نارنگی تانجلو منبع بسیار خوبی از فیبر خوراکی، پتاسیم، ویتامین C و تیامین است. این مقاله اطلاعات بیشتری در مورد حقایق تغذیهای این میوه ارائه میدهد.
نارنگی تانجلو (میوهای که از پیوند نارنگی و گریپ فروت به وجود میآید) یک نوع نارنگی است که بخاطر آبدار بودن و عطر و طعم ملایم و شیرین آن مورد توجه میباشد. اساساً دو نوع نارنگی تانجلوی معروف وجود دارد، نوع اول نارنگی مینیولا تانجلو Minneola tangelos ، و نوع دوم نارنگی اورلاندو تانجلو Orlando tangelos است. در مقایسه با پرتقال، نارنگی کوچکتر بوده و پوستی نرمتر و شلتر دارد که براحتی جدا میشود. این ویژگیها، از نارنگی میان وعدهای ایدهآل میسازد. در اینجا برخی از حقایق جالب در مورد این میوه را ذکر میکنیم.
• نارنگیهای تانجلو نیز در بسیاری موارد به میوهی هانیبل honeybell معروفندکه یک میوهی پیوندی است.
• آنها پیوندی از پوملو / گریپ فروت pomelo/grapefruit و پرتقال ماندارین هستند.
• نوع مینیولا تانجلو، بخاطر شکل دستگیره یا دکمه مانند آن در قسمت ساقه، و رنگ نارنجی پررنگش قابل تشخیص است.
• پرتقالهای ماندارین، پیوند نارنگی با پرتقال هستند.
• نارنگی نیز رنگ نارنجی پررنگی دارد و بافت پوستش زبر بوده که به راحتی پوست آن کنده میشود.
ارزش غذایی
یک نارنگی تانجلو کوچک، حدود 32 کالری دارد. ارزش غذایی یک وعده کوچک از این میوه عبارتند از:
ارزش غذایی
|
روزانه
|
چربی کل
|
08ر0 گرم
|
چربی اشباع شده
|
01ر0 گرم
|
چربی اشباع نشده با چند پیوند مضاعف Polyunsaturated Fat
|
017ر0 گرم
|
چربی اشباع نشده تک گانه Monounsaturated Fat
|
016ر0 گرم
|
کلسترول
|
0
|
مجموع کربوهیدرات
|
99ر7 گرم
|
فیبر خوراکی
|
16 گرم
|
پتاسیم
|
123 میلی گرم
|
پروتئین
|
64ر0 گرم
|
قند
|
36ر6 گرم
|
ویتامین A
|
0
|
ویتامین C
|
160 گرم
|
کلسیم
|
99ر7 گرم
|
آهن
|
0
|
مزایای آن برای سلامتی
« منبعی عالی از ویتامین C و فلاونوئیدها.
« به درمان و جلوگیری از سرماخوردگی و عفونتهای گلو کمک میکند.
« برای درمان عفونتهای مجاری ادراری، و سایر مشکلات مربوط به تنفس مانند آسم و برونشیت مفید است.
« همچنین از آسیبهای وارد شده بوسیلهی رادیکالهای آزاد جلوگیری بعمل آورده، از این رو، مانع از پیری زودرس میگردد.
« برای سیستم ایمنی بدن مفید میباشد.
« از ابتلا به بسیاری از سرطانها و عفونتهای ویروسی ممانعت بعمل میآورد.
«منبع خوبی از فیبر خوراکی است. بنابراین، این میوهها به خصوص برای افرادی که هدف کاهش وزن دارند، مفید است.
«فیبر موجود در آن نیز به منظور جلوگیری یا رفع یبوست مفید بوده و خطر ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
«یک میوهی کوچک از آن در حدود 3% ارزش روزانه کلسیم جهت تقویت استخوان را فراهم میکند.
چیدن میوه
« میوههایی را انتخاب کنید که نسبت به اندازهشان نرم و سنگین بوده و دارای پوست صافی باشند.
« این میوه بایستی رنگ نارنجی تیره متمایل به قرمز داشته باشد.
« از نارنگیهای تانجلویی که رنگ کدر دارند یا پوستی خشن و پر از برآمدگی دارند استفاده نکنید.
خوردن میوه
« میتوانید این میوه را به صورت خام، پخته و یا در سالاد و غیره مصرف کنید.
« بهتر است این میوه خام خورده شود، زیرا پوست کندن آن آسان است. میتوانید این میوه یا آب میوه را در وعده صبحانه میل کنید.
« برشهای خام و تازه آن را میتوان به سالاد افزود.
« میتوانید از نارنگی تانجلو در دستور العملهایی که برای پخت و پز نیاز به پرتقال دارند، استفاده کنید، اما آنها را در اواخر زمان پخت اضافه نمایید تا این میوه شکل خود را از دست ندهد یا از هم نپاشد.
نارنگیهای تانجلو را میتوان در دمای اتاق به مدت 2 تا 3 روز نگهداری کرد و یا در یخچال قرار دهید تا مدت طولانیتر حفظ شوند. بنابراین، از نکات فوق استفاده کرده تا بهترین آنها را انتخاب کرده و از خوردنشان لذت ببرید!