ماهان شبکه ایرانیان

چالش های تغذیه جوانان

نوجوانان و جوانان اغلب دچار وسواس‌هایی در تناسب اندام خود می‌شوند و دچار اختلالات خوردن می‌گردند. در این دوران‌های حساس باید به تغذیه سالم اهمیت زیادی داده شود.

چالش های تغذیه جوانان

دکتر لادن گیاهی؛ متخصص تغذیه

 

 

اختلال در غذا خوردن

غالباً در سنین نوجوانی و جوانی دختران توجه زیادی به وضعیت ظاهری و حفظ تناسب اندام خود دارند و از احساس چاقی در اندام‌های خود خصوصاً در ناحیه باسن و ران‌ها رنج می‌برند.

تشدید این حالات روحی و فشارهای فردی و اجتماعی برای ایجاد اندامی مورد پسند، منجر به بروز بیماری‌های عصبی به نام پرخوری عصبی یا بولیمیا و کم خوری عصبی یا آنورکسیا می‌گردد.

چنانچه این اختلالات به موقع تشخیص داده نشوند و درمان مناسب اتخاد نگردد، سلامت فرد در معرض خطر جدی قرار می‌گیرد.

از آنجا که این بیماری منشاء روانی و روحی دارد، در درمان مبتلایان باید به وضعیت روحی و روانی آنان توجه بیشتری داشت و استفاده از رژیم‌های چاق کننده برای بازگرداندن وزن به حد طبیعی به تنهایی نمی‌تواند اقدام موفق و موثری باشد.

علیرغم آنکه این اختلالات بیشتر در بین دختران جوان دیده می‌شود، در سال‌های اخیر ابتلا به این بیماری به دنبال استرس و فشارهای روحی در میان پسران نیز افزایش یافته است.

از دست دادن شدید وزن، کمبود رشد، بی‌اشتهایی، اجتناب از غذا خوردن، گرایش به مصرف غذاهایی با ترکیبات غیرمعمول از علائم هشدار دهنده این اختلالات هستند.

استرس و عفونت

مقابله با استرس دوران بلوغ، استرس مدرسه و تحصیل نیازهای تغذیه‌ای خاصی را به دنبال خواهد داشت.

رژیم غذایی متنوع و  غنی از مواد غذایی نشاسته‌ای تامین کننده دامنه وسیعی از ویتامین‌های گروه B است که برای سلامت اعصاب ضروری‌اند.

مصرف مقادیر زیاد میوه و سبزی نیز به تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با عفونت‌ها کمک می‌کند.

مواد غذایی که در این سنین توصیه می شوند

لبنیات

شیر، ماست و پنیر تامین‌کننده کلسیم لازم برای رشد استخوان‌ها در دوران‌های بحرانی رشد هستند. مصرف لبنیات کم چربی تاثیری بر غلظت کلسیم ندارد.

مغز دانه‌ها

مغز دانه‌ها نه تنها تامین‌کننده انرژی‌اند، بلکه دربردارنده پروتئین، اسیدهای چرب ضروری، کلسیم و آهن نیز هستند.

مغز دانه‌ها باعث افزایش پوسیدگی دندان نمی‌شوند. ساندویچ کره بادام‌زمینی، میان‌وعده بسیار مقوی و راحتی برای نوجوانان است.

غلات غنی شده 

مصرف غلات صبحانه با شیر ارزش تغذیه‌ای بسیار بالایی دارد.

استفاده از غلات صبحانه غنی شده با آهن به همراه آبمیوه، به ساختن و حفظ ذخایر آهن کمک می‌کند.

نان‌ها

نان‌ها منبع مناسب کربوهیدرات، ویتامین B، آهن و کلسیم هستند (البته در صورتی که آرد مصرفی با این مواد معدنی غنی شده باشد).

خوردن نان با پنیر یا گوشت و گوجه‌فرنگی، یا کره بادام‌زمینی به دستیابی به یک رژیم متعادل غذایی کمک می‌کند.

گوشت و ماکیان

گوشت قرمز و گوشت ماکیان هر دو از منابع غنی پروتئین و آهن هستند.

همچنین تکه‌های بدون چربی گوشت غنی از روی و سلنیوم هستند.

دریافت کافی این دو عنصر در بلوغ جنسی پسران بسیار مهم است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان