مصرف حبوبات در برخی از بیماریها مفید است و به درمان کمک میکند. حبوبات به پیشگیری و درمان بیماریهای قلبی، دیابت، سرطان روده و کم خونی ناشی از فقر آهن کمک میکنند.
به گزارش زندگی آنلاین، در طب چینی معتقدند که حبوبات به علت خاصیت دیورتیک برای کلیهها مفید هستند.
تصور میشود که حبوبات قرمز مثل لپه و لوبیای قرمز بر روی عملکرد قلب و روده کوچک مؤثرند و حبوبات زرد رنگ مثل لپه زرد و دانه سویا به عملکرد طحال، پانکراس و معده کمک میکنند.
حبوبات سفید نیز به عملکرد طبیعی ریه و روده بزرگ کمک میکنند. حبوبات قهوهای و سیاه نیز برای مثانه و حبوبات سبز مثل نخودسبز برای کبد و مثانه مفید هستند.
نخود نیز مانند لوبیای سویا حاوی فیتونوترینتی به نام ایزوفلاون است که احتمالا میتواند در پیشگیری از سرطان موثر باشد.
لپه حتی به صورت پخته حاوی مقادیر قابل توجهی فولات است.نخود فرنگی تازه منبع غنی ویتامین C است و ضمنا حاوی مقادیری آهن، کاروتن و ویتامینهای گروه B است.
از بیماریهایی که مصرف حبوبات در آنها توصیه می شود می توان به موارد زیر اشاره نمود:
حبوبات و بیماری قلبی
مطالعات گوناگون نشان میدهد که افزودن حبوبات به رژیم غذایی در کاهش سطح کلسترول موثر است و احتمالا این خاصیت مربوط به وجود پروتئین، فیبر و فیتات در این مواد غذایی است.
از این رو رژیم غنی از حبوبات به مبارزه علیه بیماریهای قلبی عروقی کمک میکند.
حبوبات و دیابت
حبوبات به آهستگی هضم میشوند و بعد از آنکه در روده کوچک تجزیه شدند بتدریج به صورت گلوکز جذب جریان خون میشوند. بنابراین، قند خون را بتدریج افزایش میدهند.
این بدان معنا است که، بعد از مصرف حبوبات، تنها ترشح مقدار کمی انسولین برای حفظ سطح طبیعی قند خون کافی است.
در مورد افراد مبتلا به دیابت وابسته و غیر وابسته به انسولین، گنجاندن حبوبات در رژیم غذایی میتواند به بهبود کنترل قند خون در طولانی مدت کمک کند.
حبوبات و سرطان کولون
فیبر غیرمحلول موجود در حبوبات، در روده کوچک هضم نمیشود بلکه وارد روده بزرگ شده و در آنجا تحت تاثیر باکتریهای روده به اسیدهای چرب کوتاه زنجیر تبدیل میشود.
این اسیدهای چرب به تقویت پوشش کولون و محافظت علیه مواد سرطانزا کمک میکنند.
به علاوه فیبرهای غیر محلول به حرکت سریع مدفوع کمک نموده و در نتیجه مواد سرطانزا فرصت اتصال به دیواره کولون را پیدا نخواهند کرد.
حبوبات و کم خونی ناشی از فقر آهن
مصرف منظم حبوبات مقدار قابل توجهی از کلسیم و آهن مورد نیاز افراد را بویژه در گیاهخواران تامین میکند. این مواد معدنی برای حفظ استحکام استخوانها و پیشگیری از آنمی بسیار مهم هستند.