ماهان شبکه ایرانیان

۹ پرسش و پاسخ غذایی در بارداری

یکی از بهترین راه‌ها برای جذب پروتئین، خوردن تخم‌مرغ است اما باید مطمئن باشید که تخم‌مرغ پخته شده است. تخم‌مرغ خام و نپخته باعث به وجود آمدن باکتری‌های خطرناکی به نام سالمونلا می‌شود.

9 پرسش و پاسخ غذایی در بارداری

اعظم اسلامی مجد

 چه چیزهایی برای خوردن در این دوران مناسب‌ترند؟

 

میل و هوس به خوردن کدامیک از مواد غذایی زیر نشان دهنده کمبود یکی از مواد مغذی مهم در برنامه‌ غذایی است؟

کاکائو ○   هویج ○   یخ  ○   چیزبرگر ○

پاسخ صحیح:  یخ

میل بیشتر به خوردن برخی از غذاها یک امر طبیعی در دوران بارداری است و تقریبا همه ما توقع آن را داریم. داشتن این میل هیچ خطر و ضرری ندارد اما زیاده روی در آن می‌تواند دردسرساز شود. در این میان میل و هوس به خوردن چیزهای غیر معمول که جزو مواد غذایی محسوب نمی‌شوند، امری معمولی و طبیعی به نظر نمی‌رسد مثلا میل به خوردن یخ، مایع لباسشویی رنگ روغن، خاک و... تمام این موارد می‌توانند نشاندهنده خلاء  و کمبودی در بدن باشند که معمولا به کمبود روی و آهن مربوط هستند.

شما نیز اگر چنین ویاری دارید بهتر است موضوع را با پزشک‌تان در میان بگذارید. خوردن چیزهایی که جزو مواد غذایی نیستند می‌تواند برای جنین داخل شکم‌تان بسیار خطرناک باشد و باید هر چه زودتر این میل برطرف شود و کمبود ویتامین مربوطه بود نیز رفع گردد.

 

اگر در طول دوران بارداری هویج بسیار زیادی بخورید، کودکتان نیز پس از به دنیا آمدن علاقه زیادی به خوردن هویج نشان می‌دهد:

درست ○      نادرست ○

پاسخ صحیح:  درست

غذاهایی که در طول دوران بارداری می‌‌خورید، برای جنین آشنا هستند و او تمایل و کشش بیشتری در دوران کودکی به خوردن آنها نشان می‌دهد. این اتفاق حتی ممکن است پیش از 6 ماهگی شیرخوار رخ داد و او با دیدن و استشمام آن غذا یا ماده غذایی واکنش نشان دهد، البته تاکنون در این زمینه تحقیقات زیادی صورت نگرفته است اما مطالعات انجام شده نشان می‌دهند مادرهایی که در این دوران از زیره، کاری، سبری و... استفاده بیشتری کرده‌اند، تغییرات در طعم مایع آمنیوتیک‌شان ایجاد شده است و این مایع همان چیزی است که جنین هر روز به طور مرتب آن را می‌بلعد.

طبق تحقیقات انجام شده اگر مادری در طول دوران بارداری آب هویج زیادی نوشیده باشد، احتمال آنکه فرزندش پس از تولد و در زمان آغاز به خوردن غذاهای متنوع، آب هویج را رد کند، بسیار کم است.

 

خوردن غذاهای تند و پر ادویه باعث سخت‌تر شدن زایمان می‌شود؟

درست ○      نادرست ○      

پاسخ صحیح: نادرست

با آنکه تعداد زیادی از خانم‌ها تا به حال ادعا کرده‌اند که با مصرف زیاد غذاهای تند و پر ادویه زایمان دشواری داشته‌اند، ولی هنوز هیچ مدرک علمی آن را اثبات نکرده است.

برخی از خانم‌ها در طول دوران بارداری بیشتر از سایرین هوس غذاهای تند را می‌کنند و این ممکن است باعث سوزش سر معده در آنها می‌شود و این موضوع هیچ ربطی به زایمان ندارد.

 

در طول دوران بارداری اصلا نباید چیزهای کافئین‌دار بخورید؟

درست ○      نادرست ○      

پاسخ صحیح: نادرست

تحقیقات نشان می‌دهند نوشیدن نوشیدنی‌های کافئین‌دار تا کمتر از 200 میلی‌گرم (مقدار کافئین موجود در آنها) در طول یک شبانه‌روز (حداکثر حدود 2 فنجان) هیچ ربطی به خطر سقط جنین و مشکلات دیگر نخواهد داشت. البته برخی تحقیقات حاکی از آن می‌باشند که مصرف کافئین باعث کاهش وزن جنین می‌شود و البته اگر خانم بارداری نیاز به مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار، دارد باید نظر پزشک را در این زمینه حتماً جویا شود و اگر خطری نداشت اینکار را انجام دهد.

 

دمنوش‌ها و چای‌های گیاهی بهترین جایگزین برای قهوه و نسکافه در طول دوران بارداری هستند؟

درست ○      نادرست ○      

پاسخ صحیح: نادرست

دمنوش‌ها و انواع چای‌های گیاهی مثل چای زنجبیل، چای برگ توت فرنگی، چای برگ نعنا، چای بابونه، چای دارچین و... معمولا کافئین ندارند. اما علی‌رغم آن نمی‌توان با اطمینان گفت که می‌توانید در طول دوران بارداری از آنها به هر اندازه‌ای که دوست دارید، بنوشید چرا که ممکن است بسیاری از آنها در این دوران خطرناک باشند.

سایر انواع چای‌ها مثل چای سفید، چای سبز و... انتخاب‌های بهتری نسبت به قهوه و نسکافه هستند البته در این باره نیز با پزشکتان مشورت کنید. بهتر است به ترکیبات تشکیل دهنده نوشیدنی‌تان توجه کنید.

 

بهترین زمان برای شروع مصرف مکمل فولیک‌اسید چه موقع است؟

○ به محض آنکه متوجه شدید باردار هستید

○ از زمانی که قصد باردار شدن دارید

○ حتی قبل از زمان شروع به اقدام برای بارداری

پاسخ صحیح:  حتی قبل از زمان شروع به اقدام برای بارداری

فولیک اسید از بروز برخی مشکلات مثل خطر سقط جنین یا نارسایی نخاعی و مغزی در جنین جلوگیری می‌کند اما تأثیر اصلی آن در دوران قبل از اقدام به بارداری و هفته‌های نخست بارداری است از آنجائیکه اغلب بارداری‌ها بدون آمادگی و برنامه‌ریزی قبلی رخ می‌دهند، به خانم‌ها توصیه می‌شود که روزانه تا 400 میلی‌گرم فولیک اسید مصرف کنند. خانم‌های باردار باید حداقل روزانه 600 میلی‌گرم فولیک اسید دریافت کنند.

 

آیا زنجبیل به کاهش حالت تهوع صبحگاهی کمک می‌کند؟

درست ○      نادرست ○  

پاسخ صحیح: درست

برخی از خانم‌های خوش‌شانس اصلا دچار حالت تهوع صبحگاهی در این دوران نمی‌شوند. اگر شما نیز جزو این دسته از خانم‌ها هستید که جای بحث ندارد، اما اگر برعکس دچار حالت تهوع می‌شوید، بهتر است بدانید که معمولا این حالت تهوع در سه ماه نخست بارداری رفع می‌شود.

تحقیقات نشان می‌دهند مصرف 1 گرم زنجبیل به طور روزانه کمک زیادی به کاهش این حالت می‌کند برخی غذاها و میوه‌های ترش مثل لیموترش، بیسکویت‌های ترد که کمی هم نمکی هستند نیز در این باره موثرند. قبل از مصرف زنجبیل با پزشکتان مشورت کنید مخصوصاً اگر حالت تهوع زیادی دارید.

 

مصرف کدامیک از موارد زیر صحیح نمی‌‌باشد؟

○ خوردن تخم‌‌مرغ آب‌پز سفت شده

○ تخم‌مرغ و نیمرو

○ خوردن محصولات پاستوریزه تخم‌مرغ

پاسخ صحیح:  تخم‌مرغ خام و نپخته

یکی از بهترین راه‌ها برای جذب پروتئین، خوردن تخم‌مرغ است اما باید مطمئن باشید که تخم‌مرغ پخته شده است. تخم‌مرغ خام و نپخته باعث به وجود آمدن باکتری‌های خطرناکی به نام سالمونلا می‌شود. پس حتما از پخته بودن آنها اطمینان حاصل کنید.

 

خانم‌های بارداری که رژیم غذایی گیاهی دارند به سختی این ویتامین را دریافت می‌کنند.

○ ویتامین D        ○ ویتامین B12         ○ آهن           ○ همه موارد           

پاسخ صحیح: همه موارد

اگر گیاهخواری می‌کنید و باردار نیز هستید، بهتر است هر چه زودتر با پزشک‌تان مشورت کنید تا مصرف برخی از مکمل‌ها را شروع کنید مثل ویتامین B12، آهن و ویتامین D، چرا که این ویتامین‌ها در رژیم غذایی گیاهی بسیار کم و ناچیز جذب بدن می‌شوند. مثلا ویتامین B12 به طور طبیعی در غذاهایی یافت می‌شود که از حیوانات به دست می‌آیند. البته اگر خانم باردار چند ماه در روز در معرض نور آفتاب باشد می‌تواند ویتامین D مورد نیاز خود را تامین نماید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان