ماهان شبکه ایرانیان

میوه و سبزیجات نشاسته‌ای

نشاسته نوعی کربوهیدرات بوده، که نشان دهنده‌ی یکی از سه دسته‌ی اصلی ماکرومولکولها یا درشت مغذی‌های ضروری جهت رشد و تکامل مناسب بدن است

میوه و سبزیجات نشاسته‌ای

نشاسته نوعی کربوهیدرات بوده، که نشان دهنده‌ی یکی از سه دسته‌ی اصلی ماکرومولکولها یا درشت مغذی‌های ضروری جهت رشد و تکامل مناسب بدن است. این مقاله فهرستی از میوه و سبزیجات نشاسته دار را فراهم ساخته است.
نشاسته یک کربوهیدرات پیچیده بوده که دارای شمار زیادی از واحدهای گلوکز متصل شده از طریق پیوند گلیکوزیدی است. این کربوهیدرات به عنوان یک ذخیره انرژی تقریباً توسط تمام گیاهان تولید می‌شود. نشاسته در خالص‌ترین شکل به رنگ سفید است و بی مزه و بدون بو می‌باشد. نشاسته نمی‌تواند نه در آب سرد و نه الکل حل شود.
میوه و سبزیجات سرشار از نشاسته به طور کلی به عنوان منابع خوبی از سایر مواد مغذی ضروری نیز در نظر گرفته می‌شوند. از اینرو، نبایستی آنها را به عنوان مواد غذایی بد و ناسالم به کناری بگذاریم. تمام میوه و سبزیجات، حاوی سه نوع مختلف کربوهیدارت یعنی نشاسته، قند و فیبر می‌باشند. هنگاهی که سبزیجات و یا میوه مصرف می‌کنیم، بدن ممکن است قادر نباشد تمام فیبر آنها را هضم نماید، از اینرو این قند و نشاسته است که به ارزش کالری زایی آنها کمک می‌کنند. در واقع، کالری‌های بدست آمده از یک گرم نشاسته هنگامی که با ارزش کالری زایی یک گرم چربی مقایسه شود، بسیار کمتر است. میوه و سبزیجات بدون نشاسته در مقایسه با انواع نشاسته دار، از کالری پایینی برخوردارند.
فهرستی از میوه و سبزیجات با محتوای نشاسته بالا
سبزیجات سرشار از نشاسته عمدتاً بی مزه بوده و دارای بافتی آردی و دانه دانه می‌باشند. چنین سبزیجاتی به طور کلی حاوی میزان قابل توجهی فیبر بوده که غیر قابل هضم می‌باشد، اما به فرایند هضم و حرکت کیموس از طریق روده‌ها کمک می‌کند. به عبارت دیگر، میوه‌ها سرشار از اسید آمینه، ویتامین، و آنتی اکسیدان می‌باشند. از اینرو اهمیت دارد که میوه و سبزیجات نشاسته دار را وارد رژیم غذایی روزانه سازیم.

سبزیجات

• سیب زمینی یام (هندی)
• ذرت
• سیب زمینی
• هویج وحشی
• کدو حلوایی
• نشاسته کاساو
• تارو (Taro)
• شاه بلوط آب
• دانه‌های سویا
• لوبیای لیما
• لوبیا
• نخود سبز
• سیب زمینی شیرین

میوه

• بارهنگ
• ساپودیل
• میوه نان
• انجیر تازه
• کدوی بلوطی
• اسکواش زمستانی (نوعی کدو)
کربوهیدراتها (مانند نشاسته)، نشان دهنده دسته‌ای ضروری از مواد مغذی بوده که جهت تولید انرژی در بدن وجودشان حیاتی است. طبق دستورالعمل‌های ارائه شده توسط وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) یک فرد بالغ بایستی حدود 45 تا 65 درصد از مجموع کالری‌های خود را از کربوهیدراتها تأمین سازد. مصرف مواد غذایی سرشار از کربوهیدرات (مانند میوه و سبزیجات نشاسته‌ای) بایستی با ورزش منظم همراه شده تا سلامت خوب را تضمین سازد. در خصوص افراد مبتلا به دیابت و اختلالات تغذیه‌ای توصیه می‌شود که با یک متخصص مشورت کرده و مصرف روزانه و ایده‌آل کربوهیدرات و نشاسته را تعیین کند.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان