شکرپنیر محصولی است که از تغلیظ مخلوط شکر و آب تولید شده و همچنین طعم دهندههای طبیعی مانند پودر هل، پودر نارگیل و … به آن افزوده میگردد و سوغات شیرین خراسان شمالی است.
شکر، سفیده تخم مرغ، جوهر لیمو، بلانکت، هل و بقیه افزودنیهای مجاز را که طی فرآیندهایی مخلوط کنیم، محصولی تولید میشود که حجم روزانه تولید آن در استان به 22 تن میرسد. انواع ساده، هل دار، پسته ای، کنجدی و لیمویی دارد و اگر چه از دیرباز در بجنورد و دیگر شهرهای خراسان شمالی به آبنبات معروف بوده است اما اکنون در بسیاری از استان ها، لفظ «شکر پنیر» به آن اطلاق میشود. این محصول پر آوازه و 130ساله که البته همانند گز اصفهان و سوهان قم نتوانست آوازه اش را حفظ کند، این روزها روزنه امیدی را مشاهده میکند که به زعم فعالان صنعت آبنبات، خوشه صنعتی نام گرفته است.