قرمه سبزی یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین خورشت‌های ایرانی است که از خوراک‌های سنتی و اصیل کشورمان به حساب می‌آید. برای پخت این خورشت بی‌نظیر و کاملا ایرانی، می‌توانید دستورپخت زیر را اجرا کنید.

 مواد لازم

سبزی قرمه 1 کیلو (تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله، اسفناج، پیازچه، ریحان)

زردچوبه 1/2 قاشق غذاخوری

پیاز 1عدد

روغن 1/4 پیمانه

گوشت سردست گوسفندی 300 گرم

لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز 1 پیمانه

لیمونی عمانی 4 عدد

نمک و فلفل به میزان دلخواه

طرز تهیه

1- از شب قبل لوبیا را خیس می‌کنیم تا نفخ آن گرفته شود و نیم ساعت قبل هم لیمو عمانی‌ها را، تا تلخی احتمالی آن گرفته شود.

2- ابتدا سبزی را می‌شوییم و اجازه می‌دهیم آب آن گرفته شود. سپس سبزی را خرد می‌کنیم و با کمی روغن در قابلمه ریخته و با شعله ملایم آن را تفت می‌دهیم و مرتب هم می‌زنیم تا ته نگیرد. هنگامی که آب سبزی گرفته شد و رنگ آن سبز تیره شده، شعله را خاموش می‌کنیم.

سبزی قرمه

3- برای خوش عطر شدن خورشت، 2 قاشق غذاخوری شنبلیله خشک را تفت می‌دهیم و به سبزی اضافه می‌کنیم.

نکته: هرچقدر بخواهید خورش شما سیاه‌تر باشد، باید سبزی را بیشتر تفت دهید .

4- در  یک قابلمه‌ دیگر پیاز را خرد می‌کنیم و با روغن سرخ می‌کنیم تا نرم شود، سپس زردچوبه و گوشت خرد شده را اضافه می‌کنیم و برای 5 دقیقه آن را با پیاز تفت می‌دهیم.

گوشت خورشتی

5- گوشت و پیاز داغ را به سبزی اضافه کرده و خوب مخلوط می‌کنیم.

6- سپس لوبیا و لیمو عمانی‌هایی را که با چنگال چند سوراخ روی آن‌ها ایجاد کرده‌ایم را اضافه می‌کنیم.

لیمو امانی

7- حدودا 5 لیوان آب جوش به مواد اضافه می‌کنیم و پس از اینکه به جوش آمد، حرارت را کم می‌کنیم و در قابلمه را می‌گذاریم.

8- پس از این که خورشت کمی پخته شد، نمک، فلفل و در صورت نیاز کمی آبلیمو اضافه کنید. 

قرمه سبزی

9- بعد از 3-4 ساعت خورشت قرمه سبزی شما آماده سرو است.

نوش جان!