این خوراک از یک قطعه گوشت رُل شده به همراه گشنیز، زیره سبز و دارچین تشکیل شده است که با سیر و لیمو و سس ماست پوشیده و تزیین میشود و به همراه سالاد سبزیجات سِرو خواهد شد. این خوراک برای ناهار و شام مناسب است ولی توصیه میشود که از آن به عنوان خوراک شب استفاده کنید.
(مواد زیر برای 4 نفر کافی هستند).
مواد لازم برای سس ماست
مواد لازم برای تهیه استیک
-
روغن زیتون (برای کاغذ پوستی و ریختن روی غذا)
-
5 عدد پیازچه (3 عدد رنده شده و 2 عدد دیگر قُطری حلقه شده)
-
1 تخم مرغ بزرگ
-
2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
-
1 قاشق چایخوری گشنیز
-
1 قاشق چایخوری زیره سبز
-
یکچهارم قاشق چایخوری دارچین
-
2 قاشق غذاخوری گشنیز خوردشده، به همراه یکسوم پیمانه برگ ساقهدار گشنیز
-
2 قاشق غذاخوری جعفری خوردشده، به همراه یکسوم پیمانه برگ جعفری به همراه ساقهٔ آن
-
نصف قاشق چایخوری پاپریکای دودی به همراه مقداری بیشتر برای تزیین غذا
-
1 کیلوگرم گوشت بره
-
نمک به میزان لازم
-
1 قاشق چای خوری آب لیموی تازه
طرز تهیه سس ماست
اول از همه باید چاشنی سس را آماده کنیم که به این منظور سیر، ماست، روغن، آب لیمو، عسل و نمک را با هم مخلوط کرده و بعد از اتمام کار درِ ظرف را گذاشته و در یخچال قرار میدهیم تا بماند برای زمان پختن استیک. (نکته: این سس را میتوان از قبل آماده کرد و در یخچال نگه داشت. اینطوری هم سرد و سفت خواهد شد و هم در روز پخت استیک، وقت و تمرکزتان را نمیگیرد.)
طرز تهیه غذا
-
درجه دمای اجاق را روی 350 درجهٔ سانتیگراد تنظیم میکنیم و کف سینی اجاق را با قلممو به روغن آغشته میکنیم.
-
دو قاشق غذاخوری پیازچه خورد شده، تخم مرغ، رب گوجه، ساقه شوید، زیره و دارچین، 2 قاشق غذاخوری شوید خوردشده، نصف قاشق غذاخوری جعفری خوردشده و پاپریکا را در یک ظرف مخلوط میکنیم.
-
گوشت بره را در یک کاسه قرار میدهیم و آن را با ملایمت با دستان خود ورز میدهیم و میکشیم، سپس با نوک انگشت روی گوشت فشار میآوریم تا گودیهای کوچکی در آن شکل بگیرد. نمک را به آرامی روی تمام قسمتهای آن میریزیم و بعد مخلوط پیازچه (بند 2) را به گوشت اضافه کرده و خوب روی آن پخش میکنیم.
-
بعد از انجام این مراحل نوبت به گذاشتن گوشت داخل سینی اجاق میرسد که از قبل آن را به روغن آغشته کردیم. گوشت را داخل اجاق گذاشته و به مدت 35 تا 40 دقیقه در حرارت 140 درجه سانتیگراد رها میکنیم تا بپزد.
-
سینی حاوی گوشت بره را از داخل اجاق برمیداریم و درجه حرارت اجاق را تغییر داده و به 500 درجه میرسانیم (کمی زمان میدهیم تا دمای داخل اجاق افزایش یابد و یکدست شود). سپس سینی را دوباره داخل اجاق قرار میدهیم تا سطح روی استیک را کاملا برشته و قهوهای شود. استیک باید 5 دقیقه در اجاق با دمای ذکر شده بماند. سپس آن را خارج کرده و بعد از 10 دقیقه خنک شدن، با کارد تیز برش زدن گوشت را شروع میکنیم.
-
در طول مدت پختن استیک باید آماده سازی سس مخصوص کنار آن را هم شروع کنیم. بدین ترتیب که تره فرنگی، آب لیمو، یکسوم فنجان گشنیز و یکسوم فنجان جعفری را در یک ظرف کوچک مخلوط کرده و کمی روغن به همراه نمک به آن اضافه میکنیم و مجدد هم میزنیم.
-
در آخر مقداری سس ماست را کف یک ظرف میریزیم و پهن میکنیم. استیک را به آرامی روی آن قرار داده و روی استیک را با سالاد (بند 6) و مقداری پاپریکا تزئین میکنیم.