مربا برای ما ایرانیها از بهترین و زیباترین مکملهای غذایی برای وعدۀ صبحانه است. حتی اگر به طعم شیرین انواع مربا و مارمالاد نیز تمایلی نداشته باشیم، باز هم دیدن کاسههای رنگارنگ آنها، ما را سر ذوق می آورد و اشتهایمان را باز میکند.
با این حال تعداد کسانی که در اطراف ما توانایی پخت یک مربای خوشمزه و خوشرنگ را داشته باشند، آنقدرها هم زیاد نیست؛ به همین دلیل است که گاهی مجبوریم برای پیدا کردن یک مربای خانگی خوب، کمی وقت صرف کنیم.
اما اگر دوست دارید در ماه مبارک رمضان برای کنار سفرۀ سحری و افطارتان چند کاسه مربای خانگی داشته باشید، ما پیشنهادی برای شما داریم؛ پیشنهادی که قطعاً از سفارش مربا به آشنایان دستپختخوشمزه بهتر است!
سه مربایی که دستور پخت آنها را در این نوشته میبینید، بیشتر از یک ساعت وقت شما را برای آشپزی نخواهند گرفت و طعمهای خوب و متفاوتی برای ایجاد تنوع در سفرۀ افطار به شما خواهند داد.
برای دستپختخوشمزهها!
اگر مزههای ملس را برای مربا دوست دارید و دسرهای کاملاً شیرین را نمیپسندید، میتوانید این مربای استثنایی را انتخاب کنید. هرچند تمشک در ایران بیشتر در نواحی شمالی رشد میکند اما این روزها میتوان ردپای آن را در سایر شهرها نیز دید. بنابراین تا آخرین دانههای تمشک از بوتهها چیده نشدهاند، پخت این مربا را اغاز کنید.
موادلازم: چهار فنجان تمشک، سه ونیم فنجان شکر
برای تهیه این مربا، فر را تا دمای 250 درجه فارنهایت گرم کنید. با یک گوشتکوب برقی، یک قاشق و یا یک مخلوط کن، یک فنجان از توت فرنگیها را له کنید و پورۀ آن را در یک قابلمه بریزید. سه فنجان تمشک باقیمانده را با نصف فنجان آب به این پوره اضافه کنید و بر روی حرارت متوسط رو به بالای اجاق قرار دهید.
در طول پخت، این مخلوط را با قاشق چوبی هم بزنید تا سایر تمشکها نیز تکه تکه شوند. احتمالاً این فرآیند، پنج تا هشت دقیقه طول خواهد کشید. در این مدت باید شکر را بر روی یک کاغذ شیرینیپزی بر روی یک سینی پهن کنید و اجازه دهید تا پنج دقیقه در فر حرارت ببیند.
پس از این فرآیند شکر را به آهستگی به مخلوط تمشک اضافه کنید و دوباره آن را بر روی حرارت قرار دهید. مخلوط را به طور مداوم تکان دهید تا به جوش آید، سپس حرارت آن را کم کنید و به آن 45 دقیقه تا یک ساعت زمان پخت بدهید.
برای آنکه متوجه شوید مربای شما آماده شده است یا نه باید از قبل یک بشقاب را در یخچال قرار دهید تا دمای ان کاهش پیدا کند، سپس یک قطره از مربا را بر روی بشقاب بریزید و صبر کنید، اگر روی قطره چین و چروک مشخص شد، شما کارتان را درست انجام دادهاید و اکنون زمان خاموش کردن جاق است.
مربای هلو و رزماری برای همراهی چای
تاکنون از رزماری برای طعم دادن به گوشتها، نوشیدنیها و ادویهها استفاده نکردهاید؟ این مربا شروع هیجان انگیزی برای این موضوع خواهد بود.
مواد لازم: یک کیلو و 300 گرم هلوی هستهگرفته و پوستگرفته، 1.3 فنجان آب تازۀ لیموترش، چهار و سه چهارم فنجان شکر، چهار شاخه رزماری تازه
هلوها را به قطعات ریز خُرد کنید و در یک کاسهی بزرگ بریزید رزماری را نیز با همان شاخه به آن اضافه کنید و به شکر اجازه دهید که چهارساعت در این مخلوط برای حل شدن و آب انداختن باقی بماند.
بعد از این مدت می توانید مخلوط را در یک قابلمه بریزید، روی اجاق گاز بگذارید و اجازه دهید تا قوام بیاید، در طول قوام آمدن، کف شکل گرفته روی آن را با قاشق چوبی بگیرید و شاخههای رزماری را نیز کم کم جدا کنید. احتمالاً این فرآیند 15 دقیقه طول میکشد اما اگر زمان بیشتر ی نیاز داشت، ظرف را از روی اجاق برندارید. مربای شما آماده است. فقط پیش از انتقال آن به شیشههای مربا به مخلوط اجازه دهید تا به اندازهی کافی سرد شود.
مربای کمشکر توت فرنگی و موز
اگر در مصرف شکر محدودیت دارید و یا میخواهید از یک مربای کمشکر برای روی دسر و یا بستنی استفاده کنید، این مربای خاص را تهیه کنید. احتمالاً تا پیش از این نمیدانستید که میتوان توت فرنگی و موز را برای پخت یک مربا، مخلوط کرد.
مواد لازم: سه فنجان توت فرنگی تازۀ پوره شده، یک فنجان موز پوره شده، یک چهارم فنجان آب لیموی تازه، یک دوم فنجان شکر و یا نصف تا یک فنجان کامل عسل، دو قاشق چایخوری پودر ژلاتین
قبل از اینکه کار را شروع کنید، میوههای تازۀ خود را پوره کنید، تفاوتی ندارد که این پوره را با گوشتکوب و یا همزن دستی درست کرده باشید و یا با یک مخلوط کن. آب لیموی تازه را نیز اضافه کنید. اگر میخواهید کار شما سریعتر پیش برود میتوانید از موزهایی که بیشتر از حد معمول رسیدهاند استفاده کنید.
شکر و یا عسل را که پیش از این به دمای اتاق رسیده است با پودر ژلاتین کاملاً هم بزنید. به یاد داشته باشید که اگر در مربای دیگری نیز از پودر ژلاتین استفاده کردید، آن را همراه با شیرینکنندهی خود به مواد اضافه کنید تا در مخلوط شما گلوله نشود. مخلوط شکر و پودر ژلاتین را به پورهی میوه اضافه کنید و آن را روی حرارت قرار دهید تا ژلاتین کاملاًحل شود. احتمالاً برای این فرآیند به 10 دقیق زمان نیاز خواهید داشت.