اگر به تغذیهی سالم خود و اعضای خانوادهتان اهمیت میدهید، قطعا طرفدار محصولات غذایی سالم و طبیعی هم هستید. یکی از این محصولات که معمولا در سبد غذایی همهی ما پیدا میشود، پنیر است. میتوان گفت که خلوص پنیرهای خوشمزهای که مادربزرگ درست میکرد به مراتب بیشتر از پنیرهای کارخانهای است. روزچین امروز به شما طرز تهیه پنیر محلی را آموزش خواهد داد. به یاد روزهای خوش قدیم…😊
انواع روشهای تهیه پنیر محلی
طرز تهیه پنیر محلی چند راه مختلف دارد. در ادامه سه روش را به شما معرفی خواهیم کرد.
💠 طرز تهیه پنیر محلی با مایه پنیر
مواد لازم تهیه پنیر محلی با مایه پنیر
شیر: یک کیلوگرم
مایه پنیر: یکدوم قاشق چایخوری
روش تهیه پنیر محلی با مایه پنیر
شیر را بجوشانید و از روی حرارت بردارید. اجازه دهید شیر مقداری خنک شود. تا حدی که دمای آن کمی بیشتر از دمای بدن باشد. مایه پنیر را در شیر بریزید و صبر کنید تا شیر به پنیر تبدیل شود.
نکته: زمان لازم جهت تهیه این پنیر 15 دقیقه است.
💠 طرز تهیه پنیر محلی با ماست
مواد لازم برای تهیه پنیر محلی با ماست
شیر: یک کیلوگرم
ماست: چهار قاشق غذاخوری
روش تهیه پنیر محلی با ماست
ابتدا شیر را بجوشانید. سپس شعله اجاق را کم کنید و چهار قاشق ماست به آن اضافه کنید. آن را به مدت هفت دقیقه به هم بزنید تا شیر بریده شود. بعد شیر را از پارچه نازکی که داخل آبکش قرار دادهاید، رد کنید.
پارچه را روی پنیر برگردانید و به مدت چهار الی پنج ساعت روی آن جسمی سنگین قرار دهید تا آب آن خارج شود.
بعد از آماده شدن پنیر، آن را قطعه قطعه کرده و در آب نمک نگهداری کنید.
💠 طرز تهیه پنیر محلی با سرکه
مواد لازم برای تهیه پنیر محلی با سرکه
شیر: یک کیلوگرم
سرکه: سه قاشق غذاخوری
روش تهیه پنیر محلی با سرکه
ابتدا شیر را حرارت دهید. وقتی شیر به جوش آمد، شعله اجاق را خاموش کنید. سپس سه قاشق سرکه به آن اضافه کنید و هم بزنید تا شیر بریده شود. محتویات قابلمه را از پارچه نازکی که داخل آبکش قرار دادهاید، رد کنید. پارچه را روی پنیر برگردانید و به مدت چهار الی پنج ساعت جسمی سنگین روی آن قرار دهید تا آب آن خارج شود. سپس پنیر را قطعه قطعه کرده، داخل آب نمک نگهداری کنید.
🔆فوت و فن کوزهگری
آشپزهای حرفهای میدانند که دستورالعملها به تنهایی آنها را به مقصود نمیرساند. پس لازم است که فوت و فن هر کاری را آموخته باشید.
شیر تازه و گرم
هرچه شیرتان تازهتر و بهتر باشد، پنیر خانگیتان خوشمزهتر میشود. برای گرم کردن شیر حتماً از شعله مستقیم استفاده کنید و از فر و مایکروویو استفاده نکنید.
سفتی شیرِ بسته شده
بعد از اضافه کردن مایه پنیر، ماست یا سرکه، پروتئینهای شیر به هم میچسبند و پنیر حالت ژلهای پیدا میکند. دستتان را خوب بشویید و سفتی این ژل را چک کنید. دستتان را روی سطح شیر فشار بدهید و ببینید شیر کاملاً جامد شده است یا نه.
بریدن پنیر
برای بریدن پنیر، چاقوی تیز بهترین گزینه است چون کمترین آسیب را به بافت آن میزند.
میزان نمک و نقش آن
با اضافه کردن نمک به پنیر محلی، باقی آب داخل پنیر هم کشیده میشود و فرآیند اسیدیسازی تکمیل میشود. میزان نمک روی شل و سفت بودن بافت پنیر تاثیر میگذارد.
اگر شما هم در زمینه تهیه پنیر محلی تجربه دارید یا برای اولین بار تهیه پنیر محلی را تجربه کردهاید، تجربیاتتان را با خوانندگان روزچین به اشتراک بگذارید.