نفخ کردن شکم و بزرگ تر به نظر آمدن آن یک فرایند طبیعی بدن است اما برخی‌ از غذاها عامل ایجاد نفخ شکم هستند. دلیل ایجاد نفخ هم این است که این غذا روند طولانی تر یا متفاوتی برای هضم در دستگاه گوارشی بدن دارند مثلا  کربوهیدرات‌های زنجیره‌ای  که قابل هضم در روده نیستند، این باعث می‌شود تا این مواد غذیی به روده بزرگ ورود کنند و منجر به تولید بیشتر باکتری در روده شوند. مواد غذیی زیر معمولا از نفاخترین مواد غذایی هستند که اگر می‌خواهید شکم شما صاف‌تر باشد باید در مصرف آنها تعادل داشته باشید.

مواد لبنی

اگر به لاکتوز حساسیت دارید باید از مصرف مواد لبنی مثل شیر، پنیر و ماست لاکتوز دار پرهیز کنید. به عنوان یک جایگزین خوب امکان دارد تا از شیر سویا  یا بادام مصرف کنید.

سبزیجات نفاخ

کلم بروکلی، کلم پیچ و سایر خانواده‌ها‌ی کلم حاوی مقادیر فراوان ویتامین c، فیبر، و فولات است. این مواد حاوی رفینز است که در روده جذب نمی‌شود و سبب تولید گاز زیاد در روده می‌شود. پس اگر دستگاه گوارش حساس دارید در مصرف این مواد تعادل داشته باشید. یکی از روش‌های جلوگیری مصرف پخته این سبزیجات است. 

غذاهای پر سدیم‌

مصرف غذاهای پر نمک و پر سدیم با این موضوع در ارتباط است و در واکنش با مصرف این مواد، بدن شروع به ذخیره کردن آب و همینطور کم کردن دفع آب از بدن می کند و در نتیجه بدن ملتهب می‌شود. از مصرف نمک زیاد، فست فود و غذاهای شور بپرهیزید.