قرمه سبزی یکی از محبوبترین و خوشمزهترین خورشتهای ایرانی است که از خوراکهای سنتی و اصیل کشورمان به حساب میآید. برای پخت این خورشت بینظیر و کاملا ایرانی، میتوانید دستورپخت زیر را اجرا کنید.
مواد لازم
سبزی قرمه 1 کیلو (تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله، اسفناج، پیازچه، ریحان)
زردچوبه 1/2 قاشق غذاخوری
پیاز 1عدد
روغن 1/4 پیمانه
گوشت سردست گوسفندی 300 گرم
لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز 1 پیمانه
لیمونی عمانی 4 عدد
نمک و فلفل به میزان دلخواه
طرز تهیه
1- از شب قبل لوبیا را خیس میکنیم تا نفخ آن گرفته شود و نیم ساعت قبل هم لیمو عمانیها را، تا تلخی احتمالی آن گرفته شود.
2- ابتدا سبزی را میشوییم و اجازه میدهیم آب آن گرفته شود. سپس سبزی را خرد میکنیم و با کمی روغن در قابلمه ریخته و با شعله ملایم آن را تفت میدهیم و مرتب هم میزنیم تا ته نگیرد. هنگامی که آب سبزی گرفته شد و رنگ آن سبز تیره شده، شعله را خاموش میکنیم.
3- برای خوش عطر شدن خورشت، 2 قاشق غذاخوری شنبلیله خشک را تفت میدهیم و به سبزی اضافه میکنیم.
نکته: هرچقدر بخواهید خورش شما سیاهتر باشد، باید سبزی را بیشتر تفت دهید .
4- در یک قابلمه دیگر پیاز را خرد میکنیم و با روغن سرخ میکنیم تا نرم شود، سپس زردچوبه و گوشت خرد شده را اضافه میکنیم و برای 5 دقیقه آن را با پیاز تفت میدهیم.
5- گوشت و پیاز داغ را به سبزی اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم.
6- سپس لوبیا و لیمو عمانیهایی را که با چنگال چند سوراخ روی آنها ایجاد کردهایم را اضافه میکنیم.
7- حدودا 5 لیوان آب جوش به مواد اضافه میکنیم و پس از اینکه به جوش آمد، حرارت را کم میکنیم و در قابلمه را میگذاریم.
8- پس از این که خورشت کمی پخته شد، نمک، فلفل و در صورت نیاز کمی آبلیمو اضافه کنید.
9- بعد از 3-4 ساعت خورشت قرمه سبزی شما آماده سرو است.
نوش جان!