طرز تهیه عدس پلو نذری برای 200 نفر ، عدس پلو برای 30 نفر ، 20 نفر ، 40 نفر ، 100 نفر ، مواد لازم برای عدس پلو ، ادویه عدس پلو چیست ، روش پخت عدس پلو نذری ، عدس پلو برای 50 نفر
طرز تهیه عدس پلو نذری برای 100 نفر به همان روش تهیه عدس پلو مجلسی است. مواد لازم عدس پلو برای 50 نفر نصف میزان ذکر شده در این مطلب است.

مواد لازم عدس پلو برای 50 نفر و 100 نفر:
برنج ایرانی | 10 کیلوگرم |
عدس مرغوب | 5 کیلوگرم |
گوشت چرخکرده | 4 کیلو |
پیاز | 3 کیلو |
روغن مایع | 4 لیتر |
روغن سرخکردنی | 1 لیتر |
زردچوبه، نمک، فلفل سیاه | به میزان لازم |
زیره و دارچین | به میزان لازم |
طرز تهیه عدس پلو نذری برای 100 نفر:
مقدار مواد اولیه ذکر شده در بالا برای 100 نفر مناسب است. مواد لازم عدس پلو برای 50 نفر مساوی است با نصف مواد اولیه ذکر شده در بالا و به همین نسبت با کاهش یا افزایش تعداد افراد، این مقدار مواد اولیه کم یا زیاد میشوند.
- طرز تهیه عدس پلو نذری برای 100 نفر به همان روش معمول تهیه عدس پلو مجلسی است به این صورت که ابتدا؛ عدس را با میزان کمی آب در حدی که به اندازه یک بند انگشت آب روی عدس را بگیرید بپزید تا در نهایت بتوانید از آب حاوی مواد مغذی آن در تهیه غذا استفاده نمایید. توجه داشته باشید که نباید اجازه دهید عدس بیش از حد پخته شود چرا که پوست آن جدا خواهد شد و به هنگام دمکشیدن، له میشود.
- در این فاصله مایه گوشتی را تهیه نمایید. برای این منظور میتوانید از دو روش بهره ببرید.
- روش اول: به این ترتیب که بافت گوشت را درون ماهیتابه به خوبی از هم باز کنید تا مایه گوشتی یکدستی حاصل گردد. درب تابه را بگذارید و اجازه دهید گوشت با آب خارج شده از آن پخته شود. سپس پیاز داغ، نمک، فلفل، در صورت تمایل زعفران و یا زردچوبه به آن بیفزایید و کمی تفت دهید.
- روش دوم: گوشت چرخشده را به همراه پیاز رنده شده، نمک، فلفل، زردچوبه یا زعفران و در صورت تمایل زیره یا تخم گشنیز طعمدار کنید و مقدار یک قاشق غذاخوری از مایه گوشت را در کف دست به شکل قلقلی دربیاورید. این کار را تا انتها برای حجم گوشت باقیمانده تکرار کنید. سپس در تابه تفت دهید. زمانی که آب گوشت جمع شد مقداری زعفران آب زده غلیظ به گوشتها اضافه کنید تا رنگ و عطر بینظیر زعفران به خورد گوشتهای قلقلی برود. سپس کمی کره به تابه اضافه کنید و اجازه دهید گوشتها به همراه کره کمی تفت بخورند.
- در این مرحله کشمشها را که از قبل شستشو دادهاید و نیم تا یک ساعت در آب خیس خوردهاند و کاملا نم آن را گرفتهاید با کره تفت دهید.
- برنج را با آب و نمک بپزید و در مرحله آخر زمانی که میخواهید برنج را آبکشی کنید عدس پخته شده را به برنج در حال جوشیدن بیفزایید و اجازه دهید مدت زمان کوتاهی به همراه عدس بجوشند و کاملا با یکدیگر مخلوط شوند.
- سپس برنج را آبکشی کنید و تهدیگ مورد نظر خود را (ترجیحا نان) کف قابلمه قرار دهید و برنج را لایهلایه، با پاشیدن دارچین طعمدار کنید و در نهایت آب و روغن بدهید سپس اجازه دهید برنج به مدت 30 تا 40 دقیقه دم بکشد.
- مقدار مناسبی از برنج دمکشیده را با زعفران آب زده و کره ذوبشده مخلوط نمایید.
- عدس پلو را با پیاز داغ، مایه گوشتی و برنج زعفرانی تزیین و به صورت پرسی در ظروف یکبار مصرف و یا در دیس سرو نمایید.
در صورت تمایل میتوانید پس از آبکشکردن برنج، از مایه گوشتی و کشمش به صورت لایه لایه مابین برنج به میزان مناسب بریزید.
نکاتی که برای تهیه عدس پلو نذری بهتر است بدانید: