرد چوبه اضافه کرده گوجه فرنگی راروی آن میچینیم. با دو لیوان آب وحرارت کم میپزیم. ربع ساعت قبل از پایان پخت غوره را اضافه میکنیم. نمک را میچشیم اگر کم بود اضافه میکنیم.
دستور شماره سه
مواد لازم:
بادمجان نیم کیلو
پیازمتوسط یک عدد
گوشت چرخ کرده دویست گرم
گوجه فرنگی ریز چهارعدد
رب گوجه فرنگی یک قاشق سوپ خوری
غوره پاک شده نصف لیوان
نمک فلفل زرد چوبه به مقدار دلخواه
طرز تهیه: بادمجان راپوست کنده از طول نصف کرده نمک میپاشیم. بعد از دو ساعت میشوییم آبش راگرفته و سرخ میکنیم. پیاز را سرخ کرده زرد چوبه را اضافه کرده گوشت را در آن تفت میدهیم. گوشت وپیاز را کنار ظرف جمع کرده رب گوجه را تفت میدهیم بادمجانها را کنار آن میچینیم کمی فلفل وزرد چوبه اضافه کرده گوجه فرنگی راروی آن میچینیم. با دو لیوان آب وحرارت کم میپزیم. ربع ساعت قبل از پایان پخت غوره را اضافه میکنیم. نمک را میچشیم اگر کم بود اضافه میکنیم.