به گزارش ایسنا به نقل از گیزمگ، تحقیقات جدید از دانشگاه کرنل نشان میدهد که انواع خاصی از سالمونلا(یکی از علل باکتریایی اصلی مسمومیت غذایی) میتواند اثرات بسیار طولانی مدتی بر بدن انسان داشته باشد.
سالمونلا نوعی باکتری است که معمولاً در جوجهها و تخممرغها وجود دارد. سالمونلا عامل یکی از شایعترین مسمومیتهای غذایی است.
این مسمومیت در برخی از موارد میتواند باعث آسیب دائمی به DNA شود و فرد را در برابر بیماریها آسیبپذیر کند.
به گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC)، سالمونلا همه ساله مسئول حدود یک میلیون مورد بیماری منتقل شده از غذا در ایالات متحده است، اما این بیماریها، به ندرت کشنده هستند. کمتر از 400 نفر از افرادی که به این باکتری آلوده میشوند بر اثر ضعیف شدن سیستم ایمنی میمیرند و بقیه آنها پس از استراحت چند روزه یا یک هفتهای بهبود مییابند.
این محققان برای پژوهش خود بر روی Typhi که باعث تب حصبه میشود تمرکز کردند.
تیفی تولید نوعی سم به نام (S-CDT) را در بدن تولید کرده که به سلولهای میزبان خود حمله کرده و به دیانای آنها آسیب میزند. محققان گونههای دیگری از سالمونلا را مورد بررسی قرار داده و دریافتند که آنها نیز به طور بالقوه توانایی بیان S-CDT را دارند.
زمانی که این تیم این باکتری را بر روی دی.ان.ای انسانی در آزمایشگاه آزمایش کردند شاهد آسیبهای آشکاری بودند که به دی.ان.ای وارد شده بود.
این پژوهش در مجله mBio به چاپ رسیده است.