ماهنامه سفره ایرانی: سمبوسه هندی مشابه سمبوسه ایرانی است با این تفاوت که شما میتوانید به راحتی خمیر سمبوسه هندی را در مدت زمان کم و تنها با استفاده از آب و آرد و نمک تهیه نمایید.
* میزان سرو: 10 الی 12 عدد
مواد لازم میانی: - روغن: 3 قاشق سوپ خوری
- میخک: 6 الی 7 عدد
- تخم خردل: یک قاشق سوپ خوری
- زیره (پودر شده): 2 قاشق چای خوری
- فلفل سیاه (پودر شده): یک قاشق سوپ خوری
- تخم گشنیز: یک قاشق سوپ خوری
- زنجبیل (پودر شده): یک برش کوچک
- زردچوبه: یک قاشق چای خوری
- چوب دارچین: یک عدد
- سیر (ریز خرد شده): 4 حبه
- فلفل قرمز (خشک شده): 3 عدد
- پیاز (ریز خرد شده): یک عدد
- هویج (نگینی خرد شده): 2 عدد
- سیب زمینی پخته (نگینی خرد شده): 3 عدد
- لیموسنگی: یک عدد
- نخود فرنگی (پخته): یک پیمانه
- آرد: 2 قاشق سوپ خوری
- نمک: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
مواد لازم خمیر:- آرد: یک کیلوگرم
- نمک: 2 قاشق چای خوری
- آب: به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا برای تهیه مواد میانی، روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید و چاشنی ها را در آن تفت دهید تا عطر و بوی آنها بلند شود. سیر و فلفل قرمز خشک و خرد شده را در روغن تفت دهید. پیاز، هویج، سیب زمینی، نخود فرنگی، آب لیمو ترش، نمک و آرد را اضافه کرده تفت دهید. ظرف را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید، چوب دارچین و میخک ها را از مواد جدا کنید.
برای تهیه خمیر، مواد را با هم مخلوط کنید و در صورت سفت بودن خمیر کمی آب بیفزایید. خمیر را ورز داده و سپس گلوله هایی به اندازه گردو از آن جدا کنید. گلوله های خمیر را روی سطح کار با وردنه پهن کنید و به شکل قیف در آورید (مثلثی شکل). سپس مخلوط مواد میانی را روی هر یک از آنها قرار داده و لبه ها را روی هم بگذارید. سمبوسه ها را در روغن داغ سرخ کنید و سپس سرو نمایید.