پنیر بلوچیز چیست؟ قبل از این که به سراغ روش درست کردن یک سالاد خوش طعم برویم میخواهیم توضیح کوتاهی درباره پنیر بلوچیز بدهیم. این پنیر نوعی پنیر نرم فرانسوی است که از نظر طعم و بافت به پنیر خیکی و کوزهای کشورمان شباهت دارد. این پنیر به دلیل رگههای آبی در آن به پنیر رگه آبی نیز معروف است. رگههای آبی در اثر تزریق نوعی کپک خوراکی و مفید به نام پنیسیلیوم راکفورتی ایجاد میشوند.آنچه بلوچیز را از سایر پنیرها متمایز میسازد، طعم قوی و بوی تند آن است. یک کیلو پنیر بلوچیز ارزش غذایی معادل 9 تا 10 کیلوگرم شیر تازه گاو را دارد و سرشار از مواد معدنی، فسفر و کلسیم است. همچنین، این پنیر حاوی پنیسیلیوم خوراکی و مفید برای دستگاه گوارش است.
بلوچیز در بسیاری از دستورهای تهیه غذا به صورت دیپینگ سس (Dipping Sauce) یا سس معمولی درست میشود. در این دستور نیز میخواهیم روش تهیه سس بلوچیز خامهای را در کنار سالاد مرغ به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه سالاد مرغ با سس بلوچیز
• کاهو پیچ 1 عدد
• ماست هم زده کم چربی 1 پیمانه
• سیر خرد شده 1 حبه
• روغن زیتون 1 قاشق غذا خوری
• ترخون تازه ساطوری شده 2 قاشق غذا خوری
• سینه مرغ بدون استخوان پاک شده 450 گرم
• نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه سس بلوچیز خامهای با ترخون
• پنیر بلوچیز 60 گرم
• روغن زیتون 3 قاشق غذا خوری
• سرکه قرمز 2 قاشق غذا خوری
• ترخون تازه ساطوری شده 1 قاشق غذا خوری
• عسل 1 قاشق غذا خوری
• ماست هم زده کم چربی 1 قاشق غذا خوری
• نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
روش تهیه:
فر را با حرارت 350 درجه فارنهایت گرم کنید. برای آماده کردن مرغ، در یک ظرف بزرگ ماست، سیر، روغن زیتون، ترخون، نمک و فلفل سیاه را مخلوط کنید. تکه های مرغ را به مخلوط ماست اضافه کنید. مرغ را در ظرف پخت قرار داده و حدود 45 دقیقه درون فر بپزید. سپس از فر خارج کرده و بعد از کمی سرد شدن، تکه تکه کنید.
برای تهیه سس پنیر بلوچیز، روغن زیتون، سرکه قرمز، ترخون و عسل را در مخلوط کن ریخته تا کاملا یکدست شوند. اگر دوست داشتید سس خامهای شود، در صورت تمایل 1 قاشق غذاخوری ماست اضافه کنید. در نهایت، نمک و فلفل سیاه را بیفزایید. کاهوپیچ را 4 قسمت کرده و در بشقابها قرار دهید. مرغ را به طور مساوی به آنها اضافه کنید. سپس 2 قاشق غذاخوری از سس تهیه شده را روی آن بریزید و سرو کنید.