ماهان شبکه ایرانیان

مزایا و عوارض سزارین (۲)

شاید بتوان گفت دغدغه بیشتر زنان باردار این است که کدام روش زایمان (طبیعی یا سزارین) را برای خود انتخاب کنند و کدام یک عوارض کمتری دارد.

مزایا و عوارض سزارین (2)

دردهای زایمانی، باعث ترشح بیشتر هورمون کورتیزول می‌شود و هورمون کورتیزول همان هورمونی است که نوزاد برای بالغ شدن ریه‌هایش نیاز دارد. مادری که بدون درد زایمان به اتاق عمل می‌رود و نوزادش را با برشی در شکم به دنیا می‌آورد، فرصت بلوغ ریه‌های فرزندش را از او می‌گیرد.

شاید بتوان گفت دغدغه بیشتر زنان باردار این است که کدام روش زایمان (طبیعی یا سزارین) را برای خود انتخاب کنند و کدام یک عوارض کمتری دارد.

به طور کلی زایمان طبیعی یک فرایند کاملا طبیعی است که نسبت به زایمان سزارین مزایای بیشتری دارد. این مزایا عبارتند از:

1- خطرات زایمان و عوارض بیهوشی در این زایمان وجود ندارد.

2- درصد ابتلا به عفونت در مادر بسیار کمتر است.

3- طول دوره بستری شدن و استراحت بسیار کمتر است و مادر می‌تواند به زودی در کنار خانواده از فرزندش مراقبت کند.

4- حجم خونی که مادر از دست می‌دهد، بسیار کمتر از زایمان سزارین است.

5- مادرانی که زایمان طبیعی می‌کنند، خیلی زودتر به تناسب اندام می‌رسند.

چند توصیه به زنان باردار

 برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد زایمان‌ به افراد مجرب مراجعه کنید.

 در سه ماهه آخر بارداری کاملا تحت نظر پزشک باشید.

  به پزشک خود اعتماد کنید و بگذارید او در تصمیم‌گیری به شما کمک کند.

 راه اصولی برای کاهش درد در زایمان طبیعی، ورزش مناسب دوران بارداری است که معمولا مادران کمتر به آن توجه می‌کنند.

به جای آنکه اولین راه، یعنی زایمان سزارین را انتخاب کنید، بهتر است با انجام ورزش‌های مناسب این دوران، خود را برای زایمان طبیعی آماده کنید. صحیح راه رفتن و درست نشستن همگی به هنگام زایمان روی شما تاثیر می‌گذارند.

ترویج زایمان طبیعی هیچ‌گاه با زور و تحمیل امکان‌پذیر نخواهد بود؛ بنابراین با بالا بردن سطح آگاهی خانواده‌ها این امکان میسر می‌شود.

نکات تغذیه‌ای پس از عمل سزارین

 در حال حاضر به دلایل متعددی در کشور ما آمار زایمان سزارین روبه افزایش است. در همین زمینه خانم‌ها با رعایت برخی نکات تغذیه‌ای و ورزشی می‌توانند از عوارض عمل‌‌های جراحی سزارین بکاهند. تغذیه مناسب برای تسریع روند بهبودی زخم‌ها و تامین انرژی کافی در بدن لازم است و عادات خوب تغذیه‌ای دوران بارداری پس از عمل سزارین هم ‌باید ادامه داشته باشد. 

مصرف غذاهای سرشار از پروتئین، ویتامین C و آهن ضروری است. پروتئین باعث افزایش روند بهبودی زخم‌ها و رشد بهتر بافت‌های جدید می‌شود. غذاهای سرشار از پروتئین شامل گوشت، مرغ، ماهی، تخم‌مرغ و مغز‌ها می‌باشند. ویتامین C مانند انواع مرکبات هم نقش موثری در بهبودی زخم وجلوگیری از عفونت‌ها دارد. آهن هم موجب تقویت سیستم ‌ایمنی و جبران کم خونی می‌شود.

از منابع خوب آهن جگر، گوشت قرمز و غلات غنی شده می‌باشند. یکی از مشکلات رایج در ‌این دوران یبوست است. یبوست باعث دردهای شکمی، نفخ و کشیده شدن بخیه‌ها می‌شود. برای جلوگیری از ‌این امر و درمان آن باید آب فراوانی نوشید. نوشیدن آب به جلوگیری از دهیدراسیون و بی‌آبی بدن و یبوست کمک می‌کند.

مقدار توصیه شده مایعات روزانه 8- 12 لیوان و شامل آب و آب میوه‌های بدون شکر می‌باشد. همچنین مصرف میوهای تازه و در صورت عدم تحمل، میوه‌های پخته شده می‌تواند در رفع یبوست موثر باشند و گنجاندن سبزیجات خام و آب پز شده در رژیم غذایی و انواع غلات سبوسدار ضروری است. در روزهای اول پس از جراحی سوپ گوشت و غذاهای زود هضم مانند پنیر کم چرب و ماست کم چرب و غذاهای پر پروتئین مانند جگر کباب شده و ماهی کباب شده بسیار مفید است.

مصرف فراورده‌های پروبیوتیک مانند ماست پروبیوتیک هم در‌این دوران مفید بوده و توصیه می‌شود. در هفته اول بعد از جراحی از مصرف غذاهای چرب و سرخ شده باید خودداری کنید حتی مصرف زرده تخم‌مرغ و شیر هم در هفته اول باید محدود شود زیرا ‌این مواد غذایی نفخ‌آور هستند. غذاهای تخمیری هم موجب بروز نفخ می‌شوند برخی از غذاهای خام و سرد مانند کلم و هندوانه هم تا 40روز بعد از عمل جراحی نباید مصرف شوند.

از مصرف حبوبات ونوشیدنی‌های گازدار در هفته‌های اول به شدت خودداری کنید. به جای سه وعده غذای حجیم در روز سعی کنید تعداد وعده‌ها بیشتر و حجم غذا کمتر شود تا از اتساع شکمی و کشیده شدن زخم‌ها جلوگیری شود. مصرف مکمل‌های آهن، روی، کلسیم و ویتامین E جهت جبران کمبودهای بدن الزامی است و باید طبق دستور پزشک استفاده شوند.

برای خواندن بخش اول- مزایا و عوارض سزارین- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان