به گزارش خبرنگار مهر، محققان اعلام کرده اند در سال 2016، یک مرگ از هر پنج مرگ با رژیم غذایی نامناسب مرتبط بوده است.
در سال 2016، بیش از 1.6 میلیون نفر در کشورهای فقیر به دلیل اسهال ناشی از آب و غذای آلوده جان شان را از دست داده اند، در حالیکه 2.4 میلیون نفر دیگر به دلیل عفونت های ریوی که عمدتا قابل پیشگیری یا درمان هستند، تسلیم مرگ شده اند.
دو میلیون مادر و نوزاد هم به علت عوارض زایمان درگذشتند که مراقبت های اولیه سلامت می تواند تا حد زیادی از وقوع آنها پیشگیری نماید.
ایدز و بیماری سل هر کدام جان بیش از یک میلیون نفر را گرفته اند، در حالیکه طبق گزارش محققان مالاریا جان بیش از 700 هزار نفر را گرفته است.
طبق گزارش محققان، در سال 2016 در حدود 55 میلیون نفر فوت کرده اند، در حالیکه 129 نوزاد متولد شده است. امید به زندگی در جهان برای زنان 75.3 سال و برای مردان حدود 70 سال گزارش شده است.
طبق گزارشات، حدود سه چهارم تمام مرگ ها در سال 2016 به خاطر بیماری های غیرعفونی یعنی بیماری قلبی بوده که بزرگ ترین قاتل جمعیت جهان با 9.5 میلیون مرگ بوده است. این رقم نسبت به دهه گذشته حدود 20 درصد افزایش داشته است.
به همین ترتیب مرگ ناشی از بیماری های سبک زندگی یعنی دیابت نسبت به دهه گذشته 30 درصد افزایش داشته و 1.4 میلیون نفر بوده است.
سرطان، و در راس آنها سرطان ریه، هم نسبت به سال 2006، 17 درصد افزایش داشت و 9 میلیون نفر به دلیل ابتلا به سرطان در سال 2016 جان خود را از دست داده اند.
دخانیات موجب مرگ 7.1 میلیون نفر در سال 2016 شده است.
مطالعات نشان می دهد پنجمین عامل مرگ و میر این فهرست مربوط به تغذیه نامناسب و ناسالم در کشورهای ثروتمندتر بوده است که با یک مرگ به ازای هر پنج مرگ در جهان مرتبط است.
به گفته محققان، در بین تمام انواع سوءتغذیه ها، عادات غذایی نامناسب، بخصوص مصرف کم غذاهای سالم، فاکتور پرخطر اصلی مرتبط با مرگ و میر است.