رژیم غذایی که حاوی مواد غذایی با میزان پایین پتاسیم باشد، بخش مهمی از روند درمان افرادی است که از سطوح بالای پتاسیم یعنی عارضهای تحت عنوان هیپرکالمی رنج میبرند. این مقاله چند دستور غذایی آسان با پتاسیم پایین را فراهم ساخته است.
طرز تهیه غذاهایی با پتاسیم پایین به روش آسان
به افراد مبتلا به هیپرکالمی توصیه میشود مصرف روزانه پتاسیم خود را به تقریباً 2000 میلیگرم محدود سازند. در این بخش چند دستور غذایی که محتوای پتاسیم آنها کمتر از این مقدار است را در اختیارتان قرار میدهیم.
سالاد گراپل (Grapple Salad)
این دستور غذایی به همان سریعی است که به نظر میرسد.
مواد اولیه:
برشهای سیب با پوست، "1" /"2" فنجان
انگور، قرمز، بدون هسته، "1" /"2" فنجان
سیر، و مخلوط گیاهان ادویهای، 1 قاشق چایخوری.
طرز تهیه:
میوهها را مخلوط کرده، سیر و گیاهان ادویهای را روی آن پاشیده و نوش جان کنید.
سالاد کاهو و خیار
سالادی سالم و با پتاسیم پایین
مواد اولیه:
خیار، پوست کنده، خرد شده، "1" /"2" فنجان
پیاز، کوچک، خرد شده، 2 عدد
کاهو پیچ، خرد شده، 4 فنجان
آبِ لیمو، 2 قاشق چایخوری
سرکه، 1 قاشق چایخوری
مخلوط ادویه و سبزیجات گیاهی بدون نمک
طرز تهیه:
سبزیجات را در ظرفی مخلوط کنید. سرکه، مخلوط ادویهجات و سبزیجات گیاهی بدون نمک و آب لیمو را به آن افزوده و پیش از سِرو مجدداً مخلوط نمایید. از جایگزینهای نمک استفاده نکنید.
ساندویچ توت فرنگی
یک ساندویچ خوشمزه و با پتاسیم پایین است که میتوانید هر زمان که بخواهید آن را تهیه نمایید.
مواد اولیه:
پنیر خامهای، بدون چربی، 1 اونس (28 گرم)
توت فرنگی، ورقه ورقه شده، 1 فنجان
نان پیتا، گندم کامل، 1 تکه
نعنا تازه، یک شاخه
طرز تهیه:
"1" /"4" فنجان از توت فرنگیها را له کرده و با پنیر خامهای به خوبی مخلوط کنید. اکنون نان پیتا را به دو نیم کنید. به صورت پاکتی نان را باز کرده و در نهایت هر دو نیمه را با این مخلوط پر کنید. باقیمانده توت فرنگیها را به درون نانها بریزید. ماهیتابهای را گرم کرده و با اسپری نچسب یا اسپری تفلون کمی به آن بپاشید. دو طرف نانهای پر شده را تا زمانی که قهوهای طلایی شوند گریل نمایید. ساندویچها را در حین سِرو با نعنا تزئین کنید.
هیپرکالمی بیماری جدی و خطرناکی است، بنابراین، بهترین کار در خصوص اندازهی سِرو مواد غذایی که بایستی به منظور کنترل بهتر این عارضه انجام دهید، مشورت با یک متخصص تغذیهی حاذق است. به این دلیل که خوردن مقدار زیادی از غذای حاوی پتاسیم کم، ممکن است در واقع پتاسیم بیشتری را وارد بدن سازد تا سِرو مقدار کمی از غذایی که سرشار از این ماده معدنی است. بنابراین توجه به میزان هر وعده بسیار اهمیت دارد.
سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبهی آموزشی داشته و نبایستی به منظور جایگزین توصیههای پزشک متخصص در نظر گرفته شود.