کره یکی از مواد غذایی محبوبی است که نقش مهمی در برخی از غذاها مانند کیک یا نان کرهای و پاستا دارد. با این حال، مصرف بیشازاندازه چیزهای خوب نیز گاهی مشکلساز میشود. چربی موجود در کره، عمدتاً از نوع اشباعشده است؛ همان نوعی که باعث انسداد رگها شده و کلسترول مضر خون را افزایش میدهد. این امر باعث افزایش بیماریهای قلبی میشود.مؤسسه قلب آمریکا به افرادی که میخواهند سطح کلسترول خود را کاهش دهند، پیشنهاد میکند روزانه 11 الی 13 گرم چربی اشباعشده مصرف کنند. این بدین معنی است که اگر روزانه 2 قاشق غذاخوری کره مصرف کنید، از میزان تعیینشده بیشتر مصرف کردهاید. بهتر است که هر چند وقت یکبار از کره در غذاهای خود استفاده کنید؛ اما در این صورت طعم غذاها چه میشود؟ خوشبختانه چند ماده غذایی وجود دارد که به راحتی جایگزین کره میشوند. شما با جایگزین کردن این مواد غذایی، طعم و بافت کره را تجربه خواهید کرد؛ اما مصرف چربی اشباعشده را کاهش داده و ارزش غذای خود را افزایش خواهید داد. در ادامه شما را با این مواد غذایی آشنا خواهیم کرد.
آووکادو
آیا در وعده صبحانه همواره از کره استفاده میکنید؟ اگر اینطور است، این بار آووکادو را جایگزین کره نمایید. آووکادو به اندازه کره خوشمزه است و به میزان کافی فیبر، ویتامین K و پتاسیم دارد. اگرچه چربی آووکادو زیاد است؛ اما از نوع غیراشباع بوده و برای قلب مفید است. این نوع چربی به کاهش کلسترول مضر و افزایش کلسترول خوب کمک میکند. همچنین میتوانید آووکادو را بپزید. کافی است آووکادو را به صورت پوره درآورید و به اندازه کرهای که در پختوپز مصرف میکردید، استفاده کنید.
روغنزیتون
روغنزیتون یک ماده غذایی معروف در سالادها و تفت با روغن داغ محسوب میشود؛ اما آیا میدانستید میتوانید با روغنزیتون نیز غذاهای فری بپزید؟ تنها کافی است به جای هر فنجان کرهای که قبلاً استفاده میکردید، ¾ فنجان روغنزیتون استفاده کنید. همچنین روغنزیتون جایگزین مناسبی برای کره سس پاستا و پوره سیبزمینی است. روغنزیتون که به عنوان یک ماده مفید برای سلامت قلب شناخته میشود، سرشار از چربیهای اشباعنشده و سالم است.
ماست چکیده
زمانی که میخواهید به غذای موردنظر خود هم پروتئین و هم رطوبت اضافه کنید، ماست چکیده که چربی و کالری اضافی ندارد، گزینه مناسبی است. این ماده غذایی سالم و معروف، یک بافت نرم به نان و کیک میدهد و میزان مناسبی پروتئین به آن اضافه میکند. به جای هر فنجان کره، از ½ فنجان ماست چکیده استفاده کنید.
سس سیب
یک روش دیگر برای نرم کردن و خوشمزگی غذاهایی که در فر پخته میشوند، استفاده از سس سیب است. این کار باعث میشود که از دریافت هزاران کالری خودداری کنید. این سس به ویژه برای غذاهای شیرین بسیار مناسب است. زمانی که غذای شیرین میپزید، سس سیب یک جایگزین شگفتانگیز برای کره است؛ زیرا هم نرمی و فیبر به غذا اضافه میکند و هم از ایجاد هزاران کالری جلوگیری میکند. به همان اندازه که در دستور پخت خود کره نیاز دارید، سس سیب استفاده کنید.
کره میوه مغزدار
شما میتوانید همانند آووکادو، کره بادامزمینی یا کره بادام را روی نان بمالید و میل کنید. این کرهها دارای چربیهای مفید، پتاسیم و فیبر هستند. برای خوشطعم کردن وعده صبحانه، از توتفرنگی و موز به همراه این نوع کرهها استفاده کنید.
پوره کدوتنبل
استفاده از پوره کدوتنبل در مافین و کیکهای قهوه بسیار مناسب است. با این کار نه تنها از مواد مغذی همچون ویتامین K، پتاسیم و فیبر بهره خواهید برد، بلکه مزه خوبی نیز به کیک یا غذای موردنظر خود اضافه خواهید کرد. به جای هر فنجان کره از ¾ فنجان پوره کدوتنبل استفاده کنید.