گوشت قرمز همیشه طرفدار دارد و البته این روزها بیشتر به شکل برگر مصرف میشود. اما ساندویچهای استیک خوشمزهای هم در دنیا وجود دارند که نه فقط خوشطعم، بلکه دندانگیر و هیجانبرانگیزند. اینجا قرار است استیک و آوکادو را که دوستان قدیمی هستند، لای نان برشته بگذاریم و طعم عالی به آنها بدهیم. آوکادو سریع با گشنیز، آب لیمو و مغز لیمو جور میشود و پیازچه و سیر هم آنها را کامل میکنند.
بله درست خواندید، قرار است نانها را برشته کنیم و استیکهای دندانگیر را با انواع مزهها در آن ساندویچ کنیم. البته یک سس تند و سرد خامهای هم چاشنی همه اینها خواهد بود. خوشبختانه کل فرآیند پخت 30 دقیقه طول میکشد و 4 ساندویچ عالی به شما میدهد. پس تنبلی نکنید و با ما همراه شوید.
مواد لازم
- 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 700 گرم استیک شکم گوساله
- 8 برش نان حجیم
- 2 آوکادوی آبدار
- نصف پیمانه برگ گشنیز، ریز شده
- 2 قاشق غذاخوری آب لیمو ترش، و مقداری لیمو ترش پوست گرفته
- 2 پیازچه، ریز شده
- 2 حبه سیر متوسط، نازک برش خورده
- یک چهارم پیمانه خامه ترش
- 1 قاشق غذاخوری سس تُند
- نمک و فلفل سیاه
نکته: اگر استیک شکم گوساله به دست نیاوردید، مشکلی نیست میتوانید هموزن آن از گوشت پهلو، کمر یا پشت گوساله استفاده کنید.
طرز پخت
1. برای استیک و نان: یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را در تابهای بزرگ پخش کنید و روی شعله متوسط گرما دهید تا دود کمی از روی آن بلند شود. البته راه دیگر نیز این است که اجاق را گرم کنید تا پخت را داخل آن انجام دهید. سپس استیک را با دستمال کاغذی خشک کنید، نمک و فلفل بزنید و آماده پخت کنید. قرار است آن را طوری بپیزیم که هر دو روی آن نیمسوز شود. بنابراین به نوبت آن را برگردانید و حواستان به دمای شعله یا اجاق باشد؛ توصیه ما 8 دقیقه پخت در 50 درجه سانتیگراد است. بعد از آن، استیک پخته شده را به تخته یا بشقابی منتقل کنید، داخل ورق آلومینیومی بپیچید، و بگذارید برای 5 دقیقه بماند. (به جای این روش میتوانید از پخت روی صفحه فلزی با استفاده از باربیکیو نیز استفاده کنید).
2. همزمان با استراحت استیک پخته شده، تابه را با دستمال کاغذی تمیز کنید. سپس فقط طرف داخلی هر ورق نان را به روغن زیتون آغشته کنید و آنها را در تابه، روی شعله متوسط برای 2 دقیقه گرم کنید تا کاملا طلایی و تُرد شوند. بعد آنها را به شلف منتقل کنید تا مخلوط آوکادو و مزهها را آماده نمایید.
3. برای آوکادو و سس: هسته آوکادوها را خارج و گوشت آنها را به یک کاسه منتقل کنید. یا چنگال آنها را خرد کنید و گشنیز، آب لیمو، مقداری لیموی پوست گرفته، پیازچه، و سیر را در آن بریزید. سپس با نمک و فلفل به اینها طعم دهید. در کاسهای دیگر، خامه و سس تند را مخلوط کنید.
4. برای ساندویچ کردن: استیک را به ضخامتهای 1 سانتیمتری برش بزنید. 4 برش نان را جلوی خود قرار دهید. روی آنها یک لایه خمیر آوکادو و سپس یک استیک بگذارید. 4 برش نان دیگر را به سس آغشته کنید و آنها را روی استیکها قرار دهید. بلافاصله ساندویچهای شما آماده سرو هستند.