سرویس سبک زندگی فردا: حقیقات جدید نشان داده سریع غذا خوردن میتواند تاثیرات منفی روی سلامتی داشته باشد.به نقل از ، اگر غذای خود را با سرعت نور تمام کنیم، کار اشتباهی کرده ایم؟ شاید میخواستید قبل از یک ملاقات، نهار خود را بخورید و یا شاید دوست داشتید در یک دورهمی خانوادگی، سریعتر به دومین بشقاب برسید. در هر دو صورت، تحقیقات جدید نشان داده سریع غذا خوردن میتواند تاثیرات منفی روی سلامتی داشته باشد.
غذا خوردن با سرعت بالا نه تنها روی گوارشتان تاثیر بدی دارد بلکه میتواند خطر قرار گرفتن در مسیر مشکلاتی مانند بیماریهای قلبی، دیابت و سکته مغزی را افزایش دهد. باید این سوال را از خود بپرسید که آیا یک غذا ارزشش را دارد که با بدن خود چنین کاری کنیم؟
تحقیق
دانشمندان ژاپنی طی 5 سال، بیش از 1.000 داوطلب را مورد بررسی قرار دادند. هدف آنها در این تحقیق، تمرکز روی رابطه بین سرعت غذا خوردن و ابتلا به سندروم متابولیک – این بیماری، شامل پنج فاکتور خطر میشود که عبارتند از: مواردی مانند فشار خون بالا یا افزایش سطح کلسترول بد – بود.
هر داوطلب در یکی از سه دستهای که محققان تعیین کرده بودند، قرار میگرفت: آهسته، معمولی و سریع. روی هم رفته کسانی که با سرعت بالاتری غذا میخوردند با افزایش وزن، قند خون بالا، سطح بالای کلسترول بد و میان تنه بزرگ، همبستگی بیشتری داشتند. به صورت مشخص، 11.6 درصد افرادی که در گروه سریع قرار داشتند دچار سندروم متابولیک شدند. در مقابل، تنها 6.5 درصد از گروه معمولی و 2.3 درصد از گروه آهسته، چنین مشکلی را تجربه کردند.
نتیجه این شد که خوردن غذا با سرعت بالا میتواند باعث افزایش وزن و همچنین بروز اختلالات متابولیک در بلند مدت شود. در مقابل خوردن غذا با سرعت پایین، سبک زندگی هوشمندانهای است که میتواند مانع چنین مشکلاتی برای سلامتی شود.
آهسته غذا خوردن، یک تغییر سبک زندگی ضروری است که میتواند به پیشگیری از اختلال متابولیک کمک کند. وقتی افراد سریع غذا میخورند، فرصتِ احساس سیری را از خود میگیرند؛ بنابراین امکان پرخوری بالا میرود. غذا خوردن با سرعت بالا باعث نوسان شدید گلوکز میشود که میتواند منجر به مقاومت انسولین شود.
بسیاری از ما برخی از وعدههای غذایی را پشتِ میزمان و یا در حالی میخوریم که با عجله در حال حرکت هستیم. این موارد باعث میشود با سرعت بیشتری غذا بخوریم. علاوه بر بالا رفتن سرعت، معمولا در چنین مواقعی فرد به سمت غذایی آماده میرود که معمولا سرشار از کالری است و مواد مغذی زیادی ندارد.
چاقی یکی از بزرگترین چالشها برای سلامتی است و میتواند دلیل اصلی پشت سکتههای مغزی باشد. اضافه وزن تا 22 درصد، خطر سکته مغزی ایسکمیک را در افراد افزایش میدهد و اگر چاق باشید، این خطر تا 64 درصد افزایش مییابد.
گامهای ساده زیادی وجود دارد که میتوانید با استفاده از آنها خطر سکته مغزی را کاهش دهید. از جمله استفاده از یک برنامه غذایی متعادل، انجام مرتب ورزش و آزمایش مرتب فشار خون.