گاهی مواد غذایی داخل یخچال را بیرون بیاورید و غذاهای مانده و فاسد را دور بریزید. آنها را دسته‌بندی کرده و هرکدام را در محل مناسب در یخچال بگذارید. هر ماده غذایی باید در دمای خاصی قرار بگیرد. بعضی از آنها به رطوبت زیاد و بعضی کمتر نیاز دارند. اگر می‌خواهید اطلاعاتی راجع به محل قرارگیری هر ماده غذایی در یخچال به دست آورید، این مطلب را بخوانید.

♦ تخم‌مرغ‌ها بهتر است در دمای متوسط قرار بگیرند، یعنی در طبقه وسط یخچال. تخم‌مرغ‌ها را داخل جعبه خودش نگه دارید (آن را به جایگاه تخم‌مرغ یخچال انتقال ندهید).

♦  شیر باید در عقب‌ترین قسمت طبقه پایین قرار بگیرد، جایی که سردترین قسمت یخچال است.

♦  ماست، خامه و پنیر هم باید در دمای پایین‌ یعنی طبقه پایین یخچال نگه‌داری شوند. بهتر است یخچال‌هایی بخرید که قفسه‌ها قابل بیرون آمدن یا چرخان داشته باشند، تا به سادگی به همه چیز دسترسی داشته باشید.

گوشت خام بسته‌بندی شده یا باید در پایین‌ترین طبقه یا در فریزر نگه‌داری شود. چون اگر مایعی از گوشت چکه کند، کل یخچال را آلوده می‌کند.

سبزیجات در فضایی که کمی رطوبت وجود داشته باشد، تازه‌تر می‌مانند. معمولاً در یخچال‌ها روی یک کشو برچسب «سبزیجات» یا «رطوبت بالا» قرار گرفته که در واقع مرطوب‌ترین قسمت یخچال است. سبزیجات را در ظرف خودش یا در یک کیسه پلاستیکی که شل بسته شده نگه دارید.

میوه‌ها را در کشویی که برچسب «رطوبت کم» دارد نگه دارید. بهتر است آنها را هم داخل ظرف خودش یا کیسه پلاستیکی که شل بسته شده نگه دارید (مرکبات را بدون بسته‌بندی هم می‌توان نگه داشت).

نکته: میوه‌ها و سبزیجات را تا هنگام استفاده، نشسته باقی بگذارید. آب می‌تواند باعث کپک زدن و رشد باکتری شود.

نیازی نیست کره و پنیرهای نرم را در دمای خیلی کم نگه‌داری کنید، بنابراین می‌توانید آنها را داخل در یخچال (یعنی گرم‌ترین قسمت یخچال) بگذارید. وقتی بسته‌بندی آنها باز می‌شود، لازم است که آنها را در محفظه هوابندی شده یخچال نگه دارید.

چاشنی‌ها معمولاً پر از سرکه و نمک هستند، که به صورت طبیعی مانند مواد نگه‌دارنده عمل می‌کنند. بنابراین سس گوجه‌فرنگی، مایونز، سس سالاد و خیارشور را می‌توانید داخل در یخچال نگه‌داری کنید. روغن زیتون و روغن سایر سبزیجات می‌توانند در دمای آشپزخانه بمانند. اما روغن‌هایی مثل روغن کنجد و گردو را باید داخل در یخچال قرار دهید.

آب‌میوه‌ها را اگر پاستوریزه باشند، می‌توانید داخل در یخچال نگه دارید. اما اگر آب‌میوه طبیعی و تازه گرفته‌اید، باید آن را در طبقات پایین نگه دارید.  

نکته: یخچال را پر کنید (حتی اگر هیچ وقت آشپزی نمی‌کنید و غذا از بیرون می‌گیرید). برای اینکه دمای پایین یخچال حفظ شود، نیاز است که داخل آن پر باشد. غذاها و نوشیدنی‌های سرد، هوای گرمی که در اثر باز کردن در یخچال وارد آن می‌شود را جذب می‌کنند. حتی اگر معمولاً غذا از بیرون می‌گیرید یا یخچالی بزرگ‌تر از نیازتان دارید، چند پارچ آب داخل آن قرار دهید.