بسیاری از افراد به خصوص کودکان، به موارد متفاوت و زیادی حساسیت دارند، به خصوص حساسیتهای فصلی که بسیار شایع است. در حالیکه آلرژی زاهای منجر به آلرژی فصلی همه در بیرون خانه هستند، بیشتر آلرژی زاها سبب آسم یا اختلالات پوستی همچون حساسیت و اگزما، در داخل خانه هستند. بنابراین، برای کنترل آلرژی زاهای داخل خانه و محافظت از کودکان، باید تمهیداتی صورت گیرد.
1. هر وسیلهای در خانه که به منظور تهویه هوا استفاده شود، یا هوا را به جریان در آورد میتواند آلرژی زا باشد. فنّهای سقفی، کولرها، اسپیلیتها یا پنکه ها، همه میبایست مرتب تمیز شده یا فیلتر آنها تعویض گردد.
2. فرش، موکت و تمامی زیر انداز ها، محل تجمع گرد و غبار و در نتیجه آلرژی زا هستند. توصیه اولیه متخصصان جایگزینی این لوازم با کفپوش یا پارکتهای مناسب است. در صورتی که مجبور یا مایل به استفاده از فرش و موکت هستید، هر هفته 2 بار در شرایطی که کودک به مدت 20 دقیقه قبل و بعد انجام در محل نباشد، جارو برقی بکشید و سعی کنید تمام ذرات را جدا کنید و سپس با جریان دادن هوای تمیز، اتاق را تمیز نگاه دارید.
3. در صورتی که کودک خردسال دارید و مدت زمان زیادی را روی زمین در حال بعضی یا چهار دست و پا راه رفتن میگذراند، حتما زیر اندازی پلاستیکی یا قابل شستشو پهن کنید و هر دو روز یکبار آن را بشویید.
4. ملافهها را به موقع تعویض کنید و بشورید. در اتاق کودک، برای طول روز و زمانهایی که کودک نمیخوابد، روکشهایی تهیه کنید و روی تکه و بالش او را بپوشانید.
5. بیشتر آلرژی زاها در محیطهای مرطوب مقاوم تر میشوند، بنابراین فضای خانه را خشک نگاه دارید و از باز گذاشتن در حمام پس از استفاده و پر شدن رطوبت آن در خانه خودداری کنید.
6. در صورتی که از حیوان خانگی نگاه داری میکنید، مطمئن شوید که فرزندان یا خودتان به موهای آن آلرژی ندارید. و جهت اطمینان، مراتب تمام محل هایی حیوان سپری میکند را جارو کشیده و تمیز نگاه دارید.
7. تمام لوازم و اسباب بازیهای کودکتان را مراتب بشورید، به خصوص آنهایی که با دهان او تماس خواهند داشت.
8. مرتب به دنبال منبع مورچه یا سوسکها یا حشراتی که میبینید باشید و سعی کنید آنها را ریشه کن کنید.
9. مایتها یا هیرهها موجوداتی میکروسکوپی از شاخه بندپایان و ردهٔ عنکبوتیان هستند. بسیاری از گونههای هیره آزادانه در خاک زندگی میکنند ولی شمار زیادی از گونههای هیره نیز به عنوان انگل بر روی گیاهان، حیوانات و کپکها زندگی میکنند. مایتها اغلب در فضای داخلی اماکنی که از رطوبت بالایی برخوردارند (مانند خانه)، زندگی میکنند و از مواد آلی موجود در گرد و خاک خانه تغذیه میکنند. قسمت اعظم این مواد آلی شامل سلولهای مرده پوست بدن انسان، قارچها وذرات ریز مواد غذایی پخش شده در سطح خانه و تکه برگها است. مایتها ذرات مرطوب را جذب میکنند. مایتها اغلب باعث واکنشهای آلرژیک مثل آسم میشوند.