آیا میدانستید؟
در حالی که اروپاییها و آمریکاییها جشنهای تولد خود را با کیک برگزار میکنند، چینیها آن را با نودل جشن میگیرند! به جای کیک تولد، آنها نودلهای تولد سرو میکنند! در فرهنگ چینی، نودل، سمبل و نماد زندگی طولانی است. انواع نودل بخش ثابت منوی تولد آنهاست، و همچنین در برنامهریزی منوی ویژهی سال جدید چینی وجود دارد.
رامن، سوپ نودل ژاپنی است که در سراسر جهان به عنوان غذای اصلی دانش آموزان مدرسه و دانشگاه استفاده میشود. اما مصرف منظم رامن میتواند به طور جدی بر سلامت شما تأثیر بگذارد. این مقاله را بخوانید تا به اطلاعات تغذیهای نودلهای (رشته چینی) رامن پی ببرید و اینکه چرا مصرف روزانهی آنها برای سلامتی مضر میباشد.
با وجود اینکه رامن غذایی است که به سرعت آماده میشود و هزینهی زیادی نمیبرد، لیکن میتواند مدت زمان طولانیتری شما را سیر نگه دارد. هنوز مشخص نیست که رامن به چین تعلق دارد یا ژاپن اما به طور شگفتآوری تقریباً در تمام نقاط جهان به محبوبیت و شهرت رسیده است و میتوان آن را «غذای جهانی» نام نهاد. رامن در ژاپن و همچنین ایالات متحده دارای تنوع بسیار زیادی میباشد. اجازه دهید به برخی زیانهای استفادهی منظم آن نگاهی بیاندازیم.
چرا بایستی از مصرف روزانه آن اجتناب شود
✦ دارای چربی اشباع شدهی بالا
اگر چه، انواع نودل در فرهنگ چینی نماد طول عمر است، اما رامن میتواند برای سلامتیتان مضر باشد، به این دلیل که در زمرهی «مواد غذایی فرآوری شده» میباشد. این نودلها «از قبل سرخ شده» و از این رو، کمتر از پنج دقیقه، زمان آماده سازی آنهاست. به دلیل اینکه در روغن جوشان سرخ میشوند، میزان چربی اشباع شدهی آنها بالا است. 100 گرم رامن، دارای چربی کل 59ر17 گرم است که 50% آن چربی اشباع شده میباشد. و میتواند سطح کلسترول خون را بالا برده و در نهایت باعث ایجاد مشکلات مختلفی در سلامتی نظیر افزایش وزن، فشار خون بالا، و ابتلا به تعدادی از بیماریهای قلبی و عروقی شود.
✦ دارای حجم سدیم بیش از اندازه
یک بسته رشتهی رامن علاوه بر اینکه از پیش سرخ شده، حاوی یک بسته کوچک چاشنی نیز میباشد که به هنگام اضافه شدن به نودل به طور قابل توجهی سطح سدیم را افزایش میدهد. 100 گرم رامن حاوی 1855 میلی گرم سدیم میباشد. که این مقدار از نیمی از مصرف توصیه شده روزانه برای افراد سالم بزرگسال بیشتر است. افرادی که در آنها فشار خون بالا تشخیص داده شده است، و افرادی که در آنها احتمال بالایی جهت بروز چنین اختلالاتی وجود دارد، ضرورت دارد میزان مصرف سدیم خود را کاهش دهند. برای چنین افرادی، مصرف رامن میتواند خطر بیشتری داشته باشد.
MSG✦ و TBHQ
جهت بالا بردن مدت زمان نگهداری، از یک ترکیب شیمیایی خطرناک مانند TBHQ (ترتیاری بوتیل هیدروکینون tertiary butylhydroquinone ـ فراوردهی فرعی از نفت خام) به عنوان مادهی نگهدارنده در رامن استفاده میشود. علاوه بر این، MSG (منو سدیم گلوتامات) نیز به آن اضافه میشود تا عطر و طعم آن را بالا ببرد. مواد نگهدارنده، شروع فساد و خرابی را به تأخیر میاندازند اما خود به درستی در بدن هضم نمیشوند. این مواد میتوانند بر عملکرد سیستمهای بدن به طرق مختلفی تأثیر گذارند. مصرف بیش از حد MSG میتواند به سردرد، ضعف، تهوع، درد قفسه سینه، تپش قلب، سوزش در صورت، دست و پا، و مانند آن منجر شود. اگر چه برای اثبات مضر بودن این عناصر برای سلامتی به تحقیقات بیشتری نیاز داریم، بهتر است از مصرف غذاهایی که حاوی چنین ترکیباتی هستند، خودداری شود.
✦ دارای مواد و خواص تغذیهای پایین
اگر چه نودل از گندم تهیه میشود، از نظر مواد مغذی در سطح پایینی قرار دارد. این رشتهها حاوی مقدار اندکی ویتامین و مواد معدنی میباشند، اما چندین غذای سالم دیگری وجود دارند که واقعاً با مواد مغذی بسته بندی میشوند. به عنوان مثال اسموتیهای میوه و سبزیجات (نوشیدنی مغذی)، سالاد، ماست با انواع توتها، ماهی یا مرغ پخته یا کبابی، و غیره از این دست هستند. با اینکه رامن ارزان قیمت است، اما با در نظر گرفتن هزینهای که چندی بعد بخاطر بیماری میپردازید، گزینهی مناسبی نمیباشد.
ارزش غذایی
در این قسمت بر طبق دادههای جمعآوری شده از USDA (وزارت کشاورزی ایالات متحده) جدول حاوی اطلاعاتی را آوردهایم که عناصر مغذی موجود در هر چاشنی سوپ رشته رامن خشک را معلوم میسازد.
میزان در هر 100 گرم
|
آب
|
52ر6 گرم
|
کالری
|
440 کیلو کالری
|
پروتئین
|
17ر10 گرم
|
لیپید (چربی) کل
|
59ر17 گرم
|
کربوهیدرات
|
26ر60 گرم
|
فیبر خوراکی کل
|
9ر2 گرم
|
قند کل
|
98ر1 گرم
|
مواد معدنی
|
کلسیم
|
21 میلی گرم
|
آهن
|
11ر4 میلی گرم
|
منیزیم
|
25 میلی گرم
|
فسفر
|
115 میلی گرم
|
پتاسیم
|
181 میلی گرم
|
سدیم
|
1855 میلی گرم
|
روی
|
60ر0 میلی گرم
|
انواع ویتامین
|
ویتامین C
|
3ر0 میلی گرم
|
تیامین (ویتامین B1 )
|
448ر0 میلی گرم
|
ریبوفلاوین (ویتامین B2 )
|
255ر0 میلی گرم
|
نیاسین (ویتامین B3 )
|
401ر5 میلی گرم
|
ویتامین B6
|
038ر0 میلی گرم
|
فولات (اسید فولیک یا ویتامین B9 )
|
165 میکرو گرم
|
ویتامین B12
|
25ر0 میلی گرم
|
ویتامین A ، RAE
|
1 میکرو گرم
|
ویتامین A ، IU (واحد بین المللی)
|
IU 12
|
ویتامین E (آلفا تکوفروف)
|
44ر2 میلی گرم
|
ویتامین K (فیلوکینون)
|
9ر8 میکرو گرم
|
انواع لیپیدها
|
اسیدهای چرب اشباع شده کل
|
117ر8 گرم
|
اسیدهای چرب تک اشباع کل
|
15ر6 گرم
|
اسیدهای چرب چند اشباع کل
|
198ر2 گرم
|
اسیدهای چرب، ترانس کل
|
065ر0 گرم
|
جایگزینهای سالم
یک بسته رامن (85 گرم) در واقع برای دو وعده در نظر گرفته شده، اما افراد معمولاً کل محتوا را در یک وعده مصرف مینمایند. اگر نمیتوانید بلافاصله مصرف آن را متوقف کنید، میتوانید در هر بار نیمی از آن را مصرف نمایید. بهمین نحو، از مصرف بستهی کوچک چاشنی نیز میتوانید اجتناب ورزید. با این کار، به کاهش محتوای سدیم کمک خواهد شد. میتوانید به اندازه یک سر انگشت نمک و فلفل به آن بیافزایید. همچنین یک عدد تخم مرغ، اسفناج، گوشت بدون چربی، یا سایر سبزیجات را به آب جوش اضافه کنید. بنابراین، با این کار میتوان ارزش غذایی سوپ را افزایش داد. میتوانید مقداری سالاد سالم، نان، و یا میوه را به همراه سوپ میل کنید. 100 میلی گرم چربی کاهش یافته و کاهش سدیم از انواع رامن، 1200 میلی گرم سدیم و 50ر2 گرم چربی کل (چربیهای اشباع نشده و ترانس) را در بر میگیرد. اگر نمیتوانید از مصرف آن خودداری کنید، آن را در رژیم غذایی خود کمتر بگنجانید.
به تازگی ویدیویی از یک متخصص گوارش در اینترنت آپلود شده است که در واقع چگونگی هضم رشتههای رامن کنسروی و خانگی توسط معده را نشان میدهد. ایشان از یک دوربین مینیاتوری برای دیدن روند هضم در معده استفاده کرده است. نتایج واضح و حیرت انگیزند. در این تصاویر نشان داده میشود که غذای خانگی به راحتی هضم میشود، در حالی که هضم غذاهای فرآوری شده برای بدن بسیار دشوار است. بنابراین، اکنون میتوانید تصور کنید که چگونه مصرف مرتب مواد غذایی فرآوری شده میتواند به سیستمهای بدن شما به طور جدی آسیب برسانند.