جاروی ساده را که به « کولوشی جارو » یا « اسپیلی جارو » معروف است از ساقه ی برنج درست می کنند . جارو اندازه های متفاوت دارد و هر اندازه ای ، مورد مصرف خاصی در خانه دارد . اخیراً با ذوقی که استادکاران ، در ساخت دارو نشان داده اند، این وسیله خانگی ، جنبه ی سوغات و تزیین نیز به خود گرفته است و در فروشگاه های ورودی وخروجی شهرهای گیلان به فروش می رسد . جارو را اغلب با تکه پارچه ای رنگی کوچک با رنگ های تند و شاد ، و با نخ های پشمی ، به طرق مختلف تزیین می کنند . در هر حال جارو یک سوغات درون فامیلی است و معمولاً کسی آن را به غیر از قوم و خویش خود سوغات نمی دهد . از برخی گیاهان دیگر مثل « گوروز» و سرشاخه های درخت شمشاد نیز ، جارو تهیه می کنند که صرفاً برای خاکروبیو نظافت است و جنبه ی سوغات ندارد .