با توجه به متابولیسم بدن هر فرد، برخی افراد نیاز به جذب مقدار چربی بیشتری دارند. روغن همان چیزی است که به ما احساس سیری میدهد؛ ولی نباید خون خود را مملو از روغنهای حیوانی و کلسترول کنید تا احساس سیری به شما دست بدهد. آجیلها و دانهها معمولا به طور کامل جذب نمیشوند؛ زیرا مردم عادت ندارند غذاها را به خوبی بجوند تا بهتر هضم شوند.
در میان چربیهای گیاهی، بهترین روغنهایی که قابلیت جذب بالایی دارند، روغن اواکادو، کره آجیل، شیرهای دانهها و آجیلها و روغنهای با کیفیت مثل روغن زیتون، روغن کنجد و روغن آفتابگردان میباشند. افراد خام خوار و گیاهخوار به شدت از چربیها گریزان هستند؛ بنابراین ممکن است با کمبود چربی در بدنشان مواجه شوند و همین مساله مشکلات گستردهای به وجود آورد؛ مثل گرسنگی سیری ناپذیر.
پس لطفا از مصرف روغنهای گیاهی گریزان نباشید، زیرا همه ما برای آنکه سیستم عصبی سالمی داشته باشیم، نیاز به چربیها داریم. چربیها و روغنهای گیاهی فرآوری نشده و خالص دشمن ما نیستند و از آنها باید به اندازه نیاز بدن استفاده کرد.
مردم ژاپن به رژیمهای غذایی که به طولانیتر کردن عمر کمک میکنند، توجه خاصی دارند. این رژیمها حاوی مواد غذایی کاملا پختهشده هستند و ویتامینهای کمتری نسبت به رژیمهایی که از غذاهای خام استفاده میکنند، دارند این کمبود ویتامینها و آنزیمها به احساس گرسنگی بیشتر میانجامد. غذاهای خام و گیاهخواری به خاطر داشتن آنزیمهای بیشتر، هضم و گوارش آسانتری دارند؛ اما هضم غذاهای پخته کمی دشوارتر است.
آب میوهها، جذب شوندهترین مواد در بدن ما هستند، اما بهتر است قبل از مصرف، آنها را با آب کمی رقیق کنید تا باعث افزایش قند افرادی که در معرض خطر قرار دارند، نشوند. مهم نیست شما چقدر غذا میخورید؛ اگر مواد مغذی مورد نیاز بدنتان تامین نشود، مغز همچنان به فرستادن پیغام گرسنگی ادامه میدهد و شما احساس سیری نخواهید کرد؛ زیرا مواد مغذی مورد نیاز بدنتان تامین نشده است.
بدن نیاز به مواد مغذی مثل سلنیوم، بور، مس، منیزیم، کبالت، کروم، ژرمانیوم، مولیبدن و ... دارد. مواد غذایی سبز به طور معمول حاوی ویتامین و املاح بیشتری هستند؛ اما حتی همین مواد نیز همواره قادر به تامین تمام نیاز بدن ما نیستند. برای دست یافتن به آنها، مهم نیست از چه رژیم غذایی پیروی میکنید؛ لازم است از غذاهای فوقالعاده استفاده نمایید.
جلبکهای دریایی، غلات، کلم، اسفناج، چغندر، پرتقال، لیمو و برخی مواد غذایی دیگر جزء این سوپر غذاها هستند. آنها کاملا طبیعیاند و به خوبی جذب بدن میشوند و از همه مهمتر اینکه حاوی ویتامینها، املاح، پروتئین، کلروفیل، آمینواسیدها، آنزیمها، آنتیاکسیدانها و ... میباشند. افراد گیاهخوار باید هر روز از این مواد غذایی استفاده کنند. در رژیمهای غذایی که گیاهخواران دنبال میکنند، غذاهای سبز، جایگاه ویژهای دارند.
بدون آنها، این افراد دچار کمخونی میشوند و کمخونی نیز موجب خستگی مفرط خواهد شد. استفاده از جلبکهای دریایی در میان شرقیها بسیار متداولتر از کشورهای غربی است. شرقیها از جلبکهای دریایی به عنوان دارویی برای رفع کمخونی نیز استفاده میکنند.
افزایش میزان کربوهیدارتها در رژیمهای غذایی که حبوبات نقش پررنگتری دارند، سبب کاهش قند خون میشود. به خاطر داشته باشید که از تمام انواع حبوبات استفاده کنید، نه حبوبات فرآوری شده. تنظیم میزان قند خون اهمیت بسیاری دارد؛ چه با مصرف حبوبات زیاد و چه حبوبات کم.
بسیاری از افراد معمولا به شدت احساس گرسنگی و خستگی میکنند، زیرا غدد درونریز آنها به خوبی فعالیت نمیکند. افرادی که میزان قندخونشان به ناگاه کاهش مییابد، بیشتر احساس گرسنگی، تشویش و خستگی میکنند. برای گردش قندخون در بدن، تیروئید، آدرنال و غده هیپوفیز نقش اساسی دارند.
علاوه بر این غدد، کبد نیز نقش بسیار مهمی در گردش قند خون دارد. برای ایجاد تعادل در هورمونهای بدن، برخی گیاهان و روغنهای اصلی بسیار موثر و مفیدند. ما فقط در دو حالت متوجه میشویم که چقدر بدنمان سمی شده است. 1) وقتی که درون خود را پاکسازی میکنیم و بعد احساس میکنیم چقدر انرژی، آزادی فکر و راحتیمان بیشتر شده است. 2) وقتی که روی تخت بیمارستان میافتیم!
برای خواندن بخش اول- رژیم غذایی سالم- اینجا کلیک کنید.