راز تهیه یک پیتزا کدویی عالی این است که قبل از پختن پیتزا تا آنجا که میشود مایعات را از کدو جدا کرد. ترفند ما به شما کمک میکند پیتزایی عالی با طعم کدوی تازه و شیرینی مطبوع بپزید. با این غذا که پختن آن یک ساعت طول میکشد، شما میتوانید 4 نفر را در یک وعده غذایی سیر کنید.
مواد لازم
برای تهیه خمیر:
- 4 پیمانه (560 گرم) آرد نان
- 4 قاشق چایخوری نمک
- 2 قاشق چایخوری مخمر سریع
- 380 گرم آب
برای تهیه پیتزا:
- 1 عدد کدو سبز (350 گرم)، که به ورقههای نازک برش خورده و سپس به باریکههایی اندازه چوب کبریت تبدیل شده باشد
- 8 حبه سیر (2 عدد ریز شده، 6 عدد باریک ورقه شده) جدا از هم
- 1 قاشق چایخوری نمک، و مقداری برای روی غذا
- 450 گرم موزارلای تازه، به قطعات مساوی تقسیم شده و رطوبتش گرفته شده باشد
- 1 لیمو ترش که هستههای آن جدا و خودش به لایههای نازک برش خورده باشد
- 230 گرم پنیر فتا که به قطعات 1.5 سانتیمتری تبدیل شده باشد
- 4 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- نصف پیمانه پیازچه، فقط بخشهای سفید و سبز روشن
طرز تهیه
1. تهیه خمیر: آرد، نمک و مخمر را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید تا یکدست شوند. سپس آب را به آن اضافه کنید و با دست مخلوط کنید تا زمانی که پودری در ظرف باقی نماند. در آخر روی کاسه را با پلاستیک بپوشانید و اجازه دهید خمیر برای 8 تا 12 ساعت در دمای محیط بماند.
2. کدو سبز و سیر را در یک کاسه متوسط مخلوط کنید. 1 قاشق چایخوری نمک به آن بیفزایید و ظرف را تکان دهید تا به همه جای آن برسد. بعد آنها را به یک صافی (توری فلزی) منتقل کنید و روی کاسهای بگذارید تا آبشان چکهچکه گرفته شود. نیم ساعت برای این کار کافی است. سپس با دست کدو سبزها را فشار دهید تا آب اضافه نیز جدا شود و آن را به یک بشقاب با کفیِ دستمال کاغذی منتقل کنید و کنار بگذارید تا آماده برای استفاده باشد.
3. دمای اجاق را بین 260 تا 290 درجه سلسیوس تنظیم کنید و بگذارید برای 45 دقیقه همانطور بماند. شلف اجاق را باید 15 سانتیمتر زیر شعله سقفی قرار دهید و یک سینی یا ورق فلزی مخصوص پخت پیتزا را روی آن قرار دهید.
4. یک چهارم از خمیر را روی تخته مسطحی بگذارید و با وردنه صاف کنید طوری که مربعی 20 در 20 سانتیمتری تشکیل شود و کنارههای آن 3 سانتیمتر ضخیمتر از مرکز باشند. سپس آن را با تا کردن گوشهها و کشیدنِ آرام تبدیل به یک دایره 25 تا 30 سانتیمتری کنید.
5. شعله اجاق را به حداکثر برسانید. یک چهارم موزارلا را روی پیتزا بریزید و به دنبال آن، حلقههای لیمو، یک چهارم کدو سبز، یک چهارم فتا، و یک چهارم سیرهای برش خورده را. با نمک آن را طعمدار کنید و یک قاشق غذاخوری روغن زیتون روی سطحش بریزید.
6. پیتزا را به سینی یا صفحه فلزی داخل اجاق (که کاملا داغ شده) منتقل کنید و در صورت لزوم حین پخت آن را بچرخانید تا زمانی که لبهها کاملا پف کنند و زیر آن ترد شود، در مجموع 3 تا 6 دقیقه طول میکشد. پیتزا را با کاردک بیرون آورید و 1 دقیقه کنار بگذارید.
7. روی پیتزا را با پیازچه تزئین کنید و بعد از برش با پیتزابُر، بلادرنگ سِرو کنید.
8. گامهای 4 تا 7 را برای پخت باقیمانده مواد هم استفاده کنید.