سرویس سبک زندگی فردا: کدو تنبل یکی از آن غذاهای فصلی است که الان دقیقا در فصلش قرار داریم. اگر به دنبال خوردن غذایی سالم هستید، کدو تنبلی یکی از بهترینهای این فصل است. در ادامه به نقل از کرمانی میخواهم شما را با خواص کدو تنبل آشنا کنم تا بهانهای برای مصرف بیشتر آن باشد.
1- احساس سیری کنید.
هر 28 گرم تخم کدو تنبل، حاوی 1.7 فیبر است و هر فنجان پوره کدو تنبل حاوی 50 کالری و 3 گرم فیبر است. فیبر کمک میکند برای مدت زمان بیشتری احساس سیری کنید؛ بنابراین جلوی اشتها گرفته میشود و در کل کمتر غذا میخورید.
2- تقویت بینایی
تنها مقداری کدو تنبل، دو برابر نیاز روزانه تان ویتامین A. دارد که بینایی را بهبود میبخشد. همچنین این ویتامین، اختلال در عملکرد شبکیه را در افراد مبتلا به رتینیت پیگمانتوزا کند میکند، این بیماری چشمی میتواند حتی باعث کوری شود. ویتامین A. همچنین به شکل گیری پوست، دندان و استخوانی سالم کمک میکند.
3- کاهش فشار خون
روغن تخم کدو تنبل سرشار از فیتواستروژنها است که طبق تحقیقات، برای پیشگیری از فشار خون مناسب است. وقتی محققان، موشها را با مکمل خوراکی روغن کدو تنبل تغذیه کردند متوجه شدند طی تنها 12 هفته فشار خون سیستولیک و دیاستولیک آنها کاهش یافته است.
4- خواب راحتتر
تخم کدو تنبل سرشار است از تریپتوفان، آمینو اسیدی که میتواند باعث احساس خواب آلودگی شود. تریپتوفان همچنین به بدن کمک میکند سروتونین تولید کند. انتقال دهنده عصبی که باعث میشود احساس آرامش و راحتی کنید. تخم کدو تنبل نه تنها به خوابی بهتر کمک میکند، بلکه سروتونین حاصل از آن نیز باعث بهتر شدن خلق و خو میشود.
5- از پکیجتان محافظت میکند
کدو تنبل – مخصوصا تخم کدو تنبل – حاوی مقدار زیادی بتا کاروتن و دیگر آنتی اکسیدانها است که خواص ضد سرطانی دارند. تخم کدو تنبل میتواند مخصوصا برای آقایان مفید باشد. تحقیقات نشان داده روغن تخم کدو تنبل، باعث جلوگیری از پیشرفت سرطان پروستات در موشهای نر شده است. یک چهارم فنجان تخم کدو تنبل، همچنین حاوی 2.75 میلی گرم زینک است (حدود 17 درصد نیاز روزانه برای افراد بالغ) که با سلامت جنسی آقایان در ارتباط است.
6- داشتن قلبی سالمتر
تحقیقات نشان داده فیبر موجود در کدو تنبل، میتواند از قلب نیز محافظت کند. در یک تحقیق که روی 40000 مرد انجام شده بود، مشخص شد آنهایی که برنامه غذایی سرشار از فیبر استفاده میکنند در مقایسه با کسانی که فیبر برنامه غذایی شان پایین است تا 40 درصد کمتر در خطر بیماریهای قلبی قرار دارند.
در تحقیقی دیگر که روی خانمها انجام شده بود، محققان پی بردند خانمهایی که رژیم غذایی سرشار از فیبر دارند در مقایسه با آنهایی که کمتر فیبر مصرف میکنند تا 25 درصد کمتر در خطر بیماریهای قلبی قرار دارند.
میتوانید کدو تنبل و تخم کدو تنبل را از راههای مختلفی به برنامه غذایی تان اضافه کنید و از خواصش بهرهمند شوید.