اطمینان از سلامت مواد غذایی کنسرو شده

ایمنی و سلامت مواد غذایی کنسرو شده مسئله‌ی مهمی است. بسیاری از مردم نمی‌دانند که آیا این نوع مواد غذایی به اندازه‌ی انواع تازه سالم می‌باشند یا خیر

اطمینان از سلامت مواد غذایی کنسرو شده

ایمنی و سلامت مواد غذایی کنسرو شده مسئله‌ی مهمی است. بسیاری از مردم نمی‌دانند که آیا این نوع مواد غذایی به اندازه‌ی انواع تازه سالم می‌باشند یا خیر. این مقاله اطلاعاتی از ملاحظات احتیاطی این مواد غذایی و نکات مختلفی در خصوص استفاده‌ی صحیح آنها فراهم ساخته است.
اکر کنسرو لوبیا، کنسرو ماهی و سایر محصولات کنسروی نبودند چه می‌کردیم؟ این مواد غذایی بخش عمده‌ی غذای سراسر جهان را تشکیل داده و تقریباً تصور یخچال خانه بدون آنها غیر ممکن است. با این حال همانطور که همه ما می‌دانیم فرایند کنسرو کردن شامل استفاده از مواد نگهدارنده‌ی زیادی است و مصرف چنین مواد غذایی برای بلند مدت می‌تواند مضر باشد.

ملاحظات سلامت و امنیت

در حالی که سلامت و ایمنی این مواد غذایی مد نظر قرار می‌گیرد، نگهداری و تاریخ انقضاء آنها ارجح‌ترین نگرانی و دغدغه به حساب می‌آیند. این جنبه‌ها همچنین بر عمر مفید این کالاها تأثیر می‌گذارند.
1)
نکته بسیار منطقی و در خور توجه این است که در صورت بروز واکنش میان مواد شیمیایی موجود در ماده‌ی غذایی و فلز قوطی کنسرو، فلز دچار خوردگی می‌شود. این امر در مورد مواد غذایی اسیدی همچون گوجه فرنگی و آب میوه متداول‌تر است.
2)
اگر به شیوه‌ی مناسبی استفاده نشود، احتمال آن وجود دارد که تاریخ مصرف کنسرو در نتیجه‌ی زنگ زدگی کاهش یابد. درب آن اکثراً در معرض زنگ زدگی قرار دارد.
3)
در صورتی که قوطی کنسرو هیچ نشانه‌ای از فساد و خراب شدگی را نشان نداد، آنگاه جهت اطمینان از بی ضرری آن لازم است که مطمئن شوید مواد تشکیل دهنده و محتویات درون آن کیفیت خود را از دست نداده و خراب نشده باشند. ارزش غذایی و مغذی مواد غذایی می‌تواند تحت چنین شرایطی تحت تأثیر قرار گیرد. جهت تصمیم گیری در خصوص مصرف یا عدم مصرف آن، تاریخ انقضاء محصول را مورد بررسی قرار دهید. بسیار اهمیت دارد که این محصولات را پس از پایان یافتن تاریخ انقضاء مصرف نکنید.
4)
مواد غذایی کنسرو شده، هنگامی که در دمای بیش از 100 درجه‌ی فارنهایت و یا 7ر37 درجه‌ی سانتیگراد نگهداری شوند، ممکن است فاسد شوند. در برخی موارد، هنگامی که برای مدت طولانی در بیش از 75 درجه‌ی فارنهایت و یا 24 درجه‌ی سانتیگراد نگهداری شوند ممکن است مقدار قابل توجهی از مواد مغذی آنها از دست رود.

سلامت و بی‌خطری مواد غذایی کنسرو شده در خانه

عواملی که در بالا اشاره شد، مرتبط با مواد غذایی کنسروی تجاری و بازاری بودند. کنسرو کردن در خانه عادت بسیار سالمی است. در واقع از هر 5 نفر خانواده‌ی ایالات متحده 1 خانواده غذای خود را کنسرو می‌کند. با این حال، چنانچه به درستی این کار انجام نشود، مواد غذایی ممکن است فاسد و آلوده شده و منجر به مسمومیت غذایی شده و در برخی موارد ممکن است مرگ آور باشد. شیوه‌های آزمایش شده و مطمئنی وجود دارند که هیچ گونه نگرانی از مصرف این مواد غذایی را برای افرادی که آنها را مصرف می‌کنند بوجود نخواهند آورد. همچنین بهتر است از روشهای کنسرو کردن قدیمی مانند استفاده از موم جهت بستن سر شیشه، استفاده از شیشه سس مایونز و غیره دوری کنید.

نکاتی در جهت ایمنی مواد غذایی کنسرو شده

عوامل خاصی وجود داشته که تعیین می‌کنند تا چه مدت و نیز در چه زمانی می‌توان این مواد غذایی را مصرف کرد. چند نکته را بایستی در حین مصرف این مواد غذایی در خانه به خاطر داشته باشید.
1. همیشه کنسروی که اول آورده شده را استفاده کنید.
2. از مصرف کنسروهایی که دارای برآمدگی یا بادکردگی، سوراخ یا روزن و فرورفتگی در قسمت درز و یا لبه هستند خودداری کنید.
3. اگر در هنگام باز کردن قوطی صدای «هیس» مانندی شنیدید، در این صورت جهت رعایت جانب احتیاط بهتر است که آن را دور بیاندازید.
4. جهت اطمینان از سالم ماندن کنسروها، آنها را در محلی تمیز، خنک و خشک در دمای زیر 85 درجه فارنهایت یا 5ر29 درجه سانتیگراد نگهداری کنید.
5. گوشت و غذاهای دریایی کنسرو شده را ظرف 12 ماه مصرف کنید.
6. نشانه و علامت یک کنسرو سالم این است که هنگامی که به آرامی اما سفت بر روی درب قوطی پیش از باز کردن آن فشار می‌دهید، سر آن نباید ترق صدا کند.
7. همچنین هرگز فراموش نکنید که تاریخ انقضاء آن را پیش از خرید چک کنید.
8. کنسرو خواه خانگی باشد و یا تجاری، مهمترین نکته روش کلی بسته بندی ماده‌ی غذایی جهت اطمینان از ایمنی ماده‌ی غذایی است.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان