ماهان شبکه ایرانیان

خواص ادویه‌ها (۱)

ادویه‌ها و گیاهان معطر علاوه بر اینکه مقداری از ویتامین‌ها و املاح مورد نیاز بدن را تأمین می‌کنند، حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که عوامل تخریب‌کننده سلول‌ها (رادیکال‌های آزاد) را خنثی و موجب افزایش سطح سلامتی بدن می‌گردد.

خواص ادویه‌ها (1)

تحریریه ماهنامه دنیای سلامت

 

قسمتی از گیاه معطر که می‌تواند شامل میوه‌، دانه یا ریشه هر گیاه باشد  ادویه نامیده می‌شود.امروزه ادویه‌های نقاط مختلف جهان در تمامی سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های مواد غذایی یافت می‌شود. . و به صورت خرد یا پوره شده برای عطر و طعم خوراک‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ادویه‌ها و گیاهان معطر علاوه بر اینکه مقداری از ویتامین‌ها و املاح مورد نیاز بدن را تأمین می‌کنند، حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که عوامل تخریب‌کننده سلول‌ها (رادیکال‌های آزاد) را خنثی و موجب افزایش سطح سلامتی بدن می‌گردد.

پودر کاری 
کاری، ادویه‌ای است که معمولاً از آن در آشپزی هند استفاده می‌شود، ولی امروزه اکثر کشورها از این ادویه در تهیه غذاهای مختلف و در پخت غذاهایی که نیاز به ادویه خاص ندارند، استفاده می‌کنند.

پودر کاری اگرچه به صورت یک ادویه مجزا فروخته می‌شود، ولی ترکیبات آن در کشورها و ملل مختلف، متفاوت است؛ اما به طور کلی می‌توان گفت: مخلوطی است از زردچوبه، دارچین، سیر، هل، زیره و گشنیز، عنصر اصلی پودر کاری در تمام کشورها زردچوبه است که موجب رنگ زیبا و خاصیت فوق‌العاده آن می‌شود.

پودر کاری به دلیل وجود کورکومین که عامل ضدالتهاب و یک آنتی‌اکسیدان قوی است، موجب کاهش التهاب مفاصل می‌شود. حتی ممکن است این عنصر ژن ناقل سرطان پستان را غیرفعال کند و روند پیشرفت سرطان پروستات و سرطان روده بزرگ را کاهش دهد. کورکومین تأثیر مثبت و چشمگیری در درمان سرطان لوزالمعده دارد.

گروهی از پژوهشگران معتقدند که کورکومین می‌تواند با سرطان پوست نیز مبارزه و ملانوم سلول‌های سرطانی پوست را تخریب کند. به نظر می‌رسد که آلزایمر ناشی از پروتئین مغز باشد و کورکومین موجود در پودر کاری از آلزایمر پیشگیری می‌کند. کاری، حافظه را بهبود می‌بخشد.

در تحقیقی مشخص شد مردان مسنی که پودر کاری را در رژیم غذایی روزانه خود داشتند، به نسبت سایرین در آزمون حافظه موفق‌تر عمل کردند. کاری به درمان بیماری‌های مقاربتی، همچون سوزاک و کلامیدیا کمک می‌کنند و مجدداً باید ذکر کنم که این خاصیت نیز ناشی از کورکومین موجود در آن است.

همچنین خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد و از سلول‌ها در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. علاوه بر این، پژوهش‌ها نشان می‌دهد که کاری کلسترول را پایین می‌آورد و از انعقاد خون جلوگیری می‌کند. این ادویه تورم و درد ناشی از آن را نیز کاهش می‌دهد.

وانیل
انیل یکی از ادویه‌جات گرانقیمت است که به طور گسترده‌ای استفاده می‌شود. محبوبیت این ادو یه به دلیل عطر و طعم دلپذیر آن است که عطری خفیف و معطر دارد. عطر دلپذیر و طعم وانیل آن را به عنصر ضروری در صنعت مواد غذایی و آشامیدنی‌ها تبدیل کرده است و اغلب در تهیه دسرها، پودینگ‌ها و شیرهای طعم‌دار و ... مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همچنین از آن برای شیرین کردن و طعم دادن به قهوه، ماست، بستنی، نوشابه‌ها، کیک‌ها و مواد غذایی پخته‌شده، استفاده می‌کنند. این ادویه در علم آروماتراپی نیز طرفداران خاص خود را دارد. در طب معاصر از آن برای درمان تب و تقویت میل جنسی استفاده می‌شود و از آنجایی که دارای خواص آنتی‌اکسیدانی است، با رادیکال‌های آزاد بدن مبارزه می‌کند. از دیگر خواص این ادویه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد...

برای خواندن بخش دوم -خواص ادویه‌ها- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان