هفته نامه همشهری شش و هفت: یکی از نگرانیهای عمده خانمهای خانه، تدارک ناهار روز تعطیل است. به این دلیل که هم دوست دارند غذای بینظیری برای خانواده تدارک ببینند و هم خودشان خسته هستند و نیاز به استراحت و تفریح دارند. بنابراین بین آرامش خودشان و شادی و لذت خانواده، اغلب دومی را انتخاب میکنند اما باور کنیم خانمهای خانه هم نیاز به استراحت دارند تا بتوانند هفته تازه را با شادی و نشاط بیشتر شروع کنند.
یکی از راهکارهای مهم برای کمک به خانم خانه و البته احساس بهتر برای خودمان، اولا کمک کردن در مراحل پخت غذا و دوم انتخاب غذای ساده برای راحتی و آرامش بیشتر خانم خانه است. پس آستینها را مردانه بالا بزنید تا با همراهی خوبتان روز تعطیل به کام همه شیرین شود. ویژگی همه این منوها، سادگی آنها است. به شکلی که آقایان بدون نظارت و همراهی خانم خانه میتوانند آنها را آماده کنند.
رپ سالمون و تخممرغ
مواد لازم
- ماهی سالمون/ 12تکه
- تخممرغ/ 6عدد
- اسفناج سالادی/ یک بسته 200گرمی
- پیاز/ یک عدد
- لیموترش تازه/ 5عدد
- نان ساندویچ/ به مقدار لازم
- نمک و فلفل / به میزان دلخواه
- روغن کانولا/ 2ق.غ
مواد لازم سس- مایونز بدون چربی/ 200گرم
- خردل/ 6ق. غ
- پیاز قرمز/ یک عدد بزرگ
شیوه تهیه
- ماهی را بشویید. سپس آن را تکه کنید. بعد از اینکه ماهی را آماده کردید، بگذارید آب آن برود.
- آب لیموترش را بگیرید. پیاز را پوست کنده، بشویید و حلقه کنید. آب لیموترش را با نمک، فلفل و پیاز حلقه شده مخلوط کرده و تکههای ماهی را داخل آن بخوابانید.
- در این فاصله، اسفناج را پاک کرده، خیس کنید و بعد از سه دقیقه بشویید. بگذارید آب آن برود.
- ماهیها را از ظرفی که آنها را برای مزهدار کردن گذاشتهبودید، درآورید. کف ماهیتابه روغن بریزید. ماهیها را داخل آن بخوابانید. زیرشعله را کم کنید تا بخارپز شوند.
- تخممرغها را آب پز کنید.
- تا فاصله آماده شدن ماهی و تخممرغ، پیاز قرمز را پوست کنده، بشویید و رنده کنید. سپس آن را با مایونز و خردل مخلوط کنید.
- بعد از آماده شدن ماهی و تخممرغ، آنها را به شکل دلخواه خرد کنید. اما ترجیح بر این است که تکههای ماهی و تخممرغ هر دو بزرگ باشند. داخل هر نان، ابتدا برگ اسفناج بگذارید. سپس روی آن تکههای ماهی و تخممرغ را قرار دهید. سس را اضافه کرده و نان را بپیچید. غذا حاضر است.
تعداد نفرات: 6نفر
ارزش غذایی
- چربی/ 15گرم
- هیدرات کربن/ 35گرم
- پروتئین/ 23گرم
نکته: اگر حس کردید ترکیب چاشنی سنگین است، میتوانید کمی آب لیموترش اضافه کنید تا از سنگینی چاشنی کاسته شود.
رپ مرغ تند
مواد لازم
- سینه مرغ/ 500گرم
- پیاز/ چهار عدد بزرگ
- سیر/ یک گل
- زنجبیل تازه رنده شده/ یک ق.چ
- سبزی معطر شامل، نعناع و ریحان خرد شده/ مجموعا یک ونیم فنجان
- رب گوجهفرنگی/ 2ق.غ
- فلفل قرمز آسیاب شده/ یک سوم ق.چ
- فلفل سیاه آسیاب شده/ یک سوم ق.چ
- نمک/ به میزان لازم
- نان ویژه رپ/ به مقدار لازم
- روغن کانولا/ 2ق.غ
- آب/ 2لیوان
شیوه تهیه- سینه مرغ را پاک کنید. بشویید و بگذارید آب آن برود. سپس مرغها را تکه کنید.
- پیازها را پوست بکنید. دو عدد از آنها را خیلی ریز خرد کنید. سه عدد دیگر را به شکل هلالی خرد کنید. سیر را پاک کرده، بشویید و ریز خرد کنید.
- زنجبیل را پاک کرده، بشویید و سپس آن را رنده کنید. سبزی را پاک کرده، خیس کرده و بعد از کمی بشویید. بگذارید آب آن برود. سپس درشت خرد کنید.
- مرغ را با یکی از پیازهایی که خرد کردهاید، همراه با کمی نمک بپزید.
- روغن را داخل ماهیتابه بریزید. پیازها را اضافه کنید و تفت بدهید تا خامی آن برود. سپس سیر را اضافه کنید. بعد از کمی که خامی سیر نیز رفت، فلفلهای آسیاب شده، رب گوجهفرنگی و زنجبیل رنده شده را اضافه کنید. تفت بدهید و بعد دو لیوان آب اضافه کنید. بعد از اینکه کمی جوشید، تکههای سینه مرغ پخته شده را داخل آن بریزید. زیر شعله را کم کنید تا تکههای مرغ با مواد داخل ماهیتابه مزهدار شوند. بعد از غلیظ شدن رب و پختن کامل مرغها، آنها را از داخل ماهیتابه درآورید. داخل هر نان کمی از سینه مرغ، سبزی تازه خرد شده و پیاز خرد شده بریزید. ساندویچ را بپیچید.
تعداد نفرات: 4نفر
ارزش غذایی
- چربی/ 19گرم
- هیدرات کربن/ 46گرم
- پروتئین/ 28گرم
ساندویچ گریل لوبیا، کدو و پنیر
مواد لازم
- لوبیا (هر نوع دلخواه) خام/ 3 فنجان
- کدوی سبز/ 300گرم
- پنیر پیتزای ورقهای/ یک بسته
- زنجبیل تازه رنده شده/ یک ق.چ
- دارچین تازه آسیاب شده/ یک ق.چ
- فلفل سیاه تازه آسیاب شده/ یک ق.چ
- نمک/ به مقدار لازم
- نان تست/ یک بسته
شیوه تهیه
- لوبیا را بشویید. سپس قابلمهای را آب کنید و بعد از اینکه جوشید، داخل آن کمی نمک بریزید.
- لوبیا را اضافه کنید و بگذارید بپزد. کدو سبزها را بشویید اما پوست نکنید. آنها را حلقه کنید.
- زنجبیل را پاک کرده، بشویید و بعد رنده کنید. دارچین و فلفل را آسیاب کرده و با نمک مخلوط کنید. بعد از اینکه لوبیاها پخت، آن را با مخلوط ادویههایی که آماده کردهاید، مخلوط کنید.
- اکنون روی هر تکه نان تست، ابتدا چند حلقه کدو بگذارید. سپس کمی لوبیا ریخته و بعد هم پنیر ورقهای را بگذارید. تکه نان تست دیگر را روی آن قرار دهید. ساندویچ را داخل فر یا ساندویچساز بگذارید.
تعداد نفرات: 4نفر
- ارزش غذایی
- چربی/ 20گرم
- هیدرات کربن/ 56گرم
- پروتئین/ 23گرم
نکته: اگر ساندویچها را داخل فر میگذارید، حتما کف سینی فر آرد بریزید تا ساندویچها به کف سینی نچسبد.
رپ ماهی و کرفس
مواد لازم
- ماهی قزلآلا/ یک عدد
- ساقه کرفس تازه خرد شده/ دو فنجان
- پیاز/ چهار عدد
- سیر رنده شده/ یک ق. غ
- زنجبیل تازه رنده شده/ یک ق.غ
- فلفل سیاه تازه آسیاب شده/ یک ق.چ
- لیموترش تازه/ 3عدد
- نمک/ به میزان دلخواه
- نان رپ/ به مقدار لازم
- روغن کانولا/ 2ق.غ
طرز تهیه
- ماهی را پاک کنید. بشویید و بگذارید آب آن برود. زنجبیل را بشویید، پوست بکنید و رنده کنید. سیر را پوست کنده، بشویید و رنده کنید. فلفل سیاه را آسیاب کنید. آب لیموترش را بگیرید.
- سپس سیر، زنجبیل رنده شده را با نمک و فلفل سیاه مخلوط کنید و داخل آب لیموترش بریزید. پیازها را پوست کنده، بشویید و سپس به شکل هلالی خرد کنید.
- داخل ماهیتابه روغن بریزید. کف آن مقداری از پیازها را بچینید. ماهی را روی آن قرار داده و مخلوط آب لیموترش و ادویهها را اضافه کنید. در قابلمه را بگذارید تا ماهی با مواد بخارپز شود. در این فاصله، کرفس را پاک کرده، خیس کنید و بشویید. بعد از اینکه آب آن رفت، کرفس را خرد کنید.
- بعد از اینکه ماهی آماده شد، بگذارید خنک شود. سپس ماهی را تکه کنید. تکههای ماهی را با حلقههای پیاز و کرفس مخلوط کنید. اکنون داخل هر نان، مقداری از موادی که آماده کردهاید، بریزید. نان را بپیچید. غذا حاضر است.
تعداد نفرات: 4نفر
نکته: اگر طعم کرفس را به شکل خام دوست ندارید، میتوانید کرفس را خیلی کوتاه با کمی روغن زیتون تفت بدهید. سپس آن را به ساندویچ اضافه کنید.
رپ تخممرغ و جعفری
مواد لازم
- تخممرغ/ 4عدد
- جعفری خرد شده/ دو فنجان
- پیاز/ 2عدد
- پودر زنجبیل / یک ق. چ
- پودر سیر / یک ق.چ
- نمک/ به میزان دلخواه
- نان رپ/ به مقدار لازم
طرز تهیه- تخممرغها را آبپز کنید. جعفری را پاک کرده، خیس کنید و بشویید. بگذارید آب آن برود اما آنها را خرد نکنید.
- پیازها را پوست کنده، بشویید و به شکل هلالی خرد کنید. پودر سیر، زنجبیل و نمک را مخلوط کنید. بعد از پختن تخممرغها، هر تخممرغ را بعد از پوست کندن، به شکل هلالی خرد کنید.
- سپس داخل نان مقدار مناسب تخممرغ، جعفری و پیاز حلقه شده بگذارید. روی آن مخلوط ادویهها شامل پودر زنجبیل، سیر و نمک بریزید. ساندویچ را بپیچید.
تعداد نفرات: 4نفر
نکته: میتوانید هر عدد تخممرغ را هم نیمرو کنید. سپس ساندویچ را با همان شکلی که توضیح داده شد، آماده کنید.
رپ سالاد یونانی
مواد لازم
- گوجهگیلاسی/ یک بسته 500گرمی
- کلم قرمز/ نصف یک عدد
- کدو سبز/ 300گرم
- پنیر صبحانه/ نصف یک بسته
- زیتون خرد شده/ دو فنجان
- روغن زیتون/ 2ق.غ
- آب لیموترش تازه/ یک فنجان
- نمک و فلفل/ به میزان دلخواه
- نان ویژه رپ/ به مقدار لازم
طرز تهیه
- گوجهگیلاسیها را بشویید. سپس آنها را از وسط دو نیم کنید. کلم قرمز را پاک کرده، آن را درشت خرد کنید. کدو سبز را بشویید اما پوست نکنید. آن را هم درشت خرد کنید. زیتون را از هسته جدا کرده و خرد کنید. پنیر صبحانه را به اندازه و شکل دلخواه خرد کنید. آب لیموترش را بگیرید.
- سپس آن را با نمک و فلفل و روغن زیتون مخلوط کنید. هم بزنید تا چاشنی به شکل یکنواخت مخلوط شود.
- مواد خرد شده شامل گوجه گیلاسی، کلم قرمز، کدو سبز، زیتون و پنیر را با هم مخلوط کنید. کاملا هم بزنید تا مواد به شکل یکنواخت با هم مخلوط شوند.
- سپس چاشنی را اضافه کنید. هم بزنید تا چاشنی با مواد خرد شده مخلوط شود. بعد از این آمادهسازی، داخل هر نان مقداری از مواد بریزید و ساندویچ را بپیچید.
تعداد نفرات: 4نفر
نکته: اگر دوست داشته باشید، میتوانید یک عدد آووکادو را هم پوست کنده، شسته و خرد کنید و به مواد اضافه کنید. به این ترتیب میزان چربی مفید ساندویچتان بیشتر هم خواهد شد.