به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، احسان سروریار رئیس اطلاعات و فرهنگ ولایت بادغیس با اشاره به تخریب بناهای تاریخی به دست طالبان و به غارت بردن اشیا عتیقه و باستانی، گفت: بناهای تاریخی و بخش باستانی که صدها سال قدمت دارند و جنگهای داخلی سبب نابودی و تخریب این بناهای تاریخی در بادغیس شده است.
وی افزود: قدمت آثار تاریخی این ولایت به دوره های مختلف اسلامی و حتی قبل از اسلام برمیگردد. اما طی 15 سال اخیر هیچ توجهی در قسمت حفظ و مراقبت و مرمت کاری این بناهای تاریخی صورت نگرفته است.
سروریار خاطرنشان کرد: در بیشتر مناطق افراد مسلح غیرمسوول و طالبان دست به غارت آثار تاریخی زدند بخش تاریخی همانند قلعه نریمان ، نره توک، اب پوده، لنگر شریف، باغلر و ده ها اثر و بخش تاریخی بارها بر اثر جنگ ها تخریب شده است اما دولت در زمینه حفظ و ترمیم این بناهای تاریخی کاری انجام نداده است.
رئیس اطلاعات و فرهنگ بادغیس گفت: طی مدت کوتاه تنها توانستند تا تابلوهایی را مبنی بر معرفی بناهای تاریخی بر شمار اندکی از بناهای تاریخی نصب کنند و کمیسیونی در زمینه حفظ و مراقبت از آثار و بخش باستانی این ولایت با شرکت ریاست امنیت ملی، فرماندهی پلیس و اداره آنها تشکیل شده است.
وی افزود: با این وجود با تشکیل این کمیسیون آنها تنها در بخش امن و مرکزی ولایت بادغیس دسترسی دارند و آثار باستانی و بناهای تاریخی که در مناطق تحت کنترل طالبان اشت اداره محلی تا حال نتوانسته به آن مناطق دسترسی داشته باشد.
در حال حاضر ولایت بادغیس دارای بیش از 30 اثر و بخش باستانی است که نیمی از این آثار تاریخی در مناطقی قرار گرفتند که تحت نفوذ و کنترل طالبان است و دولت افغانستان هم نسبت به آن توجهی ندارد.
/