انجماد، یکی از سادهترین روشهای نگهداری مواد غذایی است. البته باید شروط ابتدایی و مهم آن را حتما رعایت کنید. در این مقاله قصد داریم ابتدا اصول و نکات کلی فریز کردن و سپس روش انجماد یا فریز کردن ذرت را به شما آموزش دهیم. با روزچین و روش بهینه فریز کردن ذرت همراه باشید.
نکات طلایی برای فریز کردن ذرت
فریز کردن اصولی دارد که فریز کردن ذرت هم از این اصول مستثنی نخواهد بود. اول اینکه قبل از فریز کردن ذرت یا هر مادهی غذایی دیگری باید آن را سرد کنید. یادتان باشد که مواد غذایی را به هیچ وجه نباید وقتی داغ هستند فریز کنید. دوم اینکه بستهبندی مواد غذایی باید خالی از هوا باشند، یعنی هوا داخل آنها نباشد.
به خاطر داشته باشید که انجماد، باعث از بین بردن باکتریها نمیشود. انجماد، فقط رشد باکتریها را کند میکند. چون باکتریهایی وجود دارند که 420 هزار سال در یخ زندگی کردهاند! پس شما مجاز هستید تنها آن دسته از مواد غذایی را فریز کنید که از سالم بودن و تازگی آنها اطمینان دارید.
مواد غذایی را چقدر در فریزر نگهداریم؟
مواد غذایی فریز شده را برچسبگذاری کنید. از مدت زمان استاندارد نگهداری این مواد آگاه باشید. میتوانید با یک برچسب، تاریخ فریز کردن ذرت یا مواد دیگر را روی بستهشان یادداشت کنید. به عنوان مثال، میتوانید میوهها و سبزیجات منجمد را تا یک سال، مرغ شش تا نه ماه، ماهی سه تا شش ماه و گوشت قرمز را سه تا چهار ماه در فریز نگهداری کنید.
ذرت، تخممرغ خام، چیپس سیبزمینی، شکلات، خامه زده شده، سیر، نان، قارچ، آووکادو، پنکک، جو پوستکنده، پیاز و ساندویچ را میتوانید فریز کنید.
فریز کردن ذرت
گفته میشود که ذرت تازه را میتوان با فریز کردن تا یک سال به خوبی نگهداری کرد. در صورتی که ذرت تازه را از بازارهای محلی و کشاورزان خریداری کردهاید، بلافاصله پس از خرید، ذرت را با همان پوسته ابریشمی و دست نخوردهاش فریز کنید. در این صورت ذرت شما تازه و ترد باقی میماند.
در صورتی که فروشگاه دارید و ذرت را برای فروشگاه خودتان خریداری کردهاید، ممکن است چند روز یا چند هفته از زمان برداشت آن گذشته باشد. پس در قدم اول و قبل از فریز کردن ذرت باید پوست آن را جدا کرده و بلانچ (آنزیمزدایی) کنید.
برای بلانچ کردن به این صورت عمل کنید که ابتدا آب را در یک ظرف به جوش بیاورید. ذرتها را به خوبی بشویید. سپس آنها را داخل آب در حال جوش بریزید. در ظرف را ببندید. به طور متوسط نه دقیقه زمان بگیرید. زمان گرفتن را از دقیقهای که آب به جوش میآید آغاز کنید. پس از اتمام زمان موردنظر، ذرتها را با آب سرد آبکشی کنید و بعد از خنک شدن آنها را بستهبندی کنید.
برای باز شدن یخ ذرتهای فریز شده آنها را یک روز قبل در یخچال بگذارید.
یخزدایی ذرت فریز شده
برای یخزدایی ذرت بهتر است آن را 24 ساعت قبل از مصرف از فریزر خارج کنید و در دمای یخچال قرار دهید.
✅فوت آخر فریز کردن ذرت
- مدت زمان بلانچ کوتاه، هفت دقیقه و بلانچ متوسط، نه دقیقه و نیز بلانچ طولانی، 11 دقیقه است.
- این نکته را به خاطر داشته باشید که اولین بسته ذرت فریزر شده، باید اولین بستهای باشد که برای مصرف از فریز خارج میکنید.
اگر شما از روش دیگری برای فریز کردن استفاده کردهاید، حتما آن را با ما و خوانندگان روزچین به اشتراک بگذارید.