تحریریه ماهنامه دنیای تغذیه
دوران بارداری، یکی از تجربههای فوقالعاده زندگی است. تمامی مادران باردار از این دوران به عنوان دوران سلامت، شادی و اتفاقهای خوب یاد میکنند. زیرا هر آنچه مادر تجربه میکند، فرزند او نیز حس و تجربه میکند. چه از لحاظ فیزیکی و چه از نظر احساسی. علاوه بر تمامی احساسهای مثبت در این دوران، یکی از نگرانیهای تمامی مادران، نوع تغذیه آنهاست. علاوه بر این، این 9 ماه، ضامن سلامتی کودک در آینده است. در اینجا نگاهی به فواید چغندر در دوران بارداری میاندازیم.
افزایش محتوای آهن بدن
آهن، یکی از ضروریترین ریز مغذیها در تمامی دورانهای زندگی یک زن است که نقش مهم و اساسی آن در دوران بارداری، پر رنگتر است. آهن به افزایش محوای هموگلوبین بدن کمک میکند. بنابراین به زنان باردار توصیه میشود تا با مصرف آب چغندر، محتوای آهن بدن را افزایش دهند. نوشیدن آب چغندر در دوران بارداری، به حفاظت از مادر باردار در برابر کم خونی کمک میکند.
ویتامین c
چغندر حاوی مقادیر مناسبی از ویتامین c میباشد. این ویتامین به جذب آهن در بدن کمک میکند. اگر مادران باردار در دوران حساس بارداری از این ماده غذایی مهم استفاده کنند، به طور قطع میتوان انتظار فرزند سالم و قویای را داشت. اما پیش از مصرف هر روزه آن، حتما با متخصص زنان خود مشورت کنید و طبق توصیهای که در این مورد دارند، مصرف کنید.
بهبود عملکرد کبد
وجود رنگدانههای موجود در این گیاه، سبب سم زدایی کبد و خون میشود. چغندر کمک به سمیت زدایی بدن از مواد مسموم میکند، در نتیجه شانس ذخیره چربی را نیز بسیار کاهش میدهد. کبد سالم، به معنی سیستم هضمی با عملکرد مناسب است.
حضور اسید فولیک
رشد مناسب جنین در این دوران بسیار مهم است و فولیک اسید به این رشد طبیعی بسیار کمک میکند. همچنین وجود اسید فولیک در این گیاه، به ساخت گلبولهای قرمز کمک میکند.
تصفیه خون در دوران بارداری
مواد مغذی موجود در این گیاه، توانایی تصفیه خون را دارد. همچنین به کاهش نقصهای جنینی نیز کمک میکند. از جمله فواید دیگر مصرف این گیاه، افزایش استقامت در بدن زنان باردار است که آنها را برای زایمان مقاوم تر میکند.