بابایاری یا عَدَ ساو یکی از غذاهای معروف استان ایلام است.
برای تهیه عدسی (بابایاری) به دو لیوان عدس ( پاک کرده ) , دو قاشق غذاخوری روغن , یک عدد پیاز متوسط , نمک و فلفل و دو قاشق رب گوجه فرنگی نیاز دارید .
خب حالا بریم سراغ دستور تهیه عدسی (بابایاری) :
ابتدا عدس را به مدت یک شبانه روز بخیسانید و آب آن را دور بریزید . این کار باعث می شود که نفخ آوری عدس کمتر شود . سپس عدس را با کمی آب و روغن ( اگر آب گوشت باشد بهتر است ) بپزید . در حین پخته شدن عدس می توانید پیازداغ را تهیه کنید . پس از اینکه عدس نرم شد , پیاز داغ , رب گوجه فرنگی و کمی نمک و فلفل به آن بیافزایید و کمی صبر کنید تا جا بیافتد . خب عدسی آماده است و می توانید آن را در ظرف بکشید .
روشی که در بالا گفته شوید آسانترین روش برای تهیه عدسی (بابایاری) است اما در برخی مناطق ایران , برای پخت عدسی (بابایاری) از سیب زمینی و گوشت هم استفاده می کنند . افزودن این مواد به عدسی , آن را خوشمزه تر می کند اما تهیه ی این نوع عدسی کمی وقت گیر تر است .