ماهان شبکه ایرانیان

فهرستی کامل از مواد غذایی با میزان پتاسیم پایین

هیپرکالمی عارضه‌ای است که در آن فرد از سطوح بالای پتاسیم در بدن خود رنج می‌برد، بنابراین بایستی از مواد غذایی با میزان پایین پتاسیم مصرف نماید

فهرستی کامل از مواد غذایی با میزان پتاسیم پایین

هیپرکالمی عارضه‌ای است که در آن فرد از سطوح بالای پتاسیم در بدن خود رنج می‌برد، بنابراین بایستی از مواد غذایی با میزان پایین پتاسیم مصرف نماید. این مقاله فهرستی از تمام چنین مواد غذایی را در اختیارتان قرار می‌دهد.
هیپرکالمی عارضه‌ای حاد است که در آن سطح پتاسیم فرد بیش از 0ر7 میلی‌مول در لیتر (mmol/L) می‌باشد. این عارضه چنانچه بلافاصله درمان نشود می‌تواند خطرناک و یا حتی کشنده باشد. در اکثر موارد، ناتوانی کلیه‌ها در زدودن پتاسیم مازاد از بدن و یا تولید افزایش یافته این ماده معدنی در بدن، موجب بروز هیپرکالمی می‌شود. رژیم غذایی که از پتاسیم پایینی برخوردار است جهت تحت کنترل در آوردن این وضعیت اهمیت دارد، خصوصاً زمانی که علت زمینه‌ای آن بیماری کلیوی باشد.

مواد غذایی با پتاسیم پایین

تقریباً تمامی مواد غذایی حاوی مقداری پتاسیم می‌باشند. رژیم غذایی اتخاذ شده جهت کنترل هیپرکالمی بایستی حاوی مواد غذایی با میزان پایین پتاسیم باشد. با این حال، اهمیت بیشتری دارد که میزان و اندازه‌ی آنچه می‌خورید را نیز کنترل نمایید. خوردن مقدار زیادی از غذای حاوی پتاسیم کم، ممکن است در واقع پتاسیم بیشتری را وارد بدن سازد تا سِرو مقدار کمی از غذایی که سرشار از این ماده معدنی است. بنابراین توجه به میزان هر وعده کلید کار است.
بعقیده‌ی بنیاد ملی کلیه، «خوردن بیش از 1 پُرس می‌تواند ماده‌ی غذایی با پتاسیم پایین را به ماده‌ی غذایی با پتاسیم بالاتر بدل سازد». مواد غذایی که کمتر از 200 میلی‌گرم پتاسیم را در هر پُرس تأمین می‌سازند را می‌توان در طبقه مواد غذایی با پتاسیم پایین قرار داد. در ادامه به برخی از مواد غذایی توصیه شده متعلق به دسته‌ی پتاسیم پایین اشاره‌ای خواهیم داشت:

لطفا توجه داشته باشید:

محتوای پتاسیم موجود در مواد غذایی ذکر شده در جدول ذیل بر اساس یک اونس یا 35ر28 گرم محاسبه شده است. با این حال اندازه هر وعده قابل قبول حدود "1" /"2" فنجان می‌باشد و غیر از آن با نماد * نشان داده شده است.
میوه‌های کم پتاسیم

میوه

اندازه‌ی هر وعده

پتاسیم (میلی‌گرم)

نکتار گلابی ö کنسرو شده (canned )

1 اونس (28 گرم)

6ر3

سس کران بری، شیرین شده

1 اونس (28 گرم)

3ر7

نکتار هلو، کنسرو شده

1 اونس (28 گرم)

2ر11

گلابی کنسرو شده  همراه با آب

1 اونس (28 گرم)

8ر14

سس سیب، کنسرو شده، شیرین نشده

1 اونس (28 گرم)

7ر20

بلوبری، خام

1 اونس (28 گرم)

6ر21

آب کران بری کنسرو شده، شیرین نشده

1 اونس (28 گرم)

6ر21

کران بری، خام

1 اونس (28 گرم)

8ر23

* سیب، خام، پوست کنده

1 اونس (28 گرم)

2ر25

هلو کنسرو شده همراه با آب

1 اونس (28 گرم)

7ر27

آب سیب کنسرو شده، شیرین نشده

1 اونس (28 گرم)

3ر28

آب انگور، کنسرو شده، شیرین نشده

1 اونس (28 گرم)

1ر29

آناناس، خام

1 اونس (28 گرم)

5ر30

* هندوانه، خام

1 اونس (28 گرم)

4ر31

آب آناناس، کنسرو شده، شیرین نشده

1 اونس (28 گرم)

4ر36

* گریپ فروت، خام، صورتی و قرمز

1 اونس (28 گرم)

8ر37

تمشک، خام

1 اونس (28 گرم)

3ر42

توت فرنگی، خام

1 اونس (28 گرم)

8ر42

* آلو، خام

1 اونس (28 گرم)

0ر44

بلک بری، خام

1 اونس (28 گرم)

4ر45

* نارنگی، خام

1 اونس (28 گرم)

5ر46

انگور، خام

1 اونس (28 گرم)

5ر53

گیلاس شیرین، خام

1 اونس (28 گرم)

2ر62


* سیب ( 1 عدد متوسط)، هندوانه، (محدود به 1 فنجان)، گریپ فروت ( نصف)، آلو (1 عدد کامل)، نارنگی (1 عدد کامل)
 قوطی کردن یا کنسرو کردن به روشی گویند که در آن مواد غذایی تحت فرآوری قرار داده شده و در ظروف غیر قابل نفوذ به هوا و رطوبت (فلزی و یا شیشه)، پر و بسته بندی می‌شوند. این کار جهت حفظ مواد غذایی و بالا بردن ماندگاری آنها انجام می‌شود.
سبزیجات کم پتاسیم

میوه

اندازه‌ی هر وعده

پتاسیم (میلی‌گرم)

نکتار گلابی ö کنسرو شده (canned )

1 اونس (28 گرم)

6ر3

سس کران بری، شیرین شده

1 اونس (28 گرم)

3ر7

نکتار هلو، کنسرو شده

1 اونس (28 گرم)

2ر11

گلابی کنسرو شده  همراه با آب

1 اونس (28 گرم)

8ر14

سس سیب، کنسرو شده، شیرین نشده

1 اونس (28 گرم)

7ر20

بلوبری، خام

1 اونس (28 گرم)

6ر21

آب کران بری کنسرو شده، شیرین نشده

1 اونس (28 گرم)

6ر21

کران بری، خام

1 اونس (28 گرم)

8ر23

* سیب، خام، پوست کنده

1 اونس (28 گرم)

2ر25

هلو کنسرو شده همراه با آب

1 اونس (28 گرم)

7ر27

آب سیب کنسرو شده، شیرین نشده

1 اونس (28 گرم)

3ر28

آب انگور، کنسرو شده، شیرین نشده

1 اونس (28 گرم)

1ر29

آناناس، خام

1 اونس (28 گرم)

5ر30

* هندوانه، خام

1 اونس (28 گرم)

4ر31

آب آناناس، کنسرو شده، شیرین نشده

1 اونس (28 گرم)

4ر36

* گریپ فروت، خام، صورتی و قرمز

1 اونس (28 گرم)

8ر37

تمشک، خام

1 اونس (28 گرم)

3ر42

توت فرنگی، خام

1 اونس (28 گرم)

8ر42

* آلو، خام

1 اونس (28 گرم)

0ر44

بلک بری، خام

1 اونس (28 گرم)

4ر45

* نارنگی، خام

1 اونس (28 گرم)

5ر46

انگور، خام

1 اونس (28 گرم)

5ر53

گیلاس شیرین، خام

1 اونس (28 گرم)

2ر62


* کرفس ( 1 ساقه)
سایر مواد غذایی با پتاسیم پایین

میوه

اندازه‌ی هر وعده

پتاسیم (میلی‌گرم)

نکتار گلابی ö کنسرو شده (canned )

1 اونس (28 گرم)

6ر3

سس کران بری، شیرین شده

1 اونس (28 گرم)

3ر7

نکتار هلو، کنسرو شده

1 اونس (28 گرم)

2ر11

گلابی کنسرو شده  همراه با آب

1 اونس (28 گرم)

8ر14

سس سیب، کنسرو شده، شیرین نشده

1 اونس (28 گرم)

7ر20

بلوبری، خام

1 اونس (28 گرم)

6ر21

آب کران بری کنسرو شده، شیرین نشده

1 اونس (28 گرم)

6ر21

کران بری، خام

1 اونس (28 گرم)

8ر23

* سیب، خام، پوست کنده

1 اونس (28 گرم)

2ر25

هلو کنسرو شده همراه با آب

1 اونس (28 گرم)

7ر27

آب سیب کنسرو شده، شیرین نشده

1 اونس (28 گرم)

3ر28

آب انگور، کنسرو شده، شیرین نشده

1 اونس (28 گرم)

1ر29

آناناس، خام

1 اونس (28 گرم)

5ر30

* هندوانه، خام

1 اونس (28 گرم)

4ر31

آب آناناس، کنسرو شده، شیرین نشده

1 اونس (28 گرم)

4ر36

* گریپ فروت، خام، صورتی و قرمز

1 اونس (28 گرم)

8ر37

تمشک، خام

1 اونس (28 گرم)

3ر42

توت فرنگی، خام

1 اونس (28 گرم)

8ر42

* آلو، خام

1 اونس (28 گرم)

0ر44

بلک بری، خام

1 اونس (28 گرم)

4ر45

* نارنگی، خام

1 اونس (28 گرم)

5ر46

انگور، خام

1 اونس (28 گرم)

5ر53

گیلاس شیرین، خام

1 اونس (28 گرم)

2ر62


* گوشت‌، ماهی، تخم مرغ، و مرغ (تا 3 اونس یا 85 گرم)، قهوه (محدود به 8 اونس یا 5ر236 میلی‌لیتر)، چای (محدود به 16 اونس یا 473 میلی‌لیتر)

نکته:

محصولات گوشتی، ماهی و مرغ به طور کلی از جمله مواد غذایی با پتاسیم بالا محسوب می‌شوند. بنابراین، مصرف آنها در رژیم غذایی کم پتاسیم مجاز است اما تنها در مقادیر محدود. همچنین از مصرف گوشتهای کنسروی، نمک سود شده، ادویه‌ای و تند، دودی و در آب نمک خوابانده شده خودداری کنید. بایستی از مصرف سایر مواد غذایی شامل آجیل یا مغزهای گیاهی، شکلات، غلات کامل، لبنیات، و دانه‌ها خودداری شود.
شدت هیپرکالمی ممکن است از فردی به فرد دیگر تفاوت نماید. بنابراین، بهترین کار در خصوص اندازه‌ی سِرو مواد غذایی که بایستی به منظور کنترل بهتر این عارضه انجام دهید، مشورت با یک متخصص تغذیه‌ی حاذق است. هیپرکالمی بیماری‌ جدی و خطرناکی است و با توجه به علائم خفیف آن ممکن است تشخیص آن با دشواری همراه باشد. علائم مهم این عارضه، شامل ضربان قلب غیر طبیعی، خستگی عضلانی، تهوع، فلج یا بی حسی و ضعف را شامل می‌شوند. چنانچه هریک از این علائم را در خود مشاهده نمودید، آنگاه بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.
سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبه‌ی آموزشی داشته و نبایستی به منظور جایگزین توصیه‌های پزشک متخصص در نظر گرفته شود.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان