ماهان شبکه ایرانیان

غذا‌های خوشمزه یلدایی

ابتدا برنج را با آب ولرم شسته و به مدت ۱ تا ۲ ساعت به همراه مقداری نمک خیس کنید. سپس در صافی ریخته تا آب اضافی آن کاملاً خارج شود. گوشت، آب، پیاز، گوجه‌فرنگی، ۱ تا ۲ حبه سیر رنده شده، جعفری، رب‌انار، فلفل، کره، نمک و فلفل را با برنج مخلوط کنید تا به خورد هم بروند.

سرویس سبک زندگی فردا:  تو این پست سعی کردیم به نقل از شهر مطلب بهترین و مرتبط‌ترین غذا‌ها و دسر‌ها رو برای شب یلدا آموزش بدیم امیدوارم این پست بتونه به همه شما کمک کنه من که خودم خیلی استفاده کردم

 

غذا‌های یلدایی


نار پلو قزوینی غذای شب یلدا


برنج:4 پمانه
انار:1 ونیم کیلو
خلال پسته:نصف لیوان
گشنیز تازه:یک لیوان تازه و ساطوری شده
پودر تخم گشنیز:1 قاشق چایخوری
کشمش پلویی:نصف لیوان
زعفران آب کرده:5 قاشق غذاخوری
مرغ:به میزان لازم

ابتدا برنج را به مرحله آبکشی رسانده و آبکش کنید. انار را دان کرده و به همراه همه مواد در مقداری کره سرخ کنید. ته ظرف برنج کره و مقداری آب بریزید و با مقداری مرغ نیم پز شده بپوشانید یا سیب زمینی قرار دهید. یک لایه برنج و یک لایه از مواد را داخل قابلمه ریخته و تا انتها ادامه دهید و اجازه دهید برنج دم بکشد.

نکات:در صورت تمایل مرغ را جدا پخته و با نار پلو سرو کنید.

میتوانید از سایر مغز‌ها هم داخل برنج استفاده کنید.

بهتر است برای دم کشیدن برنج به آن اب انار اضافه کنید تا آب روغن معمولی

این غذا را به صورت کته هم میتوان تهیه کرد.


خَشیل غذای سنتی آذری‌ها غذای شب یلدا


بلغور خیس خورده یک استکان
زرد چوبه و زعفران دم کرده به میزان لازم
آرد 1 قاشق سوپخوری
روغن حیوانی 1 قاشق سوپخوری
شیره انگوری به مقدار لازم

طرز تهیه غذای شب یلدا


آرد و زرد چوبه رو مخلوط میکنیم و ابتدا کمی روی حرارت تفت میدیم تا بوی خامیش بره بعد در روغن حیوانی تفت می‌دیم تا سرخ بشه و بعد بلغور رو اضافه می‌کنیم و با 1 لیتر آب میذاریم تا کاملا بپزه تقریبا حدود 1 ساعت با شعله ملایم. بعد از پخته شدن و در آخر زعفران دم کرده رو اضافه می‌کنیم و میذاریم تا 10 دقیقه باز بپزه. بعد از پخته شدن توی ظرف مناسبی مثل پیاله می‌ریزیم و با شیره انگور تزیین کرده و نوش جان می‌کنیم. خشیل رو حتما باید با شیره مصرف کرد، چون بدون شیره بی مزه س.! تازه میتونید این دسر رو در روز‌های دیگه به عنوان صبحانه هم مصرف کنید!

نکات:در صورت تمایل مقداری هم هل و گلاب به این غذا بیفزایید.

طرز تهیه دلمه برگ کلم با رب انار


آماده سازی: 1 ساعت
مدت انتظار: 1 ساعت
مجموعاً: 2 ساعت


مواد اولیه:

برای 5 نفر
برنج 1 پیمانه
گوشت (چرخکرده) 200 گرم
آب 1 چهارم پیمانه
پیاز (نگینی شده) 1 عدد
گوجه فرنگی (متوسط و نگینی شده) 2 عدد
سیر 1 بوته
جعفری (ساطوری شده) 3 قاشق سوپخوری
رب انار 4 قاشق سوپخوری
فلفل 1 قاشق چایخوری
کره 30 گرم
نمک به میزان لازم
کلم برگ (حدود 2 کیلو) 1 عدد
روغن به میزان لازم


مواد سس:


آب 2 و نیم پیمانه
رب انار 4 قاشق سوپخوری
نمک به میزان لازم
کاری (پودر) 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه غذای شب یلدا

ابتدا برنج را با آب ولرم شسته و به مدت 1 تا 2 ساعت به همراه مقداری نمک خیس کنید. سپس در صافی ریخته تا آب اضافی آن کاملاً خارج شود. گوشت، آب، پیاز، گوجه‌فرنگی، 1 تا 2 حبه سیر رنده شده، جعفری، رب‌انار، فلفل، کره، نمک و فلفل را با برنج مخلوط کنید تا به خورد هم بروند. کلم‌برگ را از وسط نصف کرده یا برگ برگ کنید. داخل آب و نمک در حال جوش بیندازید و بگذارید 7 تا 10 دقیقه بجوشد تا کلم‌برگ‌ها نرم شوند.

سپس آب‌کش کرده بگذارید سرد شود. قسمت سفت وسط برگ‌ها را جدا کرده و به اندازه کف دست ببرید. مقداری از مایه دلمه را وسط برگ گذاشته و به شکل بقچه‌ای یا رولت بپیچید. ته قابلمه را روغن ریخته و تعدادی برگ ته قابلمه بچینید. دلمه‌ها را کنار هم روی برگ‌ها قرار دهید. وقتی یک ردیف چیده شد، 2 تا 3 حبه سیر روی دلمه‌ها قرار داده و یک ردیف دیگر دلمه بچینید. همین‌طور تا آخر ادامه دهید.

برای تهیه سس، آب، رب انار، نمک و پودر کاری را با هم مخلوط کرده و روی دلمه‌ها بریزید سپس یک بشقاب روی دلمه‌ها قرار دهید تا موقع پخت باز نشوند. به مدت 45 تا 60 دقیقه با حرارت ملایم بگذارید بپزد. وقتی آب دلمه کشیده شد در ظرف چیده، روی آن را با رب انار تزیین کنید.

نکات


1) موقع چیدن دلمه‌ها در قابلمه آن‌ها را فشرده و چسبیده به هم بچینید تا موقع پخت باز نشوند.
2) بهترین ادویه برای استفاده در این غذا ترکیبی از پودرتخم‌گشنیز، پودر زیره سبز، پودر تخم‌خردل، فلفل سیاه، پودر تخم شنبلیله، پودر فلفل قرمز، پودر زنجبیل، زردچوبه، دارچین و میخک می‌باشد
3) بهتر است موقع جوشاندن برگ‌ها کمی زعفران هم به آب اضافه کنید تا دلمه‌های شما خوشرنگ‌تر شوند.
4) اگر بیشتر طرفدار غذا‌های ترش هستید مقداری گرد لیمو یا گرد غوره یا آبلیمو یا آبغوره به سس اضافه کنید.

طرز تهیه خورش انارآویج غذای شب یلدا
آماده سازی: 5 دقیقه
مدت انتظار: 4 ساعت
مجموعاً: 4 ساعت و 5 دقیقه


مواد اولیه:

برای 7 نفر
گردو 250 تا 300 گرم
گوشت (چرخ کرده) 300 گرم
رب انار 1 قاشق غذاخوری
آب انار 1 پیمانه
پیاز (کوچک) 1 عدد
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
گلپر 1 قاشق مرباخوری سر پُر
نمک به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
سبزی (ترکیبی از تره، جعفری، خالواش و نعنا ساطوری شده) مجموعا 2 قاشق غذاخوری
روغن به میزان لازم


ابتدا گردو را آسیاب کرده و مانند دستور پخت خورش فسنجان آن را با آب می‌پزیم تا به روغن بیفتد. سبزی‌ها را می‌شوییم و با پیاز ریز می‌کنیم. سپس در روغن کمی سرخ می‌کنیم. بعد آن را به گردوی پخته شده اضافه می‌کنیم. پیاز را در گوشت چرخ کرده رنده کرده و با نمک و فلفل مخلوط می‌کنیم و مخلوط حاصل را به خوبی ورز میدهیم. سپس به صورت کوفته در می‌آوریم.

بعد وقتی خورش در حال جوشیدن است دانه دانه کوفته‌ها را در آن میریزیم تا کوفته‌ها بپزد، ولی له نشود. رب گوجه فرنگی، رب انار، آب انار و گلپر را در آن می‌ریزیم. پس از چند جوش زمانی که کوفته‌ها پخت و خورش به روغن افتاد، غذا آماده است.

نکات


1) می‌توان به گوشت چرخ کرده و پیاز کمی تره و جعفری کوبیده هم اضافه کرد.
2) در صور تمایل به جای آب انار از آبغوره استفاده کنید.
3) اگر به خالواش دسترسی ندارید میزان نعنا را بیشتر کنید.
4) در مناطق شمالی به این خورش کوفته فسنجان هم میگویند.

طرز تهیه خورش سیر و انار مازندرانی


آماده سازی: 30 دقیقه
مدت انتظار: 1 ساعت
مجموعاً: 1 ساعت و 30 دقیقه


مواد اولیه:

برای 4 نفر
پودر موسیر 1 قاشق مرباخوری
پودر سیر 1 قاشق مرباخوری
سیر (بزرگ) 5 حبه
نمک به میزان لازم
انار (دان شده) 2 پیمانه
رب انار نصف پیمانه
مرغ 1 کیلو
پیاز (ریز) 1 عدد
روغن کنجد 4 قاشق سوپخوری
زعفران (اختیاری) 1 قاشق مرباخوری


طرز تهیه غذای شب یلدا

ابتدا مرغ را شسته و چربی‌های اضافی آن را پاک کنید. تابه را روی حرارت گذاشته و کمی مرغ را بدون افزودنی تفت دهید و در انتها 2 قاشق روغن کنجد به آن اضافه کنید و پس از 10 دقیقه تفت دادن مرغ را از تابه خارج کنید. پیاز را به صورت خیلی ریز خرد کنید و آن را به همراه 2 قاشق دیگر روغن داخل تابه ریخته و طلایی کنید. سیر را شسته و پوست بگیرید و آن را رنده زده یا کاملا له کنید و پس از سرخ شدن پیاز به آن اضافه کنید. زیر شعله را بسیار ملایم کرده و سیر را کمی تفت دهید. زردچوبه، فلفل و نمک را نیز به مواد افزوده و 1 دقیقه تفت دهید. زعفران را با نصف پیمانه آب گرم حل کنید و آن را به رب انار اضافه کنید و خوب مخلوط کرده و به پیازداغ اضافه کنید. مرغ را به مواد در حال جوش اضافه کرده و بعد از کمی جوشیدن دانه انار را نیز اضافه کنید و اجازه دهید خورش 50 دقیقه تا 1 ساعت جا بیفتد.

نکات


1) اگر از رب انار آماده استفاده میکنید میزان آن را 2 برابر کنید.
2) این خورش به صورت محلی فاقد زعفران است.
3) بهتر است از رب انار ترش استفاده کنید.
4) در صورت تمایل به جای روغن کنجد از روغن زیتون یا روغن مایع استفاده کنید.

طرز تهیه خورش انار دانه مسما


مواد اولیه:

مرغ نصف یک عدد
انار 2 عدد – دانه شده
پیاز 200 گرم
شکر در صورت تمایل دو قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی سه قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم
روغن به میزان لازم
زردچوبه یک قاشق چایخوری
گلپر یک قاشق چایخوری
فلفل نصف قاشق چایخوری

مرغ را به همراه نمک و زردچوبه سرخ می‌کنیم.
سپس آن را به همراه آب می‌گذاریم تا بپزد.
در هنگام پخت، رب گوجه‌فرنگی را به مرغ می‌افزاییم تا خوش رنگ شود.
پیاز خلالی خرد شده را با کمی روغن در تابه تفت می‌دهیم، سپس دانه‌های انار را به پیاز افزوده و به تفت دادن ادامه می‌دهیم.


وقتی مرغ کاملا پخت، مخلوط انار و پیاز را به آن افزوده، حرارت را ملایم نموده و می‌گذاریم تا به مدت نیم ساعت غذا جا بیفتد.در انتها فلفل و گلپر را به خوراک اضافه کرده و حرارت را خاموش می‌کنیم.این خورش باید غلیظ و کم‌آب باشد.

نکته‌


می‌توانید کمی شکر به این خورش بیافزایید تا طعم آن شیرین‌تر شود

طرز تهیه آش انار


آماده سازی: 30 دقیقه
مدت انتظار: 2 ساعت
مجموعاً: 2 ساعت و 30 دقیقه


مواد اولیه:

برای 6 نفر
برنج 250 گرم
لپه 150 گرم
پیاز 3 عدد
چغندر نیم کیلو
نعنا (سبزی خشک نشده) 250 گرم
نعنا (خشک) 1 قاشق سوپخوری
رب انار 100 گرم
روغن 100 گرم
زردچوبه 2 قاشق مرباخوری
آب 8 پیمانه
نمک به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم
آش انار یه آش بسیار خوش طعم و اصیل ایرانیه. این آش در اکثر مناطق ایران استفاده میشه، اما بیشتر این آش به گیلان نسبت داده میشه.
طرز تهیه غذای شب یلدا
ابتدا لپه را بشویید و آن را به همراه 8 پپیمانه آب روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و پس از آن اجازه دهید با حرارت ملایم خوب بپزد.
چغندر‌ها را پس از شستن و پوست گرفتن به اندازه دلخواه خرد کنید و داخل ظرفی آبپز کنید.
در ظرفی پیاز‌ها را کمی درشت‌تر از حد معمول خرد کنید و با روغن خوب سرخ کنید؛ و نیمی از آن را بردارید و به بقیه آن رب نار و زردچوبه و نمک را اضافه کنید و کمی تفت دهید سپس برنج و نعنا و فلفل را به آن اضافه کرده و مقداری تفت دهید و آن را به لپه نیم پز اضافه کنید. پس از مدتی که آش تقریبا پخته شد چغندر‌ها را از آبکش رد کنید و آن‌ها را به آش اضافه کنید و اجازه دهید مواد با هم بجوشند. سپس آن‌ها را برای سرو آماده کنید.
نکات
1) میتوانید در این آش به جای آب، آب انار بریزید تا خوشمزه‌تر شود.
2) سعی کنید از رب انار خانگی استفاده کنید تا آش شما خوشمزه‌تر شود اگر رب انار ندارید حدود 1 کیلو انار را دان کرده و داخل مخلوط کن بریزید و سپس از صافی رد کنید و اجازه دهید روی حرارت بجوشد و بعد از آنکه تقریبا مواد شما یک سوم حالت اول شد مواد آش را درون آن ریخته و آش را با آب انار آماده کنید.
2) اگر دوست دارید به آش سرکه اضافه کنید و اگر طعم شیرین را بیشتر میپسندید هنگام پختن چغندر‌ها به آن کمی شکر بزنید.

طرز تهیه خورش لبو (روسی)
آماده سازی: 30 دقیقه
مدت انتظار: 2 ساعت
مجموعاً: 2 ساعت و 30 دقیقه


مواد اولیه:

برای 5 نفر
گوشت (خورشتی) 300 گرم
لبو (متوسط) 3 عدد
سیب زمینی 2 عدد
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
سیر 2 حبه
پیاز 2 عدد
هویج 2 عدد
جعفری (ساطوری شده) 3 قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی 2 عدد
سرکه 1 قاشق غذاخوری
شکر 1 تا 2 قاشق غذاخوری
کره 1 قاشق سوپخوری
نمک به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
زعفران (آبکرده و غلیظ) 3 قاشق غذاخوری

ابتدا پیاز‌ها را رنده کرده و نیمی از آن را داخل قابلمه نیم سرخ کنید. گوشت را شسته و به صورت خورشتی خرد کنید و به پیاز اضافه کرده و خوب تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. فلفل،1 قاشق زعفران و مقداری زردچوبه به گوشت اضافه کرده و اجازه دهید با 3 تا 4 لیوان آب بپزد.


لبو را پوست بکنید و درشت رنده کنید، و به همراه سرکه و مقداری روغن داخل تابه ریخته و چند دقیقه تقت دهید سپس شکر و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید، پس از اینکه لبو نرم شد از روی حرارت بردارید و کناری قرار دهید.


کره، بقیه پیاز و مقداری روغن را داخل تابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار داده و تفت دهید تا پیاز نرم شود سپس هویج را پوست کنده و درشت رنده بزنید و به مواد اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا هویج نیز نرم شود.


پس از 1 تا 2 ساعت که گوشت پخت سیب زمینی را پوست کنده و نگینی خرد کنید و به گوشت اضافه کنید، 15 دقیقه صبر کنید تا سیب زمینی‌ها نرم شوند سپس موادی را که از قبل تفت داده اید را به گوشت اضافه کنید.


گوجه فرنگی‌ها را داخل آب جوش بیندازید تا پوستشان نرم شود. سپس به صورت نگینی خرد کرده و پس از 15 دقیقه به همراه جعفری خرد شده، سیر رنده شده، بقیه زعفران، نمک و فلفل به خورش اضافه کنید، 15 دقیقه دیگر با حرارت ملایم اجازه دهید خورش بجوشد و جا بیفتد.

نکات


1) این خورش جزو غذا‌های سنتی روسیه است.
2) این خورش را همراه با نان و خامه ترش یا ماست پر چرب سرو کنید.
3) برای پوست کندن گوجه فرنگی آن را 30 ثانیه داخل آب داغ بیندازید سپس داخل ظرف آب سرد بیندازید و براحتی پوست گوجه فرنگی را با چاقو جدا کنید.
4) در صورت تمایل از سرکه یا شکر بیشتری استفاده کنید.
5) این غذا در دستور اصلی زعفران ندارد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان