مجله سرآشپز - سمیه دیندار: نام بروکلی از کلمه لاتین (brachium) گرفته شده است که در زبان لاتین به معنای شاخه است. بروکلی در ابتدا در ایالت کالابریای ایتالیا رشد کرد و نام کالا بریز به آن داده شد و بعدها بر آن نام بروکلی نهادند. بروکلی از خانواده کلم ها است و بهترین فصل برداشت آن پاییز و زمستان است. ساقه بروکلی باید سفت و سر آن بنفش یا سبز تیره باشد.
غنچه های آن باید به صورت بسته باشد و گل های آن زرد نشده باشد. قسمت خوراکی بروکلی سر نامیده می شود سر اصلی در مرکز و بالای گیاه روییده شده است.وقتی سر اصلی برداشته و قطع شود، سرهای جانبی شروع به رشد کرده و نمایان می شود.
بروکلی دارای ماده ای به نام سولفوراخان است که با استفاده از آن تعداد، اندازه و تکثیر تومورهای سرطانی را به نحو چشمگیری کاهش می دهد. از ابتلا به سرطان به خصوص سرطان سینه، معده، روده بزرگ، رکتوم و ریه در انسان جلوگیری می کند.
مواد مورد نیاز
- پاستا راویولی: 1 بسته (500 گرم)
- کلم بروکلی (گل گل شده): 2 پیمانه
- اسفناج (بخارپز): 2 پیمانه
- میخک: 2 عدد
- سیر: 6 حبه
- پنیر پارمزان: یک چهارم پیمانه
- بادام هندی: یک چهارم پیمانه
- روغن زیتون: یک چهارم پیمانه
- نمک و فلفل: به میزان لازم
- آب: یک چهارم پیمانه
روش پخت
1. بادام هندی را داخل تابه ای ریخته و روی حرارت بگذارید تا بوی معطر آن درآید.
2. بادام هندی (تفت داده شده)، اسفناج، میخک، سیر، پنیر پارمزان، روغن زیتون، نمک، فلفل و آب را داخل دستگاه غذاساز ریخته و بگذارید تا کاملا مواد صاف و یکدست شود (مواد باید غلیظ و صاف شود، می توانید مقدار آب را کم یا زیاد کنید).
3. قابلمه ای حاوی آب را روی حرارت بگذرید تا به جوش آید، سپس پاستا را به همراه مقداری نمک و روغن درون آن بریزید تا پاستا بپزد. در 5 دقیقه آخر کلم بروکلی را به آن افزوده و آبکش کنید.
4. سس آماده شده را به مخلوط پاستا و کلم بروکلی افزوده و مخلوط کنید. بعد آن را داخل ظرفی سرو کنید.