به گزارش ایسنا، ابوالفضل رضوی در نشست خبری امروز سه شنبه در تشریح برگزاری این همایش گفت: از سال 1392 برای تکریم و تاکید بر این فرهنگ که روستاییان انسانهای بزرگواری هستند اقدام به برگزاری همایش روستاییان و عشایر سراسر کشور کرد و بر همین اساس این همایش در محل سالن اجلاس سران برگزار شد تا بگوییم روستاییان از سران کشور ما هستند. چهارمین دوره این همایش نیز در سالن اجلاس سران و با حضور مسئولین کشور برگزار خواهد شد.
وی افزود: در این دوره حدود 430 شهرستان کشور حضور دارند که از هر یک سه نفر شرکت خواهند کرد. هر سه نفر روستایی هستند که یک نفر عضو شورای روستایی، یک دهیار و یک فارغ التحصیل فوق لیسانس یا دکتری مقیم روستا در همایش شرکت خواهند کرد.
وی با تاکید بر اینکه روستاییان از سرمایههای انسانی بسیاری برخوردار هستند، افزود: این همایش میتواند در جلب توجه به ظرفیتهای روستایی نقش بسزایی داشته باشد. در این همایش 1450 نفر روستایی از استانهای سراسر کشور شرکت خواهند کرد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در بخش دیگری از صحبتهای خود تاکید کرد: یکی از عوامل عدم توسعه یافتگی بی توجهی به مکانهای روستایی و خود روستاییان است. مکانهای روستایی مکانهایی هستند که دارای پتانسیلهای تولید ثروت و شغل آفرینی هستند که یا دارای آب هستند یا خاک حاصلخیزی دارند.
وی ادامه داد: سه رکن آب، خاک حاصلخیز و فضای تنفسی مطلوب از ویژگیهای روستاها محسوب میشوند. روستاهایی که از دیرباز به عنوان تولید کننده محسوب میشدند اما متاسفانه مورد غفلت قرار گرفتند. البته پس از انقلاب اسلامی خدمات زیادی به روستاها داده شد ولی ناقص بود.
وی با تاکید بر اینکه توسعه روستاها تنها توسعه کاربردی و فیزیکی بود افزود: باید توسعه روستاها توسعهای همه جانبه میبود تا سرمایههای انسانی و هم مکانهای روستایی بیشترین بهره گرفته میشد.
رضوی تاکید کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی نسبت به جاده سازی، برق رسانی، گازرسانی و مخابرات برای روستاییان اقدام کرد به شکلی که امروز موارد نادری وجود دارد که روستای بالای 10 خانوار فاقد برق باشند. امروز بالای 87 درصد روستاهای ما دارای جاده آسفالته هستند و نزدیک به 67 درصد روستاهای کشور گازرسانی شدهاند.
وی با اشاره به بی توجهی به آموزش روستاییان ادامه داد: کیفیت آموزشی برای روستاییان و فرزندانشان مطلوب نبود. به دلیل علاقه فراوان جامعه ایرانی به علم آموزی با تمام کمبود امکانات فرزندان روستاییان توانستند وارد دانشگاهها شوند. متاسفانه مسئله شغل و آموزش روستاییان مورد توجه جدی قرار نگرفته است. در کنار این مسئله ما صنایع کوچک نیز در روستاها دایر نکردهایم لذا شاهد مهاجرت از روستاها و وضعیت موجود هستیم.
وی تاکید کرد: مشارکت اجتماعی روستاییان ایران سابقهای بیش از چند قرن دارد. اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی برای اینکه به روستاییان بگوییم به آنها توجه زیادی داریم فرهنگ حضور و مشارکت آنها را از روستاییان گرفتیم و به این ترتیب خسارتی حاصل شد که نمیتوان به راحتی آن را جبران کرد.
ساخت مجتمعهای آموزشی، بهداشتی و خدماتی در 2600 دهستان کشور
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور از ساخت مجتمعهای آموزشی، بهداشتی، فرهنگی و خدماتی در 2600 دهستان کشور تا پایان دولت دوازدهم خبر داد و افزود: در هر یک از دهستانهای کشور این مجتمعها با هدف کاهش هزینهها، افزایش خدمات و افزایش رضایتمندی روستاییان ساخته خواهد شد. در این راستا با آموزش و پرورش صحبت کردیم تا برای هر دهستان که حدود 25 روستا دارد و هر روستا حدود 10 کیلومتر با هم فاصله دارند سرویس مدارس ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: این مجتمعها با تولی گری دستگاه ذیربط در روستاها ایجاد میشود و ما نیز با بازدیدهایی که داریم موضوع نظارت را همچون گذشته انجام خواهیم داد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود ابراز امیدواری کرد ظرف سالهای 1396 و 1397 برای هر دهستان کشور یک ناحیه صنعتی ایجاد کنیم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود در تشریح جزئیات همایش روستاییان و عشایر گفت: این همایش در سال اقتصاد مقاومتی، اشتغال و تولید با هدف بهره گیری از توان اندیشمندان و نخبگان روستایی برگزار میشود تا ظرفیت پنهان روستاییان برای توسعه روستاها و همچنین نخبگان روستایی را آشکار کند. بی تردید ظرفیتهای روستاها و عشایر در این همایش معرفی میشوند.
وی در تشریح سطح علمی این همایش تاکید کرد: تلاش شده است از تحصیلکردههای روستایی بیشتر استفاده شود. در همین راستا از 1400 نفری که از کلیه استانهای کشور دعوت شدهاند 100 نفر با مدرک دکتری، 460 نفر با مدرک فوق لیسانس و 640 نفر با مدرک لیسانس هستند. این همایش از 8 صبح لغایت 17 بعد از ظهر روز شنبه 15 مهرماه در دو بخش افتتاحیه و اختتامیه با حضور برخی از مسئولین کشور برگزار خواهد شد.
رونمایی از سامانه جامع آمار و اطلاعات روستاییان و عشایر
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور از رونمایی سامانه جامع آمار و اطلاعات روستاییان کشور در همایش روستاییان و عشایر خبر داد و افزود: این سامانه در اختیار دستگاههای اجرایی استانها قرار گرفته است که اطلاعات خود را در خصوص جوامع روستایی خود بارگذاری کنند. همه برنامه ریزیها بر اساس شناسنامه روستاها برای این سامانه انجام شده و با وزارتخانههای جهاد کشاورزی، صنعت معدن و تجارت و همچنین مرکز آمار ایران هماهنگیهای لازم انجام شده است.