هر منطقهای آداب و رسوم خودش را دارد. به طور حتم در سفر به نواحی مختلف با بخشی هرچند جزئی از فرهنگ آن منطقه آشنا میشویم. یکی از جذابترین بخشهای فرهنگی، سنتی هر منطقه چشیدن غذاهای محلی و خاص آن مرز و بوم است. این جریان میتواند گردشگر را سر شوق بیاورد و یکی از لذتبخش ترین خاطرات او از سفر محسوب شود. در این بین اگر جزو گردشگرانی هستید که در نظر دارند تور مسافرتی بعدی خود را به تور کیش اختصاص دهند شاید خالی از لطف نباشد اگر معروفترین غذاهای جنوبی را بیشتر بشناسید و در تور مسافرتی خود بتوانید از طعم بی نظیر آنها لذت ببرید.
1) هواری ماهی
این غذا یکی از محبوبترین و معروفترین غذاهای جنوبی است و پایهی ثابت مجالس و مهمانیهای استان هرمزگان محسوب میشود. مادهی اصلی این غذا را ماهی و یا میگو تشکیل میدهند، به علاوهی ادویههای تند و تیز جنوبی، سبزی و برنج. اگر در قالب تور کیش به این جزیره سفر کردید حتما آن را امتحان کنید و از طعم عجیب و خوشایندش لذت ببرید.
2) کوسه یا سفره ماهی
خوراک کوسه یا سفره ماهی یکی دیگر از آن غذاهایی است که نباید در طول تور کیش از دستش داد. این غذا را اغلب بدون برنج سرو میکنند چراکه در کنار نانهای محلی و سنتی خوش خوراک تر است. این غذا تلفیقی است فوقالعاده از گوشت کوسه و یا سفره ماهی پخته شده بدون استخوان، که در پیاز و سبزی سرخ شده تفت داده میشود. گرد لیمو عمانی ، پورهی گوجه و ادویه های اصیل جنوبی از دیگر موادی هستند که در طبخ این غذا استفاده میشوند.
3) نان سنتی توموشی
این نان شباهت عجیبی به نانهای هندی دارد و به صورت سنتی در اکثر منازل در جزیرهی کیش طبخ می شود. از آنجا که برخی غذاهای سنتی جنوب به همراه نان سرو میشوند ضروری است که در هر وعده توموشی تازه به همراه غذا پخته شود و عطری فوق العاده به سفرهی خوش رنگ و لعاب ساکنین جزیره ببخشد.
4) ماهی شکم پر
به طور حتم ماهی و میگو پایهی ثابت منوی رستورانها و غذاخوریها در کیش است. بنابراین اگر در قالب تور مسافرتی به کیش سفر کردید تا جای ممکن از فست فود ها فاصله بگیرید و وعدههای غذایی خود در تور کیش را به این غذاهای خوش خوراک و لذیذ اختصاص دهید. ماهیهای شکم پر از خاصترین غذاهایی هستند که در جنوب کشور طبخ می شود و شهرت و محبوبیتی خاص بین گردشگران تور مسافرتی هرمزگان و تور کیش داشته و دارند. برای طبخ ماهی شکم پر کافی است که تلفیقی از سبزی گشنیز، پیاز، سیر، ادویه، تمبر هندی تهیه کرده آن را بر روی گوشت ماهی قرار دهید و بر روی ذغال کباب کنید. این غذا به طور حتم یکی از خاصترین هایی خواهد بود که تا به حال میل کرده اید.