آب کرفس برای سلامتی بسیار مفید میباشد به این دلیل که از کالری بسیار پایین و مواد مغذی سالم بسیاری برخوردار است. این مقاله اطلاعاتی در خصوص چند دستور تهیهی این آب فراهم ساخته و همچنین فوائد سلامتی بخش آن را در اختیارتان قرار میدهد.
کرفس از کلمهی فرانسوی celeri مشتق شده که آن هم از واژهی لاتین سلری (seleri) گرفته شده است. این واژهی لاتین به یونانی به معنی جعفری است. کرفس گیاهی معطر بوده که به خاطر ساقه برگ آن کشت شده و میتوان آن را به صورت خام یا پخته مصرف نمود. استفاده از این سبزی در غذا شیوهی جدیدی نبوده و از حدود قرن هفتم از آن به این منظور استفاده میشده است. این سبزی بسیار مغذی سرشار از فوائد سلامتی بخش و ارزش غذایی بسیاری است. این سبزی دو ساله متعلق به خانوادهی چتریان یا تیرهی جعفری بوده که همچنین دیگر گیاهانی مانند رازیانه، جعفری، و غیره را شامل میشود. از این سبزی میتوان در سالاد و سوپ استفاده کرد و یا آب آن را مورد استفاده قرار داد.
طرز تهیهی آب کرفس
آب آن ممکن است به تنهایی مصرف شود و یا ممکن است به منظور افزودن فوائد بیشتر به آن، با سایر میوه و سبزیجات خام ترکیب نمود.
دستور شمارهی 1
مواد لازم:
• کرفس، 2 ساقه
• سیب، 1 عدد
هر دو سبزی و میوه را در آبمیوه گیری ریخته و آب آنها را بگیرید.
دستور شمارهی 2:
مواد لازم:
• کرفس، 2 ساقه
• هویج، 2 عدد
• جعفری، 1 قاشق چایخوری
تمام مواد را در آبمیوه گیری ریخته و آب آنها را بگیرید.
فوائد:
یک فنجان آب کرفس 42 کالری داشته و متشکل از تقریباً 90 گرم آب (آب آشامیدنی) است. آب کرفس به دلیل آنکه سرشار از آب میباشد، بسیار هیدراته بوده و برای کسانی که برنامهی تمرینی شدیدی داشته و نیاز به تأمین آب بدن خود را دارند، مفید میباشد. این آب سبزی به دلیل سرشار بودن از سدیم محلول آلی، تضمین میسازد که از نمکهای طبیعی بدن کاسته نشده و در نتیجه از کم شدن آب بدن جلوگیری میکند. ماهیت آب کرفس قلیایی بودن آن است و به بازگرداندن تعادل PH بدن که به منظور جلوگیری از بروز عفونت دارای اهمیت است، کمک میکند.
شواهد کافی نشان میدهند که آب کرفس به مبارزه با عفونتهای سرطانزا کمک میکند. این آب حاوی ترکیباتی حیاتی مانند استیلنیک، اسیدهای فنولیک، کومارین، و غیره است که مانع از رشد سلولهایی میشوند که رشد سرطانی را در بدن بالا میبرند. همچنین مانع از آسیب رساندن رادیکالهای آزاد به سلولهای سالم بدن میشود. این ترکیبات همچنین قدرت ساختمان ایمنی بدن را بالا برده، در نتیجه سلامت کلی و مطلوب را بهبود میبخشد.
مصرف مرتب این آب سبزی به پایین آوردن فشار خون کمک میکند، به این دلیل که حاوی ترکیباتی تحت عنوان فتالید بوده که معروف است به شل شدن عروق کمک کرده و اجازه میدهند خون از طریق عروق متسع شده به آرامی و راحت عبور نماید. پایین بودن میزان سدیم آب کرفس همچنین به پایین آوردن فشار خون کمک میکند. دیگر فایدهی سلامتی بخش آب کرفس این است که منبع خوبی از پتاسیم، کلسیم و منیزیم بوده که ترشح صفرا را افزایش میدهد. این امر به از بین بردن کلسترول از بدن کمک کرده، در نتیجه احتمال تشکیل پلاک کاهش مییابد.
محتوای پتاسیم و سدیم موجود در کرفس تعادل مایعات را تنظیم کرده و به خلاص شدن از شر مایعات اضافی با تحریک تولید ادرار کمک میکند. علاوه بر این، همچنین به شکستن و از بین بردن سنگ کیسه صفرا کمک کرده، و از تشکیل آن نیز جلوگیری میکند. سطح بالایی از فیبر به حرکات آسان روده یا اجابت مزاج راحت کمک کرده، در نتیجه احتمال بروز یبوست و سایر بیماریهای مرتبط را کاهش میدهد. منبعی عالی از ویتامین A، ویتامین B1 و ویتامین C و مواد معدنی مانند اسید فولیک، کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، و اسیدهای آمینه ضروری، به حفاظت از بدن در برابر بسیاری از عفونتها کمک کرده و سلامت مطلوب را تضمین میسازد.
فوائد آن در صورتی که این آب سبزی با میوه و سبزیجات خام دیگر ترکیب شود، ممکن است افزایش یابد. ترکیباب خوشمزه، سیب، هویج، و خیار را شامل میشوند.