وقتی شما درباره پرمیکروب‌ترین نقاط آشپزخانه خود فکر می‌کنید، شاید ندانید که دستگاه قهوه‌ساز یکی از بدترین‌ها است. اما مطالعات نشان می‌دهند که دستگاه قهوه‌ساز یکی از مکان‌های مناسب برای رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها است. حتی می‌توان گفت که در باقی‌مانده قهوه در دستگاه قهوه‌ساز نسبت به بعضی نقاط در سرویس بهداشتی تعداد باکتری بیشتری وجود دارد. بنابراین نظافت این وسیله اهمیت بسیار زیادی دارد. در ادامه مطلب روش‌های تمیز کردن این دستگاه را یاد خواهید گرفت.

بعد از هر بار استفاده:

بهترین کار این است که بعد از هر بار استفاده، قسمت‌های قابل جدا شدن را در سینک با آب گرم و مایع ظرفشویی بشویید. البته بعضی از تکه‌های دستگاه‌ هم قابل شستشو با ماشین ظرفشویی هستند.

قهوه ساز

پاک کردن بدنه  و سینی گرم‌کن دستگاه را هم فراموش نکنید. همچنین پیشنهاد می‌شود که درب مخزن دستگاه را باز بگذارید تا به خوبی خشک شود (باکتری‌ها به رطوبت علاقه دارند).

قهوه ساز

ماهی یک بار:

اگر بعد از مدتی متوجه کند شدن جریان قهوه شدید، دلیل آن این است که مواد معدنی آب سخت در دستگاه انباشته شده و در کار آن اختلال ایجاد کرده‌اند. برای اینکه همه چیز به حالت اولش بازگردد، شما باید آن را تمیز و آهک‌زدایی کنید. برای این کار به سرکه سفید نیاز دارید.

قهوه ساز

مخزن را با مقدار مساوی از سرکه و آب پر کنید و فیلتر کاغذی را داخل سبد خالی دستگاه قرار دهید. دستگاه را روشن کنید تا محلول تا نیمه مصرف شود. دستگاه را خاموش کرده و بگذارید برای 30 دقیقه باقی بماند. سپس دوباره دستگاه را روشن کنید تا محلول تمام شود، سپس قوری پر از آب و سرکه را خالی کنید. حالا یک فیلتر جدید در آن قرار دهید و مخزن دستگاه را پر از آبی تمیز کنید و این فرآیند را تکرار کنید.

قهوه ساز

اگر قوری قهوه‌سازتان کمی تیره رنگ شده است، آن را با آب گرم و کفی و مقدار کمی برنج پر کنید. مخلوط را در ظرف بچرخانید تا لکه‌ها جدا شوند. سپس با اسفنج آن را شسته و آب بکشید.