ماهان شبکه ایرانیان

کالری‌های موجود در سیب زمینی پخته

آیا به عمد از خوردن سیب زمینی پخته خودداری می‌کنید؟ اگر جزء افرادی هستید که نسبت به کالری دریافتی خود حساس بوده، و نیز خوردن سیب زمینی پخته را دوست دارید، در این صورت خواندن این مقاله برای شما مفید خواهد بود

کالری‌های موجود در سیب زمینی پخته

آیا به عمد از خوردن سیب زمینی پخته خودداری می‌کنید؟ اگر جزء افرادی هستید که نسبت به کالری دریافتی خود حساس بوده، و نیز خوردن سیب زمینی پخته را دوست دارید، در این صورت خواندن این مقاله برای شما مفید خواهد بود. این مقاله اطلاعاتی را در خصوص کالری‌های موجود در سیب زمینی پخته فراهم ساخته است. آن را خوانده تا از حقایق تغذیه‌ای و فوائد سلامتی بخش سیب زمینی اطلاع یابید.
سیب زمینی، محصول غده‌ای متعلق به خانواده سولاناسه بوده که برای نخستین بار در پرو کشف شد. نام گیاه شناسی سیب زمینی سولانوم توبروزوم است. افراد زیادی وجود داشته که از فواید سیب زمینی اطلاعی ندارند و برای آنها واژه‌ی «سیب زمینی» همراه با آژیر گوش خراش «کالری» است! بنابراین پیش از آنکه فکر به کالری‌های موجود در سیب زمینی پخته خاطرتان را مکدر سازد، اجازه دهید اطلاعات مفیدی در خصوص مواد مغذی موجود در آن در اختیارتان قرار دهیم.
تعیین میزان دقیق کالری‌های موجود در سیب زمینی پخته کار سختی است به این دلیل که این سیب زمینی ممکن است با کره و پنیر، با مارگارین و یا با خامه ترش و کره سِرو شود. تمام این غذاها مورد علاقه‌ی همه‌ی گروه‌های سنی می‌باشند. مقدار مواد اولیه‌ای که در تمام چنین غذاهایی بکار برده می‌شود، ممکن است برحسب نیاز تغییر کند. خامه‌ی ترش، کره، مارگارین، پنیر و یا هرچیز دیگری ممکن است چند صد کالری بیشتر به این غذا بیافزایند. اگر نسبت به وزن خود حساس می‌باشید، می‌توانید همواره از گونه‌های پنیر، کره و مواد دیگر کم چرب خریداری کنید.
کالری‌های موجود در سیب زمینی پخته

سیب زمینی پخته

میزان سِرو

میزان کالری

با گوشت و پوست (بدون نمک)

1 عدد بزرگ، به قطر 4 – 3 اینچ (300 گرم)

280

با گوشت (بدون نمک)

  فنجان (60 گرم)

55

یک عدد کوچک

به قطر حدود 2 اینچ (08ر5 سانتی‌متر)

130

یک عدد متوسط

به قطر حدوداً 0ر3 – 5ر2 اینچ (62ر7 – 35ر6 سانتی‌متر)

160

یک عدد بزرگ

به قطر حدوداً 3 اینچ

225

همراه با چاشنی کره و خامه‌ی ترش

1 پُرس

455

همراه با چاشنی پنیر

1 پرس

357

اعدادی که در جدول آورده شده‌اند تنها به منظور معیار و راهنما می‌باشند، به این دلیل که این اعداد ممکن است بسته به روش طبخ، میزان سِرو، مقدار مواد بکار رفته در غذا و غیره تفاوت کنند.
حقایقی از ارزش غذایی
سیب زمینی حقیقتاً هدیه‌ای از طبیعت می‌باشد به این دلیل که یکی از مغذی‌ترین مواد غذایی در جهان به حساب می‌آید.
• میزان چربی سیب زمینی کم بوده و یا تقریباً بدون چربی است.
• سیب زمینی سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی بوده و کاملاً عاری از کلسترول می‌باشد.
• در صورت سِرو با پوست، منبع بزرگی از فیبر به شمار می‌رود.
• پتاسیم موجود در سیب زمینی به کنترل فشار خون کمک می‌کند.
• منیزیم، روی و مس به ساخت دندان و استخوانهای قوی کمک می‌کنند.
• آهن و فولیک اسید به بهبود کیفیت خون کمک می‌نمایند.
• ویتامین‌های B1 و B6 به آزاد سازی انرژی از کربوهیدرات‌ها کمک کرده و حفظ سلامت سیستم عصبی را تسهیل می‌سازند.
• سیب زمینی غنی از کربوهیدرات‌هایی بوده که به عنوان سوخت مغز و بدن عمل می‌کنند. کربوهیدرات‌ها منبع اصلی انرژی به حساب می‌آیند.
• سیب زمینی پخته شده با پوست حاوی فیبر بیشتری نسبت به دو برش نان سبوس‌دار است. فیبر کمک کرده، عملکرد دستگاه گوارش بهبود یابد.
سیب زمینی غده‌ای است که در زیر زمین رشد می‌کند. بر اساس آمار منتشر شده، سیب زمینی، چهارمین محصول در جهان می‌باشد. حدود 5000 گونه از سیب زمینی در سراسر جهان یافت می‌شود. سرخپوستان اینکا، ساکنان پرو برای اولین بار به کشت سیب زمینی در 200 سال پیش از میلاد پرداختند. سیب زمینی‌هایی که امرزه مصرف می‌کنیم در واقع از بازماندگان یا نسل زیرگونه‌ای هستند که از بخش جنوب مرکزی شیلی سرچشمه گرفته‌اند. سیب زمینی در اروپا توسط سربازان اسپانیایی در قرن 16 معرفی شد. هزاران گونه سیب زمینی شناخته شده‌ وجود دارد، اما تعداد بسیار کمی از انواع سیب زمینی، مانند سیب زمینی زرد، سفید گرد، سفید دراز، قرمز، حنایی، آبی، بنفش و ریز و کوچک به طور معمول برای پخت و پز استفاده می‌شوند.
سیب زمینی در برنامه‌ی رژیم غذایی نوزادان و همچنین بزرگسالان گنجانده می‌شود. سیب زمینی هم برای افراد سالم و هم بیمار در تمام گوشه گوشه‌ی جهان سِرو می‌شود. پوره‌ی سیب زمینی، سیب زمینی پخته، چیپس سیب زمینی و سیب زمینی سرخ شده از غذاهای مورد علاقه‌ی تمام نسل‌ها است.
متخصصین تغذیه ممکن است از شما بخواهند که سیب زمینی را وارد رژیم غذایی معمول خود سازید، به این دلیل که برای سلامت کلی مفید می‌باشد. می‌توان نتیجه گرفت که بجای نگرانی در خصوص کالری‌های موجود در سیب زمینی، بهتر است که آن را با پوست به رژیم غذایی معمول خود در مقادیر مناسب وارد سازید. در صورتی که برای چاشنی از مواد غذایی کم چرب استفاده نمایید، آنگاه کالری‌های موجود در سیب زمینی پخته نبایستی جای نگرانی داشته باشند.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان