سن ابتلا به بیماری‌های قلبی در ایران به ۳۰سال رسیده است

دبیر کنگره قلب و عروق از کاهش سن ابتلا به بیماری‌های قلبی و فوت روزانه ۳۰۰ نفر در کشور به خاطر سکته قلبی خبر داد. آلودگی هوا، سیگار و قلیان، اضافه وزن، کم تحرکی و استرس‌های مزمن از عوامل این روند معرفی می‌شوند.

سن ابتلا به بیماری‌های قلبی در ایران به 30سال رسیده است

دبیر کنگره قلب و عروق از کاهش سن ابتلا به بیماری‌های قلبی و فوت روزانه 300 نفر در کشور به خاطر سکته قلبی خبر داد. آلودگی هوا، سیگار و قلیان، اضافه وزن، کم تحرکی و استرس‌های مزمن از عوامل این روند معرفی می‌شوند.

زنگ خطر کاهش سن ابتلا به بیماری‌های قلبی در ایران: دبیر نوزدهمین کنگره بین‌المللی تازه‌های قلب و عروق می‌گوید این سن به 30 سال رسیده است. خبرگزاری ایرنا به نقل از دکتر مسعود قاسمی می‌نویسد: «روزانه 300نفر در کشور بر اثر سکته قلبی جان خود را از دست می‌دهند که بخش قابل توجه این آمار به تهران مربوط می‌شود.»

 

مسعود قاسمی، از آلودگی هوا، جمعیت بالا، کم تحرکی و فعالیت در فضای پر استرس، به عنوان عوامل بالا بودن آمار سکته‌ قلبی در تهران نام برد. او مصرف سیگار و قلیان، مصرف فست فود، اضافه وزن و چاقی و خواب نامناسب را از عوامل اصلی کاهش سن ابتلا به بیماری‌های قلبی در ایران دانست.

نوزدهمین کنگره بین المللی تازه‌های قلب و عروق در تهران، قرار است از 21 تا 24 شهریور و با شرکت متخصصان داخلی و خارجی برگزار شود.

 

روز شنبه (12 اوت/21 مرداد) دکتر قاسمی در نشست خبری کنگره یاد شده اعلام کرد که میزان بیماری‌های قلبی نزد مردان در سنین بالای 40سال، سالانه 57درصد است و این آمار در آبان که انتشار گازهای مختلف و آلودگی‌ها تشدید می‌شود، بالاتر می‌رود: «در آبان 1395 از حدود چهارهزار و 766نفر که در کشور فوت کردند، 441 نفرشان به دلیل  ایست قلبی جان باختند.»

دبیر کنگره تازه‌های قلب و عروق گفته که میزان مرگ و میر سالانه در ایران 357هزار نفر است که 35هزار نفرشان به خاطر سکته مغزی و قلبی جان خود را از دست داده‌اند: «فشار خون بالا عامل اصلی سکته مغزی و قلبی است. 40درصد مرگ و میرها در ایران به خاطر بیماری‌های قلبی است که 20درصد آن ناشی از سکته‌های قلبی است.»

 

دکتر مسعود قاسمی به لزوم تغییر سبک زندگی و رعایت اصول بهداشتی برای کاهش آمار سکته قلبی اشاره کرده و ضمن هشدار در مورد افزودنی‌های کشنده به مواد خوراکی، از ایزومر ترانس به عنوان یکی از مواد مضر و کشنده نام برده است: «ایزومر ترانس که در تولید روغن های خوراکی به کار می رود، سبب مطبوع شدن طعم شیرینی‌ها می‌شود و بیشتر در قنادی‌ها استفاده می‌شود؛ در گذشته میزان ایزومر روغن های خوراکی حدود 65 درصد بود اما اکنون با سیاست های وزارت بهداشت به 10درصد رسیده و تلاش برای کاهش آن به کمتر از پنج درصد درحال انجام است.»

بیماری‌های قلبی؛ اولین عامل مرگ در ایران

طبق آمار سازمان جهانی بهداشت، 63درصد مرگ‌ومیرها در ایران ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی و 28درصد به بیماری‌های مغزی مربوط هستند.

 

دبیر علمی کنگره تازه‌های قلب و عروق نیز فشار خون بالا را مهم‌ترین عامل بروز سکته‌های قلبی و مغزی خوانده و گفته است: «60درصد افراد بالای 60سال در ایران فشارخون بالا دارند و نیمی از آنها از بیماری خود بی‌خبرند.»

 

به گفته دکتر مسعود اسلامی، آن دسته از مبتلایان به فشار خون در کشور نیز که از بیماری خود اطلاع دارند یا تحت درمان قرار نمی‌گیرند یا خودسرانه اقدام به قطع مصرف دارو می‌کنند.

 

در کنگره‌های پیشین بیماری‌های قلب و عروق ایران نیز تاکید شده که بیماری‌های عروق کرونر در این کشور، ناشی از عوامل محیطی و تغذیه‌ای است. رئیس انجمن قلب و عروق ایران، دکتر فریدون نوحی دو سال قبل گفته بود سن ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروق کرونر نیازمند زمینه‌های ژنتیکی در خانواده درجه اول و دوم و کنترل چربی به صورت خانوادگی است: «روغن‌هایی که مصرف می‌شود و غذاهای آماده نقش مهمی در گسترش بیماری‌های قلب و عروق دارند.»

 

علی‌اکبر سیاری، معاون وزیر بهداشت در سال 1393 اعلام کرده بود که بر اساس آ‌خرین آمار مطالعات سیمای مرگ در کشور، سکته قلبی سالانه به مرگ 93 هزار ایرانی منجر می‌شود و اولین عامل مرگ و میر ایرانیان است. او سکته مغزی با مرگ‌آوری سالانه 43هزار مورد را دومین عامل، سرطان را با 30هزار مرگ، عامل سوم و تصادفات رانندگی با 19هزار مرگ را دلیل چهارم مرگ ایرانی‌ها معرفی کرده بود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر