این سوالی است که خیلیها میپرسند: «لَبْنه چیست؟» پاسخ به این سوال ساده است: پنیری سبک، شادیآور، چندمنظوره و خوشمزه. لبنه پنیری نرم است که در غذاهای سنتی لبنانیها استفاده میشود و با نام لَبنه، لِبنه یا حتی زبدی شناخته میشود؛ پنیری قدیمی که یکی از بهترین اسرار آشپزی در خاورمیانه است. لبنه سالم، خوشمزه و یک مکمل خوب برای هر غذایی است.
شش راه برای تهیه غذا با لبنه
مخلوط نخود، نخود فرنگی با تخممرغ آبپز
نخود را یک یا دو روز قبل بپزید تا به وقت نیاز بشود سریعاً پیاز و سیر را به همراه تخم مرغ آب پز در کنار آن قرار داد. سپس در کنار آنها دو قاشق پنیر لبنه (به ازای هر نفر) قرار دهید و میل کنید.
نان تُست غنیشده به همراه پنیر لبنه، فندوق و عسل
نان جوی غنی شده با غلات را تُست کنید و سپس روی آن پنیر لبنه بمالید و با فندق و عسل تزئین کنید تا آماده میل کردن باشد.
سبزیجات سرخ شده در کنار پنیر لبنه
در این دستور پخت، ابتدا نیم پیاله سبزیجات را با موسیر و سیر سرخ کرده و سپس با نمک و فلفل طعم میدهیم و در کنار دو قاشق پنیر لبنه سِرو میکنیم. پنیر لبنه به این غذا طعمی شیرین میدهد.
لبنه با فلفل سرخشده
فلفل قرمز یا سبز سرخشده را به همراه یک قاشق چایخوری آب لیمو و نیم قاشق عسل با هم مخلوط و پوره کنید تا کاملاً یکدست شوند. سپس آنها را به پنیر لبنه اضافه و مخلوط کنید و بعد کمی نمک بیفزایید تا آماده سِرو شود.
جوجه کباب
سینه مرغ را با سیر، جعفری، زیره سبز، و فلفل قرمز در یک کساه متوسط قرار دهید و با نمک طعم بدهید. سپس برای دو ساعت کنار بگذارید. بعد از این مدت، جوجهها را به سیخ بکشید و برای 8 تا 12 دقیقه آنها را بپزید. سس با پنیر لبنه، سس سیر، گوجه و نعناع روی نان بگذارید و سِرو کنید. افزودن کمی روغن زیتون هم میتواند طعم آن را بسیار بهتر کند.
لبنهٔ تند و تیز
در یک کاسه کوچک لبنه را با فلفل قرمز و سیاه، نمک و روغن زیتون مخلوط کنید و حسابی هم بزنید. سپس میل کنید.